Digitális Témahét - első helyen végzett a Széna Téri csapata

A Digitális Témahét keretében az általános iskolák kategóriájában a Széna Téri 6. évfolyamos csapata I.helyen végzett a Mesterséges intelligencia: A kreativitás vége vagy egy új kezdet? avagy TOLDI a MI szemszögünkből című projekttel.
2024.07.02. 06:24 |
Digitális Témahét - első helyen végzett a Széna Téri csapata

A Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola idén negyedik alkalommal regisztrált a Belügyminisztérium által támogatott, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával meghirdetett Digitális Témahétre.

A digitális pedagógia legjelentősebb hazai eseménye során online térben megválasztott platformok, programok remek alkalmat biztosítanak a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztésére, az eszközök és felületek későbbi tudatos használatának megalapozására.

A 2024. április 8-12. között szervezett témahét keretében a felső tagozatos évfolyamokhoz beosztott pedagógusok irányításával olyan projekteket valósítottak meg a gyerekek, amelyekben digitális technológiát is felhasználtak. 

Dr. Lórodiné Lajkó Ágnes igazgató örömmel számolt be arról, hogy az általános iskolák kategóriájában a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola 6. évfolyamos csapata I.helyen végzett.

Projektjük témája a Mesterséges intelligencia volt: "A kreativitás vége vagy egy új kezdet? avagy TOLDI a MI szemszögünkből" címmel készítettek pályaművet. Az országos elismerésen túl az iskola nyereménye 1 db LSK ClassBoard  W1065 interaktív kijelző és 3 db BBC micro:bit v2 Starter Kit.