Díjmentes nordic walking Öreghegyen és Palotavárosban

Minden hétfőn díjmentes nordic walking foglalkozások indulnak az Öreghegyi Közösségi Háztól. Instruktor vezetésével alkalmanként egy órás sétán lehet elsajátítani a népszerű sport alapjait, amelyhez a botokat is biztosítják. Jövő szerdától már Palotavárosban is lehet csatlakozni nordic walking csoporthoz: a Bory Jenő Általános Iskolától a tavak felé indulhatnak majd mozogni a résztvevők.
2021.05.31. 16:52 |

Ma 18 órakor folytatódnak a díjmentes Nordic Walking foglalkozások Öreghegyen: minden hétfőn indulnak csoportok a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében az Öreghegyi Közösségi Háztól, érintve a Túrózsáki úti szabadidőparkot. Horváth István instruktor vezetésével az egyórás mozgásprogramba akár a mai naptól is be lehet kapcsolódni. Akinek nincs, botokat is biztosítanak.

Jó hír a palotavárosiaknak, hogy jövő héttől ők is Nordic Walkingozhatnak szervezett keretek között, az FMSZSZ szervezésében, Farkas László önkormányzati képviselő támogatásával. Június 9-én, szerdán 18 órától a Bory Jenő Általános Iskolától indul az első séta, a Palotavárosi tavak felé, zöld környezetben – Jánosi Zsuzsanna, Velancsics Katalin, Szatzker János és Csog Imre oktatók vezetésével.

Egészségügyi probléma esetén javasolt a háziorvossal, szakorvossal való egyeztetés. A szervezők kényelmes, az időjárásnak megfelelő sportos ruházatot, övtáskát vagy kisebb nagyságú hátizsákot és kényelmes, nem merev talpú vagy magas szárú cipőt ajánlanak. Kérik, hogy indulás előtt tíz perccel érkezzenek a résztvevők. A foglalkozások esős, viharos időben elmaradnak.

Fehérvári színes

 1. Kóruskoncert és kardforgató hagyományőrzők is lesznek a szombati Művészkorzón

  Szombaton ismét Művészkorzó a belvárosban – a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozatában ezúttal a Vörösmarty Színház művészeinek énekes-zenés műsorát láthatja a közönség a Városház téren 17 órától. Fél hattól a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tart hagyományőrző bemutatót, majd hat órától a Zenepavilonban az Alba Regia Vegyeskar koncertje zárja a programot. 

  2021.07.31.
 2. Természetes házipatika Lencsés Rita gyógynövényszakértővel

  A nyár derekán szépen gyűlnek a kúrákhoz vagy alkalmi kezeléshez való szárítványok különféle teáknak, a kikevert krémek, a bőrápolásra használható tinktúrák és olajos kivonatok. Két hétházpusztai egy-egy hétvégés gyógynövénytábor már lezajlott Lencsés Rita szakértő vezetésével, aki a begyűjtés, a tárolás és a felhasználás praktikáiba is beavatta a résztvevőket.

  2021.07.30.
 3. Olimpia a Bregyóban a Napraforgó tábor résztvevőivel

  Olimpiát rendeztek a Napraforgó Tábor résztvevőinek bójákkal, pingponglabdákkal, vizespalackokkal és vízzel lebonyolított versenyszámokkal, hogy a gyerekek összemérjék, ki a leggyorsabb, legügyesebb. A bregyóbeli sportnap díszvendége Kovács István hosszútávfutó, olimpiai fáklyavivő volt.

  2021.07.30.
 4. Boglárka nap a természetben! - sétát szerveznek vasárnap

  Ünnepeljük együtt a Boglárkákat a természetben, egy könnyű sétával. A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szervezésében augusztus 1-én, vasárnap a résztvevők a Székesfehérvár környéki hangyaboglárkák nyomába eredhetnek.

  2021.07.30.
 1. Vadvirágok után kutatva folytatódik vasárnap a Herbarius túra

  Augusztus 1-jén szombaton Bodajkra látogathatunk a Herbarius túra keretében, ahol vadvirágok után kutatva tehetünk sétát. Apróbojtorjánt, zsályát, kakukkfüvet, csalánt, aranyvesszőt, cickafarkat, útifüvet gyűjthetnek a résztvevők.

  2021.07.30.
 2. Pénteken Halott Pénz, WellHello, Dzsúdló, szombaton Road, Lord a Ligetben

  Az Újváralja sor végén található fesztivál területen kialakított LIGET-ben júliusban fellépett a hazai zenei élet színe-java. Minden hétvégén élőzenés koncertek és party váltották egymást. Július 30-án pénteken Halott Pénz, WellHello és Dzsúdló koncert lesz este, július 31-én szombaton pedig Road, Lord, Down For Whatever és az I'm Dorothy zárja majd a Ligetet.

  2021.07.30.
 3. KAMU, ami nem kamu - podcast a székesfehérvári fiatalok összművészeti csoportjáról

  Az a kijelentés, hogy a fiatalok nem akarnak, és nem is csinálnak semmit, az kamu. Ezt is képviseli a KAMU, a fiatalokból álló székesfehérvári összművészeti csoport, akik joggal büszkék rá, hogy a rendezvényeik teltházasak, mint legutóbb a Museum Caféban szervezett tanévzáró buli is.

  2021.07.29.
 4. Őskori szövőszék, amelyen „lenből szőtt köd” készült

  Nemezből készült bábok és virágok, gyöngyből fűzött- varrott ékszerek, szőtt faliképek és használati tárgyak, valamint egy őskori szövőszék is készült a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett táborban. A Kézműves Alkotó Hetek programsorozat második turnusában új technikákat is megismerhettek a résztvevők.

  2021.07.29.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22