Edzésben az Alba Fehérvár, megvan az ötödik légiós is

Hétfőn megkezdte a felkészülést az új idényre a fehérvári kosárcsapat. Immár a Gáz utcában edz a két új amerikai és két szerb légiós, a magyar szerzemények és a fiatalok is, akik szerephez juthatnak a felnőtt keretben. Az ötödik légióst pedig ma jelentette be a klub, Markis McDuffin érkezik az Albába.
2019.08.13. 12:01 |

Jesus Ramirez vezetőedző új spanyol segítőket kapott, másodedzője és erőnléti edzője is egy-egy honfitársa lett Alejandro Zubillaga Jimenez és Adrian Ariza Medina személyében. A játékoskeretben Marko Ljubicsics és Szlaven Csupkovics a szerb, Daishon Smith és Carlton Guyton pedig az amerikai kosárkultúrát képviseli, a magyar magban új érkező Csorvási Milán, Molnár Márton és a visszatérő Markovics Luka. Ők már együtt készülnek az Alba Regia Sportcsarnokban, a héten pedig csatlakozhat hozzájuk az ötödik légiós, az amerikai Markis McDuffin.

A 21 éves játékos – szeptember 6-án tölti 22 életévét – az egyetemi bajnokságban pattogtatott az elmúlt szezonok során. A 203 centiméterre nőtt, 99 kg súlyú, 4-es, valamint 3-as poszton is bevethető magasbedobó atletikus, jól lepattanózik, valamint pontosan céloz kintről is. A Közép-atlanti térségben, New Jersey állam Paterson városában született, középiskolás évei során a St. Anthony gárdáját erősítette, egyetemistaként pedig a Wichita State University együttesét. A csapatban 11,8 pontot átlagolt összes fellépésén, a legutóbbi szezonja kimondottan jól sikerült, 18.2 pont fűződött a nevéhez, valamint öt lepattanóval is jelentkezett a meccseken - írta McDuffinról a klub honlapja.

Az Alba Fehérvár napi két edzéssel készül, a szurkolók szeptember 6-án, a Kecskemét elleni hazai edzőmeccsen láthatják először az új csapatot.

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.19.
 2. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 3. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.
 4. A Diósgyőri VTK együttese látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Az OTP Bank Liga 3. fordulójában ismét hazai környezetben, a MOL Aréna Sóstóban lép pályára a Vidi. Az ellenfél ezúttal a Diósgyőri VTK együttese lesz, a találkozó augusztus 17-én 19:30-kor kezdődik. A VidiShopban minden munkanap, a MOL Aréna Sóstó főpénztárban pedig hétfőn, szerdán és pénteken lehet belépőt váltani.

  2019.08.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak