Edzőváltás az Alba Fehérvárnál, izraeli mester érkezik

A 2018 végén kinevezett Jesus Ramirez helyett a továbbiakban az izraeli Arik Shivek irányítja az Alba Fehérvár kosárlabda-csapatának szakmai munkáját. Az edzőváltást kedden jelentette be a klub.
2020.01.14. 15:23 |

Miután szombaton súlyos vereséget szenvedett az Alba Fehérvár Pakson, nyolc győzelemmel és hét vereséggel áll a kosárlabda-bajnokság hatodik helyén. Bár a pozíció előrelépés az előző szezonban elért tizenegyedik hely után, a klubvezetés szerint szükség van az edzőváltásra ahhoz, hogy a továbbiakban a kitűzött célok elérésére esélyes legyen a csapat. Ezért szerződést bontottak a 2018 decemberében az utánpótlásból előrébb léptetett Jesus Ramirezzel. A katalán edző a csalódást keltő előző szezon végén még újabb bizalmat kapott, a keretet is az elképzelései mentén alakították át. Az Alba jól kezdte a bajnokságot, de a későbbiekben nem szerepelt kiegyensúlyozottan. Hazai pályán csak a címvédő Szombathelytől kapott ki, idegenben viszont hat vereséget szenvedett el. A hagyományosan jól támadó csapat eredményességére nem lehetett panasz, a védekezés viszont nem állt össze, a bajnokságban az egyik legtöbb pontot az Alba kapta.

Miután Pakson csaknem harminc ponttal alulmaradtak a fehérváriak, a hét elején a vezetőség az edzőváltás mellett döntött. Ma honlapján jelentette be a klub, hogy szerződést bontott Ramirezzel, egyben megállapodott a hatvanhárom éves izraeli Arik Shivekkel, aki átveszi a gárda irányítását. Rendkívül tapasztalt szakember az új vezetőedző, már húsz évesen edzősködött, és hazájában minden nagyobb csapatot irányított. Kétszer szövetségi kapitány is volt, másodszor 2009-2014-ig vezette Izrael válogatottját, Európa-bajnokságon is szerepelt. 2016-ban izraeli bajnok lett, de van három holland bajnoki címe és egy belga kupagyőzelme is.

A váltás kapcsán Simon Balázs ügyvezető úgy nyilatkozott, úgy érezték, van még előrelépési lehetőség. „A tavalyi szezonhoz képest előreléptünk Jesus Ramirezzel,  ám úgy ítéltük meg, ennél több van a csapatban, változásra van szükség a kispadon. A katalán tréner munkáját köszönjük, sok sikert kívánunk neki a folytatásban Arik Shivek minden szempontból jó választásnak tűnik. Közel harminc éve dolgozik edzőként, komoly sikereket ért el Izraelben és Európában is. Úgy gondoljuk, nála jó kezekben lesz csapatunk irányítása” - mondta Simon Balázs.

Az Alba Fehérvár a bajnokságban legközelebb pénteken lép pályára, itthon fogadja a Pécset. A csapat célja továbbra is a legjobb négybe kerülni, áprilisban pedig a Magyar Kupa nyolcas döntőjében is szerepel az Alba.

Sport

 1. Ilyen volt a TESZ#2020 kihívás - kihirdették a nyerteseket

  A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyt idén a koronavírus-járványra való tekintettel nem rendezték meg. A 9. TESZ futás helyett az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. közös kihívást indított TESZ#2020 névvel. A november 15-én lezárult mozgalmas versenyhónap eredményeit a már zajló „Hulladékcsökkentési hét” programjai között ismertették a szervezők.

  2020.11.24.
 2. Szegeden sem szakadt meg a MÁV Előre veretlenségi sorozata

  Újabb sikerrel növelte veretlenségi sorozatát a MÁV Előre-BERICAP a férfi röplabda NB I Liga alaszakaszban. A 10. fordulóban a Vidusz-Szegedi RSE otthonában zsinórban hatodik bajnoki győzelmét aratták Gelencsér Balázs játékosai.

  2020.11.23.
 3. Hibátlan hétvége, Dornbirnban is győzni tudott a Volán

  Az Innsbruck után a Dornbirnt is legyőzte a magyar ICEHL-csapat, amely a hatpontos hétvégének hála felkapaszkodottt a második helyre a táblázaton. Mihály Ákos és Szabó Dániel találata után a győztes gólt Andrew Sarauer ütötte a harmadik harmadban.DEC - Hydro Fehérvár AV19 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

  2020.11.22.
 4. Nézők nem, gólok viszont voltak a Sóstón, simán nyert a Vidi

  Folytatódott a labdarúgó-bajnokság, a MOL Fehérvár az idén gyengén teljesítő Diósgyőrt fogadta. A zárt kapus meccsen sok hazai helyzet kimaradt, de összességében így is simán nyert a Vidi, Nikolics, Zivzivadze és Petrjak voltak a gólszerzők.MOL Fehérvár FC - DVTK 3-0 (1-0)

  2020.11.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak