-
Köszönet a mentősöknek
Székesfehérvár közössége nevében köszöntötték az OMSZ Székesfehérvári Mentőállomásán a mentős dolgozókat, akik az ünnepek alatt is szolgálatban lesznek, hogy segítsenek a bajba jutott, beteg embereknek. Rajtuk keresztül mindenkinek szólt a köszönet, aki karácsonykor sem teszi le a munkát, hogy ilyenkor is minden rendben menjen és működjön Székesfehérváron.
2025.12.22. -
Karácsonyi misszió Kárpátalján
A "Kárpátaljai Misszió - A Magyarság Angyalai" akcióhoz a Csillagösvény Utazási Iroda egymillió forintos felajánlása az adományozóknak köszönhetően több mint megháromszorozódott és 3.162.000 forintot rászorultsági alapon osztottak el a 3-11 éves gyermeket nevelő kárpátaljai családok között, figyelembe véve az árva, vagy beteg gyermekeket is.
2025.12.18. -
A nordmann fenyőt keresték leginkább
Idén is sok-sok fenyőfa közül lehetett válogatni az árusoknál. Még kedden is volt lehetőség arra, hogy mindenki beszerezze a karácsonyt szebbé varázsoló fát.
2025.12.23. -
Élő kalendárium várta a látogatókat
Advent negyedik vasárnapján ismét programok várták az érdeklődőket a belvárosba. Az utolsó adventi hétvége is közös hangolódással telt.
2025.12.22.
Egészséges helyi élelmiszerekből válogathatunk a II. Fejér Megyei Termelői Mustrán
A magyar, helyben előállított vagy megtermelt, egészséges élelmiszerek fogyasztását népszerűsíti a II. Fejér Megyei Helyi Termék Mustra és Vásár. A kétnapos szakmai és vásári rendezvény szeptember 30-án és október 1-jén lesz. Közel 1000 féle árura lehet majd számítani a Jancsár kertben, a hagyományos élelmiszerek mellett kiváló minőségű bio-, glutén és laktózmentes termékek is megtalálhatók lesznek.
2016.09.27. 12:17 |
A magyar, helyben előállított vagy megtermelt, egészséges élelmiszerek fogyasztását népszerűsíti a II. Fejér Megyei Helyi Termék Mustra és Vásár. A kétnapos szakmai és vásári rendezvény szeptember 30-án és október 1-jén lesz. Közel 1000 féle árura lehet majd számítani a Jancsár kertben, a hagyományos élelmiszerek mellett kiváló minőségű bio-, glutén és laktózmentes termékek is megtalálhatók lesznek.

A magyar, helyben előállított vagy megtermelt, egészséges élelmiszerek fogyasztásának további bővítése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Jancsárkert Piac és Közösségi Egyesület megszervezi a II. Fejér Megyei Helyi Termék Mustrát és Vásárt. A rendezvény első napján, pénteken szakmai program keretében, neves előadók prezentálásában az őstermelők, kistermelők, a termelői piacok résztvevői számára tájékoztatókat, konzultációkat szerveznek pályázati, élelmiszerbiztonsági és értékesítési kérdésekről. A konferenciával egyidőben, pénteken délelőtt a Jancsár kertben az iskolai osztályok az almalékészítés folyamatát kísérhetik végig. A szombati nap a nagyközönségé lesz, Fejér megyei termelők és kézművesek sokasága árusítja portékáit a Jancsár piacon. Közel 1000 féle árura lehet majd számítani, a hagyományos élelmiszerek mellett kiváló minőségű bio-, glutén és laktózmentes, valamint paleo termékek is megtalálhatók lesznek. Aki pedig megéhezik, kedvére válogathat a pecsenyék, hurkák, kolbászok közül, de lesz kürtőskalács és házi sütemény is.

Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke elmondta, a rendezvény célja, hogy minél többen fogyasszanak egészséges magyar élelmiszert. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a jó minőségű élelmiszerek sokszor több száz, vagy ezer kilométert utaznak a termőföldtől a boltokig, holott lehet, hogy a szomszédban is van olyan, vagy még jobb minőségű termék. Kiss Norbert Ivó
szólt arról is, hogy a megváltozott őstermelői nyilvántartásnak köszönhetően a vevők az interneten is utánazhetnek, hogy valóban őstermelő-e akitől vásárolnak.
"A Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület már a 200. megrendezett szombati piac felé tart, nagy öröm, hogy ismét lehetőséget kaptunk a rendezvény megszervezésére. A második mustra szakmai programja tartalmasabb lesz az elsőnél, a nyüzsgő vásári programot pedig színpadi műsorral egészítjük ki." - hangsúlyozta Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke, aki kiemelte, a termelői mustrával akkor érnek el eredményt, ha újabb lépést tudunk tenni a helyi termékek fogyasztása felé. Schultz György ismertette a termelői mustra szlogenjét is, amelyet gyimesi útjáról hozott magával: "Helyit eszem, helyinél veszem, mert helyin az eszem"..