Diplomáciai képzés indulhat a Kodolányi János Egyetemen

Új programmal jelentkezik a Magyar Diplomáciai Akadémia a középiskolások és az egyetemisták számára. A képzések a Kodolányi János Egyetemen is elérhetők lesznek. A tárgyalások a felek között megkezdődtek.
2021.07.29. 08:55 |

A közszféra, a diplomáciai kapcsolatok irányába terelhetik a diákokat

Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külügyminisztérium államtitkára, a Magyar Diplomáciai Akadémia vezetője a Kodolányi János Egyetem rektoránál tett látogatásán elmondta: a Sikerakadémiával olyan képességalapú képzést szeretnének nyújtani a diákoknak, mely a közszféra, a diplomáciai kapcsolatok irányába tereli őket. Az egyetemmel szívesen működnének együtt a jövőben: „Ez egy különleges intézmény, ugyanis itt nemcsak az oktatásra, hanem a nevelésre is koncentrálnak. A Kodolányin tanuló kiváló diákok alapot adhatnak a jövőben az együttműködésre.”

Vargha Tamás országgyűlési képviselő szerint a program nemcsak a Diplomáciai Akadémia, a Kodolányi János Egyetem, hanem a régió számára is előnyös lehet: „Elkezdődik egy együttműködés, aminek kulcsszava lehet a kommunikáció, és a fehérvári diákok – nemcsak az egyetemi, hanem a középiskolai diákok is – részesei lehetnek a képzésnek, amelyet államtitkár asszony vezetésével a Külügyminisztérium végez.”

Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora a találkozón tájékoztatást adott a megújult kommunikációs tanszékről, hiszen a kommunikáció is fontos szerepet kapna a programban: „Az egyik kapcsolódó tanszék a Nemzetközi Tanulmányok tanszék, Szatmári Péter rektorhelyettes vezetésével. De tanszékeink több ponton is be tudnak kapcsolódni a képzésbe.” Szabó Péter hozzátette: a programot augusztusban kezdik el kidolgozni.

Közélet

 1. A fehérvári híradó katonákat méltatták fegyvernemük napján

  A Himnusz dallamára vette kezdetét a Híradók és Elektronikai Szervezetek Napja alkalmából tartott állománygyűlés az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alakulatánál.

  2021.09.24.
 2. Közgyűlés - iskolák és óvodák felújításáról is döntött a képviselőtestület

  Közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő-testülete. Döntés született arról, hogy a Várfalpark helyett a Petőfi parkba kerül az a játszótér, melyet a KÖFÉM jogutód cégei is támogatnak, a Várfalparkban pedig Fehérvár Virágoskertjét alakítják majd ki. Intézmények energetikai felújításáról is döntött a testület, továbbá arról, hogy a Vasvárit a jelenlegi helyén újítják fel, továbbá a Tóparti a Kodolányi felújításáról is döntés született.

  2021.09.24.
 3. Merre tovább Németország? – beszélgetés az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában szeptember 30-án

  Újabb eseménnyel készül jövő héten az aktuális nemzetközi helyzet iránt érdeklődőknek az MCC Székesfehérvári Képzési Központja. Szeptember 30-án, csütörtökön 17 órától Merre tovább Németország? címmel szerveznek beszélgetést.

  2021.09.24.
 4. Fehérvár környékén 21 új csuklósbusz állt szolgálatba a helyközi járatokon

  Az elmúlt hetekben huszonegy darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a Volánbusznál. Hamarosan további hat darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira. 2018 óta összesen 82 új buszt állított forgalomba a Volánbusz Székesfehérvár környékén.

  2021.09.22.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár