Diótörőcske ajándékba - nyolc lurkónak ez volt az első színházi élménye.

Nagykarácsony délutánján közel 44 fő saját családjuk nélkül élő gyermek nézhette meg a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében Székesfehérváron a Vörösmarty Színház nagyszínpadán Csukás István Diótörőcske című zenés, verses mesejátékát.
2021.12.27. 20:05 |
Diótörőcske ajándékba - nyolc lurkónak ez volt az első színházi élménye.
A gyerekek már napokkal korábban izgalommal készültek a színházi előadásra, és a többiekkel való találkozásra. Az előadásra Bakonycsernyéről, Bakonykútiból, Bodajkról, Csetényből, Érdről, Lepsényből, Lovasberényből, Martonvásárról, Mórról, Polgárdiból és Székesfehérvárról érkeztek a gyerekek. Az előadás után pedig egy étellel és itallal, valamint karácsonyi ajándékokkal örvendeztette  meg az egyesület a kis vendégeinket.

Fehérvári színes

 1. Királyok a Belvárosban

   Folytatódik a Királyok a Belvárosban című, az augusztusi Székesfehérvári Királyi Napokra hangoló rendezvénysorozat: július 13-án, szombaton 17 órától III. Béla, II. András és II. (Vak) Béla óriásbábjainak kíséretéhez csatlakozhatnak az érdeklődők a Fő utcán. Az esemény este hatkor az Oti Acoustic műsorával zárul a Zichy ligeti Zenepavilonban.

  2024.07.12.
 2. Öntsön egy vödör vizet Ön is!

  Összesen tíz páros dolgozik azon, hogy városszerte locsolják a növényeket Székesfehérvár közterületein. Öntözik a villanyoszlopokon található virágokat, a belvárosban a virágoszlopokat és a dézsás növényeket, töltik a mintegy 1500 darab öntözőzsákot a fiatal fáknál, illetve az egynyári és az évelő virágok ágyásait is locsolják.

  2024.07.12.
 3. Fehérváron járt a zsűri

  Székesfehérváron járt a Virágos Magyarország zsűrije csütörtökön. A szakemberek a város közösségi tereit vizsgálták meg szakmai szemmel. Jártak a Török udvar új esőkertjében, a megújult Rózsa ligetben és a Vörösmarty téren, illetve a Sóstó Vadvédelmi Központban is.

  2024.07.12.
 4. Grundfos tábor három héten át

  A székesfehérvári Grundfos hagyományosan a nyári szünet első felében szervez tábort a dolgozók gyermekei számára. Az idei évben három turnusban több mint kétszázan vesznek részt a tartalmas programokban. Az első héten a környezetvédelem, a második héten a sport került középpontba, ennek kapcsán csütörtökön az Alba Arénába látogattak el a táborozók, ahol Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte őket.

  2024.07.11.