Edzésben az Alba Fehérvár, megvan az ötödik légiós is

Hétfőn megkezdte a felkészülést az új idényre a fehérvári kosárcsapat. Immár a Gáz utcában edz a két új amerikai és két szerb légiós, a magyar szerzemények és a fiatalok is, akik szerephez juthatnak a felnőtt keretben. Az ötödik légióst pedig ma jelentette be a klub, Markis McDuffin érkezik az Albába.
2019.08.13. 12:01 |

Jesus Ramirez vezetőedző új spanyol segítőket kapott, másodedzője és erőnléti edzője is egy-egy honfitársa lett Alejandro Zubillaga Jimenez és Adrian Ariza Medina személyében. A játékoskeretben Marko Ljubicsics és Szlaven Csupkovics a szerb, Daishon Smith és Carlton Guyton pedig az amerikai kosárkultúrát képviseli, a magyar magban új érkező Csorvási Milán, Molnár Márton és a visszatérő Markovics Luka. Ők már együtt készülnek az Alba Regia Sportcsarnokban, a héten pedig csatlakozhat hozzájuk az ötödik légiós, az amerikai Markis McDuffin.

A 21 éves játékos – szeptember 6-án tölti 22 életévét – az egyetemi bajnokságban pattogtatott az elmúlt szezonok során. A 203 centiméterre nőtt, 99 kg súlyú, 4-es, valamint 3-as poszton is bevethető magasbedobó atletikus, jól lepattanózik, valamint pontosan céloz kintről is. A Közép-atlanti térségben, New Jersey állam Paterson városában született, középiskolás évei során a St. Anthony gárdáját erősítette, egyetemistaként pedig a Wichita State University együttesét. A csapatban 11,8 pontot átlagolt összes fellépésén, a legutóbbi szezonja kimondottan jól sikerült, 18.2 pont fűződött a nevéhez, valamint öt lepattanóval is jelentkezett a meccseken - írta McDuffinról a klub honlapja.

Az Alba Fehérvár napi két edzéssel készül, a szurkolók szeptember 6-án, a Kecskemét elleni hazai edzőmeccsen láthatják először az új csapatot.

Sport

 1. Alakul a MÁV Előre röplabdacsapatának új kerete

  A koronavírus-járvány okozta bő három hónapnyi kényszerszünet után kezd visszatérni az élet a hazai sportvilágba és így a MÁV Előre röplabdacsapatainak napi munkájába is. A felnőtt és az utánpótlás-bajnokságok ugyan befejeződtek, azonban a következő szezon tervezése javában zajlik a háttérben.

  2020.06.01.
 2. Gól nélküli döntetlennel tért vissza a bajnokságba a Vidi

  Az OTP Bank-liga 26. fordulójában a kieső helyen álló Paks otthonában folytatta (két és fél hónap után) bajnoki szereplését a MOL Fehérvár. Nem sikerült három pontot szerezni, kiegyenlített meccsen egyik csapat sem tudott betalálni.

  2020.05.30.
 3. Két és fél hónap után újra bajnoki meccs - Paksra látogat szombaton a Vidi

  Két és fél hónapos szünetet követően, május 30-án ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára a MOL Fehérvár FC, az OTP Bank Liga NB I 26. fordulójában az ellenfél a bennmaradásért küzdő Paksi FC lesz, a találkozót szombat este 21:05-kor rendezik meg az Atomvárosban. Összesen 67 vendégjegy áll rendelkezésre, aminek nagyobb részét köszönetképpen ajándékba adják a szurkolóknak, 4 db páros jegyet pedig kisorsolnak.

  2020.05.29.
 4. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak