"Égő szivárvány százezer virágbul"– Atlantisz rajzpályázatot hirdetett a fehérvári színház és a múzeum

Az Atlantisz előadáshoz kapcsolódóan a Vörösmarty Színház és a Szent István Király Múzeum rajz- és fotómontázs pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára. A pályázat témája lehet bármi, amit Petőfi Sándor élete, versei vagy személye ihletett. A pályázatra lehet egyedül, vagy osztálytársakkal és barátokkal is jelentkezni!
2022.01.12. 10:01 |

A pályaművek formai követelménye közt szerepel, hogy a rajzot vagy fotómontázst A/4 méretű papírra készítse a jelentkező, tetszőleges technikával (például vízfestékkel, temperával, zsírkrétával, filctollal, színes ceruzával, digitális technikával), és ne felejtse el a hátoldalára jól olvashatóan felírni az alábbi fontos információkat:
• Név
• Melyik iskolába és osztályba jár
• Mi a címe a pályamunkának
• Általános iskolások esetében: a szülő neve, telefonos elérhetősége, e-mail címe
• Középiskolások esetében telefonos elérhetőség, e-mail cím

A rajzok beérkezésének határideje: 2022. február 5. (Ezen időpont után nevezéseket már nem fogadnak.)

A pályázatok benyújtásának módja: a rajzokat a Vörösmarty Színház portáján (8000 Székesfehérvár, Fő utca 8.) adhatják le a jelentkezők, személyesen vagy postai úton. További információ a strategia@vorosmartyszinhaz.hu e-mail címen kérhető.

A nevezés ingyenes. A beérkező pályaműveket zsűri bírálja el.

A legjobb alkotásokat a Vörösmarty Színház Galériájában kiállítják, melyet nyitvatartási időben lehet majd megtekinteni. A zsűri véleménye alapján a legjobb három alkotást színházbelépőkkel és további ajándékokkal is jutalmazzák!


Egyéb feltételek és információk:
• Kizárólag a felhívásban közzétett témában lehet pályázni. 
• Egy alkotó maximum három munkával pályázhat
• A beérkezett pályamunkákat csak akkor fogadják el, ha a hátoldalon szerepel az alkotó neve, iskolája, osztálya, feldolgozott témája, a saját vagy szülő/pedagógus telefonszáma, e-mail címe.
• Fotózott, szkennelt vagy e-mailen küldött pályázattal nem lehet nevezni!
• Az eredményhirdetést követően a rajzokat vissza nem küldik, de kérés esetén személyesen átvehetők lesznek a színház portáján.
• A pályázat kiírója az Atlantisz program népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaműveket internetes felületeken, egyéb szóróanyagokon felhasználni.
• A pályázat kiírója jogosult a pályázat nyerteseit (nevük, iskolájuk feltüntetésével) fotókon, cikkekben, egyéb audiovizuális anyagokban bemutatni.
• A pályázat kiírója a pályázat során birtokába kerülő személyes adatokat kizárólag a pályázattal és az Atlantisz programmal összefüggő kommunikáció céljából használja, harmadik személy részére nem továbbítja.
 

Kultúra

 1. Könyvtárhasználat járvány idején - töltse ki a kérdőívet!

  Egy országos felméréshez kéri olvasói segítségét a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Arra kíváncsiak, hogy a mennyire változtak meg az emberek könyvtárhasználati szokásai a koronavírus-járvány következtében. A kérdőívet az intézmény honlapján keresztül lehet kitölteni.

  2022.01.25.
 2. Ablakkiállítás és előadás várja a Vörösmarty Mihály Könyvtár látogatóit a héten

  Nemes Nagy Ágnes 100 ablakkiállítás, valamint felnőtteknek szóló népmese előadás várja a héten a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárának látogatóit.

  2022.01.24.
 3. Vörösmarty Színház: elmarad az Antigone bemutatója

  A Székesfehérvári Vörösmarty Színháznak is problémát jelent ez az időszak, amikor az időjárás, vagy a pandémia miatti betegségek megváltoztatják a terveket. Legyen szó nagyszínpadi, vagy kamaraelőadásokról, a Pelikán-terebeli színházi élményről.

  2022.01.24.
 4. Előadások az egyházi oktatásról és önmagunk megtalálásáról a Szent István Művelődési Házban

  Két előadást is kínál a tartalmas és hasznos kikapcsolódásra vágyóknak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A január 24-én, hétfőn 17.30 órakor kezdődő eseményen bemutatják, hogy miért jó az egyházi oktatás a gyerekeknek és családjaiknak. Már lehet belépőket váltani dr. Pécsi Rita neveléskutató március 7-i előadására, melynek témája: KI-találjuk, vagy MEG-találjuk magunkat?

  2022.01.24.

Aranybulla emlékév 2022.

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka