Egészségügyi és szociális dolgozók számára szervezett szűrőnapot az önkormányzat

A város által fenntartott egészségügyi és szociális intézményekben dolgozóknak szerveztek szűrőnapot szombaton délelőtt a Család- és Nővédelmi Központban. A szűrőnapon a közelgő ünnepek alkalmából Mészáros Attila alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok köszönte meg a dolgozók egész éves munkáját.
2019.11.30. 11:04 |

"Egész évben nagyon sok szűrőprogramot végzünk az egészségfejlesztési terv keretében, az idei évben is mintegy háromezren vettek részt ezeken a szűréseken és több mint 15 ezer szűrővizsgálatot végeztek el a szakemberek." - mondta el Mészáros Attila alpolgármester.

"Fontos, hogy az önkormányzat saját dolgozóinak is megadjuk ezt a lehetőséget: a Polgármesteri Hivatal dolgozói már éltek ezzel, most pedig az önkormányzat egészségügyi és szociális intézményeiben dolgozóknak biztosítottunk lehetőséget. Sokféle szűrésen vehetnek részt a dolgozók, és sokan jöttek el, hogy tegyenek az egészségükért. A város nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és a szűrésekre, hiszen a korai időszakban kiszűrt betegségek könnyebben és gyorsabban gyógyíthatók." - tette hozzá az alpolgármester.

A szűrőnapon a közelgő ünnepek alkalmából kis ajándékkal is kedveskedtek az egészségügyi és szociális dolgozóknak, megköszönve egész éves kemény munkájukat.

A szűrőnapra ellátogatott Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok is, aki elmondta, sokan vannak olyanok az egészségügyben és a szociális területen dolgozók közül, akiknek nagyon nehéz munkájuk van fizikai és lelki értelemben egyaránt. "Számukra különösen fontos, hogy minél jobb egészségi állapotban legyenek, ezért is szerveztük számukra ezt a szűrőnapot. Az Egészségfejlesztési Irodával rendszeresen tartunk például stresszkezelő tanfolyamot is, hogy a fizikai állapotuk mellett a lelki egészségük is megfleleő legyen." - fogalmazott a tanácsnok.

Fehérvári színes

 1. A mezők patikája - gyógynövény túra vasárnap Lencsés Ritával

  Újabb virágzó mezőkre látogat el vasárnap a Herbarius túra, oda ahol még mindig gyűjthető orbáncfű, cickafark, zsálya, de lesz apróbojtorján, menta és zsurló is. A résztvevőknek célszerű vinni vágó eszközt, innivalót, papírzacskót. 

  2020.07.11.
 2. Elkezdődött a regisztráció a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra

  Elindult a jelentkezés a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek már regisztrálhatnak a megújult online felületen, amelyen egy jól kezelhető térképről választhatják ki főzőhelyüket. Újdonság az is, hogy idén már online bankkártyás fizetésre is lehetőségük lesz a magánszemélyeknek. A cégek számára külön jelentkezési idősávot tartanak fenn a szervezők.

  2020.07.11.
 3. A Damniczki Cukrászda a Régió Kiváló Fagylaltja címet hozhatta el

  A tizenhárom döntőbe került fagyi közül végül a Füredi Fagyizó Passió-karamellje lett az Év fagylaltja 2020-ban. A július 7-én Budapesten tartott megmérettetésen Damniczki Balázs Tonka-mogyoró Affogato fantázia nevű jeges édességét a zsűri a „Régió Kiváló Fagylaltja” díjjal jutalmazta.

  2020.07.08.
 4. Orbáncfű, menta és apróbojtorján Gántról

  A természet ajándékait kutató Herbarius túrák vasárnap Gántra invitálják a gyógynövények iránt érdeklődőket. A programon Lencsés Rita szakértő vezetésével gyűjthetünk értékes kincseket a nyári, virágzó természetben, miközben a felhasználás, a tartósítás praktikáiról is szerezhetünk ismereteket.

  2020.07.08.
 1. Ötféle alkotóhetet szervez felnőtteknek a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

  Különféle témájú alkotóheteket szervez az ifjú és a felnőtt korosztálynak a Fehérvári Kézművesek Egyesülete júliusban és augusztusban. A Rác utcai bázison lesz szövés, fonás, nemezelés, fafaragás, foltvarrás, gyöngyfűzés és üvegékszer-készítés egyaránt. A táborok egyhetesek, de napi jegyet is lehet vásárolni. 

  2020.07.08.
 2. Kajakosok a Sárvízen - Gorsiumig eveztek a Vital SE sportolói

  Izgalmas felderítő vízitúrára indultak ma a Vital Club SE fiataljai: a rómaiak nyomába eredtek egy sárvízi evezéssel, Székesfehérvártól egészen Gorsiumig. A régészeti parknál az ókori kikötő maradványaihoz közel kötöttek ki, majd megnézték, hogy halad a római őrnaszád építése a felállított sátorban.

  2020.07.07.
 3. Felújítás után újra nyitva a Bregyóban a BMX és gördeszka park

  Kisebb felújítás után holnaptól újra várja az extrém sportok kedvelőit a Bregyó Sportcentrum BMX és gördeszka pályája. A Városgondnokság szakemberei az elemek borítását cserélték ki, ahol szükséges volt. Az extrém park a nyári szünetben minden nap reggel kilenc és este kilenc között tart nyitva!

  2020.07.07.
 4. Kirándulj természetesen! – kisvonatos ökotúrák indulnak a Sóstóra

  Családi kirándulás természetesen! mottóval hirdet szabadidős programot a Sóstóra a székesfehérvári Tourinform Iroda. A következő hetekben több időpontban indul kisvonatos ökotúra a Belvárosból a Sóstó Természetvédelmi Területre.

  2020.07.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2