Duatlon országos bajnokság: egyéni ezüst-, és csapat bronzérem az Alba Triatlon versenyzőitől

Balatonbogláron, a Sprint duatlon országos bajnokságon összesen huszonöt versenyző – köztük újabb két debütáló, Vermes Flóra és Ivanyenko Ádám – képviselte az Alba és Székesfehérvár színeit, nem is akárhogy. A verseny méltó zárása volt a sikeres szezonnak a fehérvári egyesület részéről.
2020.10.11. 18:32 |

A szezonzáró versenyen mind az indulók száma, mind pedig az eredmények megmutatták: megérte dolgozni az idei esztendőben is. 2020-ban minden kicsit felfordult, de ebben a gyors, és feszített szezonban (a megszokott kb. nyolc hónap helyett három hónapig tartott a szezon, kis túlzással ugyanannyi megmérettetéssel) is nagyszerűen helytálltak az Alba Triatlon SE sportolói.

Rögtön az első futamban, a gyermek korcsoportban (nyolc albás indulóval) olyan történt, mely a klub történelmében korábban soha: saját nevelésű Alba triatlonos sportoló szerzett egyéni érmet országos bajnokságon! Lédeczi Lotti a múlt heti veresegyházi ranglista győzelem után az ob-n a másodikként haladt át a a célvonalon. Szekfű Viktor ugyanitt 10. lett a nap egyik legnépesebb, és igen erős mezőnyében. Viktor Várnai Dáviddal és Gyarmati Mártonnal a gyermek korcsoport csapatversenyében a harmadik helyet szerezte meg!

Az újonc 1-es korcsoportban Sörös Ádám teljesítette az egyesülettől a legjobb időt, míg utána húsz másodperccel érkezett Ivanyenko Ádám élete első versenyén, a lányoknál pedig Vámos Kincső és Vermes Flóra volt a leggyorsabb. Az újonc 2-es korcsoportban Sörös Bence és Kőrösi Róbert hozta a legjobb eredményt, a lányoknál pedig Ivanyenko Natália és Vermes Patrícia.

Délután már az ifjúságiakra figyeltünk. Az ifiknél sprint távot kellett teljesíteni, ami 5km futásból, 20km kerékpározásból, és 2,5km futásból állt. A legjobb eredményt Lédeczi Péter hozta, aki az igen előkelő 5. helyen ért célba, míg a lányoknál Várnai Dóra a 12. helyen zárt.

Sport

 1. Junior toborzót tart hétvégén a Fehérvár Enthroners

  Junior korosztályába várja a jelentkezőket a székesfehérvári amerikai futball-csapat. Október 25-én vasárnap 15 órától 17 óráig a Takarodó úti stadionban próbálhatják ki magukat a fiatalok a Fehérvár Enthroners toborzóján.

  2020.10.20.
 2. Új időpontban a Vidi-Fradi, egy nappal korábban játsszák a rangadót

  Október 31-én, 19.30-kor rendezik a MOL Aréna Sóstóban a MOL Fehérvár - Ferencváros bajnoki rangadót. Eredetileg november 1-re, mindenszentek napjára volt kiírva a meccs, ezzel kapcsolatban aggodalmának adott hangot Cser-Palkovics András polgármester. Az MLSZ most határozott az új időpontról.

  2020.10.19.
 3. Két győzelem, egy vereség - remekül játszottak a fehérvári rögbis lányok

  Edző nélkül is jól szerepelt a Fehérvár Rugby Club női csapata. Míg a hölgyek Nagykőrösön a 3. női fordulón szerepeltek addig edzőjük Gyolcsos Ferenc edző a Masters Országos bajnokságon vett részt, ahol súlycsoportjában országos csúcsot ért el lökésben.

  2020.10.19.
 4. Remek kezdés, izgalmas folytatás, Volán-győzelem a Bolzano ellen

  Először léphetett teljes kerettel hazai jégre a Hydro Fehérvár AV19, és remek meccsen szerezte meg a három pontot. Amilyen gyorsan sikerült háromgólos előnyt építeni, olyan gyorsan le is adták a fehérváriak, de ezután újra elmentek kettővel. A hajrá izgalmai közepette még szépített a Bolzano, a vége 5-4-es Volán-siker lett.

  2020.10.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak