Egészséges élelmiszerek a rászoruló családoknak

A Cerbona Élelmiszergyártó Kft-nek köszönhetően 9,1 millió forint értékű egészséges élelmiszer kerülhet május óta a székesfehérvári rászoruló családok asztalára. A vállalat hat hónapon át, májustól-októberig támogatta az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkáját. 
2020.10.14. 16:38 |

Tisztl Henrik, a központ intézményvezetője elmondta, hogy a nagy mennyiségű adomány a karácsonyi időszakra is kitart majd.

A Cerbona Élelmiszergyártó Kft-től a mai nappal bezárólag 9,1 millió forint értékű, óriási mennyiségű adományt vehettünk át, hat alkalommal, májustól októberig havonta, melyek egy részét már ki is osztottuk a rászorulók részére.” – kezdte gondolatait ma a Sütő utcai raktárukban Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

Mint mondta, a nagyvonalú falajánlásból minden héten bőségesen kerül adomány már május óta a családok csomagjaiba, de a nagy mennyiség és a hosszabb szavatossági idő miatt a szakemberek – előre gondolkodva – igyekeznek a karácsonyi időszakra is tartalékolni az egészséges finomságokból. „Ma is vannak családjaink, akik személyesen átveszik a csomagokat, és olyanok is, akiknek mi szállítjuk majd ki ezeket. Az egységes összekészítések, a családok számának megfelelően, tartalmaznak pékárukat, gyümölcsöket, zöldségeket, amelyeket a Magyar Élelmiszerbankon keresztül kapunk. Ezt, az aktuálisan rendelkezésünkre álló alapcsomagot egészítjük ki a Cerbona-termékekkel.”

A Cerbona által adott élelmiszerek értéke havonta elérte a másfél millió forintot.

Az adományok között a cég legismertebb termékei is szerepelnek, így az Alba Bástyával kapcsolatban álló családok asztalára kerülhet kukoricapehely, puffasztott rizs, müzli- és zabszelet, gabonagolyók és zabkása is. Sőt, a cég az ételintoleranciában szenvedőkre is gondolt, ezért laktóz- és gluténmentes terméket is adtak.

Tisztl Henrik az adományosztó napon beszélt arról is, hogy az Alba Bástya Sütő utca 12. szám alatti irodájában továbbra is lehetőség van egyszer használatos sebészeti maszkok igénylésére a családoknak és a rászorulóknak.

Ehhez mindössze egy rövid átadás-átvételi lapot kell kitölteni az igénylőknek, és a maximum 5 percet igénybe vevő procedúra után oda is adják munkatársai a maszkokat. Mint mondta, nagyon ügyelnek arra, hogy ne 1-1 darab védőeszközt adjanak ki, fejenként általában 3-4 darab maszkkal számolnak.

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai továbbra is várják a rászoruló családok jelentkezését a 06/30/600-8856-os telefonszámon vagy személyesen a Sütő utca 12. szám alatti ügyfélszolgálati irodában.

Közélet

 1. Első kézből az adventi programokról és egyéb aktualitásokról

  Az év hátralévő heteinek programjairól, kiemelten az adventi időszak terveiről is tájékoztatást ad közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Számos más aktuális információ is olvasható a város polgármestere által közzétett bejegyzésben.

  2020.10.27.
 2. Hivatásos katonák és honvédelmi alkalmazottak vehettek át elismeréseket

  Negyven hivatásos katona és honvédelmi alkalmazott vehetett át elismerést az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állományából.

  2020.10.27.
 3. Megemlékező szentmise és könyvbemutató Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján

  November 6-án, pénteken 18 órakor megemlékező szentmise kezdődik az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban dr. Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján. A szentmisét követően mutatják be az "Öreghegyi szőlőtő in memoriam dr. Glósz Ervin" című emlékkönyvet.

  2020.10.27.
 4. Balla Dávid nyerte a Szóval győzni kommunikációs vetélkedőt

  A 12 döntősnek három fordulóban kellett számot adnia a meggyőző, élőbeszédbeli képességeiről: beszédet tartottak arról, hogyan alakítanák a jövőt, helytálltak mint interjúalanyok, majd rögtönözve reagáltak médiaposztokra, videókra. A zsűri tagjai úgy döntöttek, hogy 2020-ban Székesfehérváron Balla Dávid kommunikál a legjobban, dobogós helyezést ért el Bíró Gergő Zalán és Bodonyi Dániel.

  2020.10.26.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1