Dr. Andavölgyiné Tóth Márta a kórház gyerekosztályának főnővére kapta az Aranylámpás Díjat

Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a Fejér Vármegyei Szakdolgozói Napot a Hotel Magyar Király Szállóban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének rendezésében. Az ünnepségen okleveleket adtak át és itt került sor az Aranylámpás Díj átadására is, amit idén Dr. Andavölgyiné Tóth Márta, a Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-Csecsemő-és Gyermek osztályának főnővére kapott.
2023.09.21. 11:56 |
Dr. Andavölgyiné Tóth Márta a kórház gyerekosztályának főnővére kapta az Aranylámpás Díjat

A felnőttápolás és gondozás, gyermekápolás és gondozás, sürgősségi ellátás, fogászati ellátás, védőnői ellátás, mozgásterápia és fizioterápia, valamint a közegészségügy és népegészségügy területén dolgozókat várták idén a XI. Fejér Vármegyei Szakdolgozói Napra a Hotel Magyar Király Szállóba. A rendezvényen adták át a Semmelweis Napi Elismerő Okleveleket és az Aranylámpás Díjat is.

A résztvevőket Tanárki Gábor is köszöntötte, aki október elsejétől lesz Fejér vármegye főispánja. „Önökön keresztül is szeretném megköszönni a munkáját a vármegye 4800 egészségügyi szakdolgozójának, akik a betegágy mellett teljesítenek szolgálat az év minden egyes napján.” Mint mondta ők azok, akik jelen vannak életünk első percétől az utolsóig. Ott vannak akkor, amikor segítségre szorulunk, amikor a szeretteinkért, barátainkért aggódunk és fogják a kezünket.

Ilyenkor mindig szeretnénk megköszönni az egészségügyi szakdolgozók áldozatos munkáját – mondta Mészáros Attila alpolgármester, aki Székesfehérvár közössége nevében fejezte ki háláját az ünnepségen. „Székesfehérvár, az állami fenntartóval együtt a minőségi munkakörülmények tekintetében tud segíteni. Az elmúlt években számtalan rendelőt újított fel az önkormányzat városszerte és zajlik jelenleg is a kórház bővítése, továbbá hamarosan a hotelépület légkondicionálásának kiépítése is elkezdődik.” Fontosnak nevezte, hogy az állam folyamatos béremeléssel segítse a szakdolgozókat, és mint kiemelte bízik abban, hogy ez folytatódik a közeljövőben is.

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója prof. Dr. Bucsi László arról beszélt, hogy sebészként hamar rájött arra, hogy az orvos csak egy „félkarú óriás” az egészségügyi szakdolgozók nélkül, ami az első elvégzett műtét után kiderül. Hamar kiderül azonban az is, hogy milyen fontosak a betegek rehabilitációjában az egészségügyi szakdolgozók. Beszélt arról is, hogy idén a 18 százalékos béremelés után a jövő évi bérfejlesztés várhatóan differenciált lesz.

A rendezvényen az egészségügyi szakdolgozók közül áldozatos munkájáért Semmelweis Napi Elismerő Oklevél elismerést kapott Hulló Andrea a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Sebészeti osztály ápolója, Kuti Kálmánné a Sárbogárdi Rendelőintézet asszisztense, Mészárosné Jaskó Enikő a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető dietetikusa, Molnár Emese a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Urológiai Osztályának főnővére, diplomás ápoló, Oláh Piroska a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyógyszertári asszisztense, Pappné Tóth Andrea székesfehérvári körzeti ápoló, Répásyné Szacker Melinda a Móri Kórház ápolója, Tarnai Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház ápolója és Varga Tünde Magdolna, a Csákvári Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály ápolója.

A 2012-ben alapított „Aranylámpás Díjat” minden évben annak a kamarai tagnak adományozzák, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás területén magas színvonalú, példaértékű munkát végzett. A Szakál Antal festőművész, szobrász alkotta bronzplakettet Szánti Istvánné alelnök, Bokorné Sike Erika területi elnök és Szabó István általános alelnök a Székesfehérvár Kórház Helyi Szervezet alelnöke adta át Dr. Andavölgyiné Tóth Mártának, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-Csecsemő-és Gyermek osztályának főnővérének.