Hétfő esti felhőszakadás - egész éjszaka dolgoztak a tűzoltók

A hétfő esti felhőszakadásban a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a megyeszékhelyen és több környező településen is telítette a vízelvezető árkokat és a csatornarendszert. Az időjárással összefüggésben összesen harmincöt bejelentés érkezett Fejér megyéből a katasztrófavédelemhez.
2020.08.18. 08:27 |

A megye minden hivatásos tűzoltó egysége, a bicskei, a móri, a polgárdi és a váli önkormányzati tűzoltók, valamint a járási önkéntes mentőcsoportok tagjaként a bodajki, a csákvári, az iszkaszentgyörgyi, a martonvásári, a sárszentmihályi, a székesfehérvári és a velencei önkéntes tűzoltók címről címre haladva szivattyúzták az épületekbe betört vizet, és távolították el a veszélyesen lehasadt faágakat, miközben Sukorón és Perkátán is helytálltak, ahol egy-egy családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében.

A bejelentések egyharmada Székesfehérvárról érkezett, ahol vízátfolyások nehezítették a közlekedést, és néhány lakóház alagsorában gyülemlett fel a csapadékvíz.

Sárszentmihály és Sárkeszi között az esővíz a földet lehordta az útra, ahol egy személygépkocsi elakadt. A járművet a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók húzták ki. Nem sokkal később az útszakaszt ideiglenesen le kellett zárni, mert a burkolaton hömpölygő víz ellehetetlenítette a közlekedést. A Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjaként a Fejér Medic járműve is a segítette a zárást mindaddig, amíg egy munkagép letisztította az útszakaszt.

Nádasdladányban a Fő úton a felgyülemlett csapadékvíz több házat veszélyeztetett. Az lakásokba befolyt a vizet a veszprémi és a pétfürdői hivatásos, valamint a polgárdi önkormányzati tűzoltók szivattyúzták ki.

Kék hírek

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4