Dr. Abkarovits Géza, Józsa Dávid és Kubik Anna vehette át a megyei Prima fődíjat

Új helyszín, a MOL Aréna Sóstó adott otthont az idei Fejér Megyei Prima Díj átadónak. A gálán az egy-egymillió forinttal járó fődíjakat Dr. Abkarovits Géza sebész, Kubik Anna színművész és Józsa Dávid műrepülő világbajnok vehette át, a közönségdíjat Fekete-Cseri Zsuzsanna mozgásterapeuta kapta.
2019.11.16. 22:50 |

A Prima-díjat vállalkozók, gazdasági szereplők alapították, hogy a közéleti személyiségek és a díjazottak - művészek, tudósok, orvosok, zenészek, sportolók - ezáltal is jobban figyeljenek egymásra, megbeszéljék, értékeljék, majd együtt ünnepeljék az élet minden területén elért kiemelkedő teljesítményeket.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete tizennegyedik alkalommal adta át a Fejér Megyei Prima-díjakat. Az elismeréseket olyan személyeknek ítélték oda, akik saját területükön maradandót alkottak. Gesztesi Béla, a Vállalkozók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt 13 alkalommal 39 Prima Díjat osztottak ki a megyében és minden alkalommal átadták az Év vállalkozója elismeréseket. „Szeressék a tudományt, szeressék a művészetet és szeressék Magyarországot!” az országos díjat alapító Demján Sándor gondolatait idézve köszönetet mondott a helyi vállalkozók összefogásáért, amely lehetővé teszi, hogy minden évben átadják e rangos elismeréseket.

Az est résztvevőit a város nevében Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte. “A kis- és középvállalkozások mindennapjai a közösségről szólnak. Munkahelyeket biztosítanak és a beruházásokkal egyre több családnak adnak lehetőséget, hogy az egzisztenciális biztonságukról gondoskodni tudjanak Székesfehérváron. Köszönet illeti a cégeket a befizetett iparűzési adóért is, amely segíti a város fejlődését.” - emelte ki az alpolgármester. „A Fejér Megyei Prima Díj átadását a fehérváriak évről évre egyre nagyobb figyelemmel kísérik, hiszen önmagában már a jelölés is egy olyan komoly rang, amelyet nem lehetett véletlenül elérni. A jelöltek ismert, köztiszteletben álló személyek, akik az élet különböző területein alkotnak. Hivatásukat szeretikm és magas színvonalon végzik nap, mint nap.” - zárta köszöntőjét Lehrner Zsolt.

A Fejér Megyei Prima Díj egy-egymillió forinttal járó fődíjait Dr. Abkarovits Géza sebész, Kubik Anna színművész és Józsa Dávid műrepülő világbajnok vehette át, a Közönségdíjat Fekete-Cseri Zsuzsanna mozgásterapeuta kapta. Kiss László fotóművész különdíjas lett, míg művészeti díjban részesült Koczor Attila festőművész, akit édesanyja képviselt a szombat esti rendezvényen.

Itt került sor az Év Fejér Megyei Vállalkozója díjak átadására is. Idén Kántor Sándor, a Kántor Mechanika Kft. alapítója, Kovács Péter, az Absurd Reklámügynökség alapítója, Mentes Zsolt, a Mentavill Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Mikola József főorvos, a Dr. Mikola Érsebészet vezetője, Miklós Csabi móri borász, a Miklós Pince Kft. tulajdonosa, valamint Sipos Tamás és Sipos Péter, a Fehér Cégcsoport tulajdonosai vehettek át. A decemberi országos rendezvényen az Év Vállalkozója díjat a székesfehérvári Kobela István, a CPS Company Kft. ügyvezetője és a Dunafém 95 Kft. ügyvezetője, Kolosa János kapja kiemelkedő munkájuk elismeréseként. Új díjat alapított idén a VOSZ. A Kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjat Fejér megyében elsőként Csák Lajos, a Szent Imre Általános Iskola igazgatója vehette át.
A MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében tartott esten fellépett a Stringers vonósnégyes, majd a Sárrét Táncegyüttes és a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, az Akro Dance TáncStúdió csapata, valamint Ferenczy-Nagy Boglárka énekes és zenekara.

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2