Edzőváltás az Albánál, Matthias Zollner a kosarasok új mestere

Dejan Mihevcet felmentette az Alba Fehérvár vezetősége, a szlovén edző tíz forduló után távozik a kosárcsapattól. Helyette a Magyarországon korábban Körmenden dolgozó Matthias Zollnert nevezték ki, aki a bajnoki szünetet követően december 11-én meccsel majd először fehérvári vezetőedzőként.
2021.11.19. 15:27 |

„Lépésünket a csapat jelenlegi helyezése, illetve az egyes mérkőzéseken mutatott hullámzó játékunk indokolta. A bajnokságban eddig elszenvedett 6 vereségünkből 4 alkalommal győztes helyzetből veszítettünk mérkőzést. Természetesen a sikertelen szereplésben a vezetőedzőn kívül a játékosok, a stáb tagjai is ugyanúgy hibásak és mindegyikünknek  megvan a maga felelőssége. Az edzőváltás mellett egyéb szankciók is születtek, de ezeket a klub belügyeként kezeljük." - nyilatkozta a kluib honlapján Balássi Imre elnök.

A vezetőedző utódját sikerült hamar megtalálni. Matthias Zollner személyében már egy Magyarországon bizonyított, sikeres edzővel folytatja az Alba a 2021/2022-es bajnokságot.

„Először is nagyon örülök, hogy visszatérhetek Magyarországra, legfőképpen, hogy Fehérváron folytathatom edzői pályafutásom. Legutóbbi magyarországi tartózkodásom során nagyon megszerettem a magyar bajnokságot és a szurkolókat, alig várom, hogy újra munkába álljak. Ezúton is köszönöm a klub elnökének a bizalmat, azon leszek, hogy segítsem az Albát, hogy visszakerüljön a méltó pozíciójába. Úgy gondolom, sok tehetséges játékos van a csapatban, a következő hetekben, hónapokban keményen szeretnénk dolgozni és a maximális teljesítményt nyújtani. Izgatottan várom az első mérkőzésünket... Hajrá Alba!” – mondta a klubhonlapnak Matthias Zollner.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak