Döntött a közgyűlés: indulhat a Vásárhelyi út felújítása

Rendkívüli közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése, a képviselők több fontos fejlesztésről is döntöttek. Kiírták a közbeszerzést a Fiskális út felújításának II. ütemére, a Vásárhelyi út felújítása pedig heteken belül elkezdődhet a Rádió út és a Logisztika iparvágány közötti szakaszon.
2019.04.26. 09:41 |

Kiemelten fontos fejlesztések szerepeltek a napirendek között, folytatódik a Fiskális út felújítása és megújul a Vásárhelyi út burkolata is.

A rendkívüli közgyűlés után Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a Fiskális út felújítása kapcsán kiírták a közbeszerzést a kivitelezésre, ami az útburkolat fejlesztésére vonatkozik. A Vásárhelyi út felújítására pedig kiválasztották a kivitelezőt, a Vásárhelyi út Rádió út és Logisztika iparvágány közötti szakasza újul meg. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy régen várt felújításról van szó, az elmúlt években ezzel kapcsolatban érkezett a legtöbb kérdés a közmeghallgatások alkalmával, a facebook-os fogadóórákon és lakossági fórumokon. Mintegy 207 millió forintból újul meg a Vásárhelyi út, néhány héten belül aláírják a szerződést és átadják a munkaterületet a kivitelezőnek.

Fontos fejlesztésről döntött a közgyűlés a Corvinus Egyetemmel együttműködésben, kosár és kézilabdacsarnok épül az egyetem székesfehérvári campusa mellett.

A polgármester a közgyűlésen kiemelte, hogy ez a beruházás nem helyettesíti a multifunkcionális csarnokot. A campus mellett épülő csarnok túl azon, hogy a kosárlabda és a kézilabda otthona lesz, tudományos-egyetemi műhelyként is szolgál és laboroknak is helyet ad. A beruházáshoz az önerőt az önkormányzat biztosítja. A megépülő csarnok egyúttal tehermentesíti majd az ARÉV csarnokot is. Hamarosan elindulnak az első előkészítő munkák és a közbeszerzés lefolytatása után már a kivitelezésre kerülhet sor.

Közlekedéssel kapcsolatos pályázatról is döntés született, ami közel 14 km kerékpárút fejlesztést jelent, EU-s forrásából.

Ehhez más forrásokból 500 millió forintot átcsoportosított a közgyűlés. A beruházás érinti Felsővárost, a Belvárost és Alsóvárost is.

Közélet

 1. Mintegy 120 ezer fát ültetnek idén novemberben Székesfehérváron

  Pénteken dönt Székesfehérvár Közgyűlése az erdősítési - fásítási program folytatásáról. A mintegy 120 ezer fa telepítésére összesen több mint 54 millió forint saját forrást biztosít a város. A Sóstó melletti ligeterdőt juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkotja majd, a városban nagy körméretű fákat telepítenek, a Palotavárosi tavak környékén pedig 113 ezer erdészeti csemete kerül a földbe.

  2019.09.17.
 2. A náci népírtás áldozatául esett Grosz Bernátra és családjára emlékeztek

  A székesfehérvári Grosz Bernátot és családját a tulajdonukban álló Fekete Sas Szállóból hurcolták el 1944-ben és deportálták Auschwitzba. Megérkezése után az ekkor már 76 éves Grosz Bernátot, mint munkára alkalmatlant azonnal a gázkamrába küldték. A meggyilkoltak emlékére helyezték el a város első botlatókövét.

  2019.09.16.
 3. Isten éltesse Tiber Lászlót! - a város polgármestere köszöntötte a válogatott focistát

  Hetvenedik születésnapja alkalmából dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötték Tiber Lászlót, a Videoton – ma MOL Fehérvár FC – emblematikus játékosát. 

  2019.09.16.
 4. Püspöki áldásban részesültek a Bazilika belső felújításán dolgozó szakemberek

  Spányi Antal, megyés püspök megáldotta a Szent István király-székesegyház belső rekonstrukcióján dolgozó szakembereket. A Magyarország Kormánya támogatásával megvalósuló projekt előkészítése a teljes körű restaurátori kutatással 2016-ban kezdődött. 2018-ban megvalósult a két oldalkápolna régészeti feltárása és restaurálása. 2019-ben régészeti feltárás tisztázta a templom középkori történetét. 

  2019.09.16.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek