Edzőváltás az Alba Fehérvárnál, izraeli mester érkezik

A 2018 végén kinevezett Jesus Ramirez helyett a továbbiakban az izraeli Arik Shivek irányítja az Alba Fehérvár kosárlabda-csapatának szakmai munkáját. Az edzőváltást kedden jelentette be a klub.
2020.01.14. 15:23 |

Miután szombaton súlyos vereséget szenvedett az Alba Fehérvár Pakson, nyolc győzelemmel és hét vereséggel áll a kosárlabda-bajnokság hatodik helyén. Bár a pozíció előrelépés az előző szezonban elért tizenegyedik hely után, a klubvezetés szerint szükség van az edzőváltásra ahhoz, hogy a továbbiakban a kitűzött célok elérésére esélyes legyen a csapat. Ezért szerződést bontottak a 2018 decemberében az utánpótlásból előrébb léptetett Jesus Ramirezzel. A katalán edző a csalódást keltő előző szezon végén még újabb bizalmat kapott, a keretet is az elképzelései mentén alakították át. Az Alba jól kezdte a bajnokságot, de a későbbiekben nem szerepelt kiegyensúlyozottan. Hazai pályán csak a címvédő Szombathelytől kapott ki, idegenben viszont hat vereséget szenvedett el. A hagyományosan jól támadó csapat eredményességére nem lehetett panasz, a védekezés viszont nem állt össze, a bajnokságban az egyik legtöbb pontot az Alba kapta.

Miután Pakson csaknem harminc ponttal alulmaradtak a fehérváriak, a hét elején a vezetőség az edzőváltás mellett döntött. Ma honlapján jelentette be a klub, hogy szerződést bontott Ramirezzel, egyben megállapodott a hatvanhárom éves izraeli Arik Shivekkel, aki átveszi a gárda irányítását. Rendkívül tapasztalt szakember az új vezetőedző, már húsz évesen edzősködött, és hazájában minden nagyobb csapatot irányított. Kétszer szövetségi kapitány is volt, másodszor 2009-2014-ig vezette Izrael válogatottját, Európa-bajnokságon is szerepelt. 2016-ban izraeli bajnok lett, de van három holland bajnoki címe és egy belga kupagyőzelme is.

A váltás kapcsán Simon Balázs ügyvezető úgy nyilatkozott, úgy érezték, van még előrelépési lehetőség. „A tavalyi szezonhoz képest előreléptünk Jesus Ramirezzel,  ám úgy ítéltük meg, ennél több van a csapatban, változásra van szükség a kispadon. A katalán tréner munkáját köszönjük, sok sikert kívánunk neki a folytatásban Arik Shivek minden szempontból jó választásnak tűnik. Közel harminc éve dolgozik edzőként, komoly sikereket ért el Izraelben és Európában is. Úgy gondoljuk, nála jó kezekben lesz csapatunk irányítása” - mondta Simon Balázs.

Az Alba Fehérvár a bajnokságban legközelebb pénteken lép pályára, itthon fogadja a Pécset. A csapat célja továbbra is a legjobb négybe kerülni, áprilisban pedig a Magyar Kupa nyolcas döntőjében is szerepel az Alba.

Sport

 1. Mancz foci a futball legendáival Fehérváron

  Idén már 12. alkalommal rendezték meg a Mancz focit, a lakótelep betonrengetege között megbúvó kispályás futballtalálkozót. Idén is legendákkal telt meg a tér, Tiber Krisztián az egykori gólkirály, Sitku Illés a Videoton kitűnősége mellett, felfedezhettük a nézők között Fister Ferencet, Nagy II Jánost, Vadász Imrét is, de ott volt Tóth István a Volán örök vezére, illetve megannyi régi ismerős a futballpályákról és a lelátókról.

  2020.07.04.
 2. Vége a szavazásnak: Loic Negoé az elmúlt évtized legszebb Vidi-gólja

  Honlapján szavaztatta meg szurkolóit a fehérvái futballklub, hogy melyik volt az elmúlt tíz év legszebb, Vidi-játékos által szerzett gólja. Minden évből több gólra is lehetett szavazni két hónapon át, az egyes évek "győztesei" jutottak a döntőbe. Itt aztán újabb szavazás alapján kiderült, hogy a Chelsea elleni Európa-liga csoportmeccsen született Nego-bomba volt a Vidi-szurkolók kedvence.

  2020.07.03.
 3. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 4. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak