Edzésben az Alba Fehérvár, megvan az ötödik légiós is

Hétfőn megkezdte a felkészülést az új idényre a fehérvári kosárcsapat. Immár a Gáz utcában edz a két új amerikai és két szerb légiós, a magyar szerzemények és a fiatalok is, akik szerephez juthatnak a felnőtt keretben. Az ötödik légióst pedig ma jelentette be a klub, Markis McDuffin érkezik az Albába.
2019.08.13. 12:01 |

Jesus Ramirez vezetőedző új spanyol segítőket kapott, másodedzője és erőnléti edzője is egy-egy honfitársa lett Alejandro Zubillaga Jimenez és Adrian Ariza Medina személyében. A játékoskeretben Marko Ljubicsics és Szlaven Csupkovics a szerb, Daishon Smith és Carlton Guyton pedig az amerikai kosárkultúrát képviseli, a magyar magban új érkező Csorvási Milán, Molnár Márton és a visszatérő Markovics Luka. Ők már együtt készülnek az Alba Regia Sportcsarnokban, a héten pedig csatlakozhat hozzájuk az ötödik légiós, az amerikai Markis McDuffin.

A 21 éves játékos – szeptember 6-án tölti 22 életévét – az egyetemi bajnokságban pattogtatott az elmúlt szezonok során. A 203 centiméterre nőtt, 99 kg súlyú, 4-es, valamint 3-as poszton is bevethető magasbedobó atletikus, jól lepattanózik, valamint pontosan céloz kintről is. A Közép-atlanti térségben, New Jersey állam Paterson városában született, középiskolás évei során a St. Anthony gárdáját erősítette, egyetemistaként pedig a Wichita State University együttesét. A csapatban 11,8 pontot átlagolt összes fellépésén, a legutóbbi szezonja kimondottan jól sikerült, 18.2 pont fűződött a nevéhez, valamint öt lepattanóval is jelentkezett a meccseken - írta McDuffinról a klub honlapja.

Az Alba Fehérvár napi két edzéssel készül, a szurkolók szeptember 6-án, a Kecskemét elleni hazai edzőmeccsen láthatják először az új csapatot.

Sport

 1. Előkelő helyezéseket szereztek a Rotpunkt fiatal falmászói a füredi versenyen

  Hétvégén került sor az idei első gyorsasági falmászó versenyre a Magyar Kupában, melynek a Balatonfüredi Extrém Kalandpark adta a helyszínt. A fal mini és gyerek kategóriában tíz méter magas volt, serdülőtől feljebb lévő kategóriákban pedig 15 méter. A Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai ebben a kategóriában is sorra indulnak a versenyeken, a hétvégén az alábbi eredmények születtek.

  2019.09.17.
 2. Három az egyben – minifutball fesztivált rendeznek vasárnap Fehérváron

  A tavalyi nagy sikerű Fehérvár Kupa után idén is szervez kispályás tornát Székesfehérváron a minifutball szövetség. Sőt, ezúttal egy időben és egy helyszínen három eseményt is bonyolítanak majd vasárnap, a Csíkvári úti labdarúgó utánpótlásközpont műfüves pályáján.

  2019.09.16.
 3. Bosnyák siker egyesben a Kiskút Tenisz Klub női nemzetközi tornáján

  Vasárnap a női egyes fináléval ért véget a Kiskút Tenisz Klub tizenötezer dolláros nemzetközi tornája, melyet a bosnyák Nefisa Berberovics nyert meg, aki ráadásul szombaton, a norvég Malene Helgóval az oldalán párosban is győzni tudott.

  2019.09.16.
 4. Ouzas lehúzta a rolót – legyőzte a Volán a Linzet

  A pénteki 0-5 után hazai pályán egyetlen gól is elegendő volt ahhoz, hogy a Hydro Fehérvár AV19 legyőzze a Linz együttesét, ezzel megszerezze első pontjait az EBEL idei szezonjában. Hydro Fehérvár AV19 – Linz 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

  2019.09.15.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak