Egészséges reggelivel indították a hetet a Széna téris diákok

A „Tejtermékek hete” szemléletformáló program keretében közösen reggeliztek hétfőn a Bányató vendéglőben a Széna Téri Általános Iskola negyedikes diákjai. Összesen 87 diák kapcsolódik be a programba, amelyen részt vett Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is.

2019.01.28. 10:44 |
Egészséges reggelivel indították a hetet a Széna téris diákok

A Széna Téri Általános Iskolából negyedikes diákok vettek részt a programban, ami az egészséges reggelizés fontosságára hívja fel a figyelmet a Menő Menza pályázat keretében.

 Fiáthné Prédl Erika tanító, fejlesztőpedagógus elmondta, hogy 87 diákjuk érkezett a Bányató vendéglőbe reggelizni, a választékban sajt, túrókrém, tej, túrórudi, joghurt, magvas kenyér és zöldségek is szerepeltek. Elmondta, hogy a Menő Menza pályázat keretében legutóbb "Mézes-napokat" tartottak előadásokkal, méz és mézeskalács kóstolással, kreatív tevékenységekkel, könyvjelző és méhecske ujjbáb készítésével egybekötve. Korábban pedig gyógyteákkal, lekvárokkal, valamint különleges zöldségekkel és gyümölcsökkel ismerkedtek a diákok.Az eseményen részt vett Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is, aki elmondta, hogy Székesfehérvár nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és az egészségre nevelésre és ebben alapvető fontosságú az egészséges táplálkozás is.

"A legjobb ezt gyermekkorban megszokni, ez a mai esemény pedig ragyogó alkalom arra, hogy megterített asztalnál, kultúrált körülmények között ismerkedjenek meg a diákok olyan egészséges élelmiszerekkel, amiket esetleg még nem ismernek. Remélhetőleg ez minden gyermekben nyomot fog hagyni és otthon is kérni fogják az egészséges ételeket." - tette hozzá a tanácsnok.