Egészségügyi és szociális dolgozók számára szervezett szűrőnapot az önkormányzat

A város által fenntartott egészségügyi és szociális intézményekben dolgozóknak szerveztek szűrőnapot szombaton délelőtt a Család- és Nővédelmi Központban. A szűrőnapon a közelgő ünnepek alkalmából Mészáros Attila alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok köszönte meg a dolgozók egész éves munkáját.
2019.11.30. 11:04 |

"Egész évben nagyon sok szűrőprogramot végzünk az egészségfejlesztési terv keretében, az idei évben is mintegy háromezren vettek részt ezeken a szűréseken és több mint 15 ezer szűrővizsgálatot végeztek el a szakemberek." - mondta el Mészáros Attila alpolgármester.

"Fontos, hogy az önkormányzat saját dolgozóinak is megadjuk ezt a lehetőséget: a Polgármesteri Hivatal dolgozói már éltek ezzel, most pedig az önkormányzat egészségügyi és szociális intézményeiben dolgozóknak biztosítottunk lehetőséget. Sokféle szűrésen vehetnek részt a dolgozók, és sokan jöttek el, hogy tegyenek az egészségükért. A város nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és a szűrésekre, hiszen a korai időszakban kiszűrt betegségek könnyebben és gyorsabban gyógyíthatók." - tette hozzá az alpolgármester.

A szűrőnapon a közelgő ünnepek alkalmából kis ajándékkal is kedveskedtek az egészségügyi és szociális dolgozóknak, megköszönve egész éves kemény munkájukat.

A szűrőnapra ellátogatott Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok is, aki elmondta, sokan vannak olyanok az egészségügyben és a szociális területen dolgozók közül, akiknek nagyon nehéz munkájuk van fizikai és lelki értelemben egyaránt. "Számukra különösen fontos, hogy minél jobb egészségi állapotban legyenek, ezért is szerveztük számukra ezt a szűrőnapot. Az Egészségfejlesztési Irodával rendszeresen tartunk például stresszkezelő tanfolyamot is, hogy a fizikai állapotuk mellett a lelki egészségük is megfleleő legyen." - fogalmazott a tanácsnok.

Fehérvári színes

 1. Megtalálták a Sóstón is a Mikulást a gyerekek

  Mikulás játszóház és Mikulás-kereső túra volt gyerekeknek és szüleiknek a Sóstó Látogatóközpontban a hétvégén, ahol állatos játékokkal, Mikulásos színezőkkel és mesefilm vetítéssel hangolódhattak rá a nap valódi küldetésére a gyerekek: megkeresni a Mikulást a Sóstó Tanösvényen!

  2019.12.09.
 2. Fehérvár Hangja 2019 - Kovács Aliz lett a verseny győztese

  A Fehérvár Hangja tehetségkutató tizenkét döntős versenyzője vasárnap este a Vörösmarty Színházban állt a közönség és a zsűri elé. A versenyzők közül a zsűri Kovács Aliz produkcióját ítélte a legjobbnak, a második helyen Matern Vanda, míg a harmadik helyen Nagy Gréta végzett.

  2019.12.08.
 3. Adventi vasárnap a remény gyertyájával Székesfehérvár Belvárosában

  Ünnepi fényekkel és illatokkal kísért adventi vasárnap részesei voltak a Székesfehérvár Belvárosában sétálók. A közös adventi koszorún Róth Péter alpolgármester és Botos József, a város díszpolgára gyújtotta meg a második gyertyát, és kívánt békés karácsonyt mindenkinek. A színpadon Nyári Aliz és Nyári Edit, majd a Mits-Horváth Quartet tagjai játszottak ünnepváró dallamokat. 

  2019.12.08.
 4. A Fourtissimo zenekar adventi koncertje a Köfém Művelődési Házban

  December 12-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a Fourtissimo zenekar lép fel a Köfém Művelődési Ház színháztermében. Egy este kellemes, könnyen fogyasztható jazz és populáris zenékkel. Jegyár 2000 Ft.

  2019.12.08.
 1. Kezdő madarász képzés lesz Székesfehérváron a Sóstón

  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Fejér Megyei Helyi Csoportja két napos képzéseket hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott. 

  2019.12.06.
 2. Karácsonyi hangolódó - családi délután lesz a Székesfehérvári Népmeseponton

  A Székesfehérvári Népmesepont sok szeretettel várja a családokat december 13-án, pénteken 16:30 órakor „Karácsonyi hangolódó” programjára, ahol különféle kézműves technikákkal is megismerkedhetnek karácsonyi hangulatban. A program ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött. Jelentkezni a 06-22/202-025-ös telefonszámon vagy a nepmesepont@ggmuvhaz.hu e-mail címen lehet. Váltócipő szükséges.

  2019.12.06.
 3. Játsszunk ro-bo-to-sat jövő szerdán az István Király Általános Iskolában!

  December 11-én, szerdán 16.30 órakor folytatódnak a leendő elsősöknek szóló programok a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában, ahol ezúttal a nagycsoportos gyerekeket és szüleiket várják az intézménybe a Játsszunk ro-bo-to-sat! című foglalkozásra. A gördülékeny lebonyolítás érdekében az intézmény kéri, hogy aki szeretne részt venni a programon, jelentkezzen az elsosleszek@istvaniskola.hu email címen.

  2019.12.06.
 4. Reflektorfényes stadiontúra lesz a Mol Aréna Sóstóban december 11-én

  December 11-én, szerdán 16 órakor reflektorfényes stadiontúra lesz a Mol Aréna Sóstóban. A megújult stadiontúra során a Sóstó Látogatóközpont szakvezetői segítségével a résztvevők betekinthetnek a klub életébe, megtudhatják hogyan működik a stadion a mindennapokban, felfedezhetik a komplexumot, a túra végeztével pedig megtekintik a Vidi Múzeumot is. Részvételi díj: 1500 Ft/fő, családi jegy: 3500 Ft (két felnőtt és két 18 év alatti gyermek)

  2019.12.06.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek