Döntött a közgyűlés: indulhat a Vásárhelyi út felújítása

Rendkívüli közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése, a képviselők több fontos fejlesztésről is döntöttek. Kiírták a közbeszerzést a Fiskális út felújításának II. ütemére, a Vásárhelyi út felújítása pedig heteken belül elkezdődhet a Rádió út és a Logisztika iparvágány közötti szakaszon.
2019.04.26. 09:41 |

Kiemelten fontos fejlesztések szerepeltek a napirendek között, folytatódik a Fiskális út felújítása és megújul a Vásárhelyi út burkolata is.

A rendkívüli közgyűlés után Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a Fiskális út felújítása kapcsán kiírták a közbeszerzést a kivitelezésre, ami az útburkolat fejlesztésére vonatkozik. A Vásárhelyi út felújítására pedig kiválasztották a kivitelezőt, a Vásárhelyi út Rádió út és Logisztika iparvágány közötti szakasza újul meg. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy régen várt felújításról van szó, az elmúlt években ezzel kapcsolatban érkezett a legtöbb kérdés a közmeghallgatások alkalmával, a facebook-os fogadóórákon és lakossági fórumokon. Mintegy 207 millió forintból újul meg a Vásárhelyi út, néhány héten belül aláírják a szerződést és átadják a munkaterületet a kivitelezőnek.

Fontos fejlesztésről döntött a közgyűlés a Corvinus Egyetemmel együttműködésben, kosár és kézilabdacsarnok épül az egyetem székesfehérvári campusa mellett.

A polgármester a közgyűlésen kiemelte, hogy ez a beruházás nem helyettesíti a multifunkcionális csarnokot. A campus mellett épülő csarnok túl azon, hogy a kosárlabda és a kézilabda otthona lesz, tudományos-egyetemi műhelyként is szolgál és laboroknak is helyet ad. A beruházáshoz az önerőt az önkormányzat biztosítja. A megépülő csarnok egyúttal tehermentesíti majd az ARÉV csarnokot is. Hamarosan elindulnak az első előkészítő munkák és a közbeszerzés lefolytatása után már a kivitelezésre kerülhet sor.

Közlekedéssel kapcsolatos pályázatról is döntés született, ami közel 14 km kerékpárút fejlesztést jelent, EU-s forrásából.

Ehhez más forrásokból 500 millió forintot átcsoportosított a közgyűlés. A beruházás érinti Felsővárost, a Belvárost és Alsóvárost is.

Közélet

 1. Papokat és diakónust szentelt Spányi Antal, püspök a Prohászka templomban

  A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományának megfelelően Keresztelő Szent János születésének ünnepén végzik a pap,- és diakónusszentelést. Hétfőn, a Prohászka Emléktemplomban Spányi Antal, megyés püspök pappá szentelte Lindmayer Miklós, Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt és Sisa István Lénárd, diakónusokat, valamint diakónussá szentelte Győri Balázs István, akolitust. A felszenteltek megbízást kaptak az áldozópapi és szerpapi tisztség betöltésére. 

  2019.06.24.
 2. A hadifogságban elhunyt Gyóni Géza költőre emlékeznek

  Június 25-én, kedden 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Díszudvarán emlékeznek meg Gyóni Géza, költő születésének 135., halálának 102. évfordulójáról. A megemlékezést követően Toldi Éva pedagógus, szerkesztő, újságíró előadására várják az érdeklődőket.

  2019.06.24.
 3. Több mint 60 millióval támogatja a megyei önkormányzat a kötelező feladatellátást

  Összesen kilenc Fejér megyei település, több mint hatvanmillió forintos támogatásban részesült a Fejér Megyei Önkormányzat Pénzügyi Keretéből. A támogatások kötelező feladatellátásokban segítik a településeket. Intézményfelújításokra, útépítésekre és Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálatára is biztosítottak forrást.

  2019.06.24.
 4. Lakossági fórum lesz kedden Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Lakossági fórumra várja a Maroshegyen élőket a körzet önkormányzati képviselője, Brájer Éva. A kedden 17.30 órakor kezdődő rendezvényen a városrészben jelenleg zajló fejlesztésekről lesz szó, a fórumon részt vesz Dr. Cser-Palkovics András polgármester is. 

  2019.06.24.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek