Digitális professzionális mérőeszközöket kapott a HTM-től a Széchenyi Technikum

A HTM Zrt. közel 11 ezer euro összegben ajánlott fel digitális professzionális mérőeszközöket a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum számára. Ezekkel már az alapozó oktatás során megismerkedhetnek a diákok, így mire 11. évfolyamon a cég duális képzőhelyként bekapcsolódik az oktatásukba, már teljes rálátásuk lesz az ipari eszközökre.
2021.02.22. 16:52 |

A HTM Zrt. közel 11.000 EURO összegben ajánlott fel digitális professzionális mérőeszközöket az iskolának. 

Horváth Lajos, a Széchenyi István Műszaki Technikum igazgatója elmondta, hogy a 2019. évi új szakképzési törvény hatályba lépése után, az első technikumi évfolyamok 2020. szeptember 1-jén kezdték meg tanulmányaikat. "A HTM Zrt. hosszú évek óta, mint szakmai és gyakorlati képzőhelyes partnerünk, részt vesz a technikus osztályaink képzésében. Az új törvény azonban már lehetőséget biztosít arra, hogy 11. évfolyamtól akár szakképzési munkaszerződéssel, akár a teljes gyakorlatuk időtartamára menjenek tanulók a céghez."  

"Stratégiai cél, hogy tanulóink a középiskolai duális képzésben elkezdett gyakorlóhelyükön maradva tudjanak majd később egyetemi oklevelet is szerezni. Ennek érdekében iskolánk elkezdte a tárgyalásokat azokkal a cégekkel, amelyek szervezeti struktúrájuk és infrastruktúrájuk révén is képesek megfelelő szakmai tudást nyújtani tanulóinknak. Ezen cégek közül kiemelkedő a HTM Zrt." - tette hozzá az igazgató. Horváth Lajos igazgató szólt arról is, hogy az intézményben a héten elindult az érettségire felkészítés, a diákok mintegy kétharmada jelen van az oktatáson, a többiek pedig élőben, online követik az órákat.

A HTM Zrt. közel 11.000 EURO összegben ajánlott fel digitális professzionális mérőeszközöket az iskolának. Ezekkel már az alapozó oktatás során megismerkedhetnek a tanulók, így mire 11. évfolyamon a cég duális képzőhelyként bekapcsolódik oktatásukba, már teljes rálátásuk lesz az ipari eszközökre. 

A professzionális mérőeszközöket Pándi János, HTM Zrt. vezérigazgatója személyesen adta át a Széchenyi István Műszaki Technikum igazgatójának.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum vezetése, Kulcsár Szilvia kancellár és Szépné Holczer Piroska főigazgató egyaránt támogatta a magas fokú szakmai együttműködést, mely amiatt is kiemelten fontos, mivel az iskola azon 8 műszaki technikum közé került országosan, akik műszaki területen okleveles technikus képzést indíthatnak, a gépészet, az elektronika vagy mechatronika területén.

A nevezett területek közül a Széchenyi a 2021/2022. tanévben gépészet ágazatban indítja ezt az osztálytípust, melyben az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával együttműködve dolgozzák ki az egyetemre való felvételt, és számos tárgy kreditelfogadásának módját, így a szakközépiskola tanulói jelentős kedvezményekkel kezdhetik majd meg egyetemi tanulmányaikat. 

Az adományozás kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester az összefogás jelentőségére hívta fel a figyelmet, ami ebben az esetben is megnyilvánult.

Kiemelte, hogy a térség meghatározó középiskolájává vált a Széchenyi, ami egyre jobb eszközparkkal rendelkezik és a duális partnerekkel együtt azon dolgozik annak érdekében, hogy olyan életpályát kínáljon, ami biztos egzisztenciát és egyben szakmai kihívást is kínál a fiataloknak. A polgármester hozzátette, hogy az középiskola az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával is együttműködik és az egyetem mintegy 30 milliárdból fejleszthet technológiai kutatóközpontot Székesfehérváron. "Ez vissza fog hatni a Széchenyi Szakközépiskola fejlődésére és a magyar gazdaságra, valamint a fehérvári ipari szereplőkre is." - emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki szerint a fiatalok itthontartása és hazacsábítása csak akkor működik, ha érzik, hogy értük történnek a dolgok.

Az eseményen jelen volt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja, Kulcsár Szilvia és főigazgatója, Szépné Holczer Piroska is.

Gazdaság

 1. Fehérvári gazdasági mentőcsomag - tíz szállásadó vállalkozás igényelt segítséget

  Lezárult a szállásadók számára meghirdetett pályázat a gazdasági mentőcsomag keretében Székesfehérváron. A programot az Önkormányzat hirdette meg, hogy segítse a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, köztük a szállásadókat is. A részletekről a közösségi oldalán számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2021.03.03.
 2. Székesfehérváron is ingyenesen szállít ki két hétig a Coop Online

  A tisztán magyar tulajdonú Coop Online élelmiszer-webáruház március 1-től 15-ig ingyenesen szállít házhoz az ország bármely pontjára, akár egy munkanapon belül.

  2021.03.03.
 3. Ilyen árakkal indították az évet a székesfehérvári ingatlanok

  Székesfehérvár ingatlanpiaca kevésbé mozgalmas évet tudhat maga mögött. Az idei év viszont más lehet. A harmadik hullám, valamint a kormányzati intézkedések és támogatások újabb változásokat hozhatnak magukkal. Az Ingatlannet.hu statisztikai adatait felhasználva mutatja meg, hogyan indultak útnak a 2021-es ingatlanárak és hogy mire lehet számítani a jövőben.

  2021.03.01.
 4. Idén is kérhetjük a NAV-tól az szja-bevallási tervezet postázását

  Akinek még nincs KAÜ azonosítója (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, telefonos azonosító), és nem is szeretne a digitalizáció útjára lépni, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.

  2021.03.01.
 1. Munkába álltak a Videoton EAS Kft. automatizált gépei

  A Gazdaság-újraindítási Akcióterv harmadik ütemének egyik fontos eleme a magyar gazdaság teljes digitalizálása - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a közösségi oldalán. A tárcavezető közösségimédia-posztjában jelezte, hogy a Videoton EAS Kft. kormányzati támogatással vásárolt automatizált gépei már munkába álltak.

  2021.02.23.
 2. Digitális professzionális mérőeszközöket kapott a HTM-től a Széchenyi Technikum

  A HTM Zrt. közel 11 ezer euro összegben ajánlott fel digitális professzionális mérőeszközöket a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum számára. Ezekkel már az alapozó oktatás során megismerkedhetnek a diákok, így mire 11. évfolyamon a cég duális képzőhelyként bekapcsolódik az oktatásukba, már teljes rálátásuk lesz az ipari eszközökre.

  2021.02.22.
 3. Az Alba Plaza felújításával teljesen átalakul Fejér megye legnagyobb bevásárlóközpontja

  Megkezdődik a belvárosi Alba Plaza nagyszabású korszerűsítésének és bővítésének előkészítése, amelynek köszönhetően a bevásárlóközpont kívül és belül is jelentősen megújul. A teljes körű felújítás keretében a mostani tetőparkoló helyére egy újabb kereskedelmi szint épül, ezzel csaknem megduplázódik a pláza alapterülete, továbbá kialakításra kerül egy rendezvénytér a földszinten, illetve új bejáratot kap a mozi. 

  2021.02.22.
 4. Március 15-től lesz elérhető az szja bevallás tervezete a NAV oldalán

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is elkészíti a személyijövedelemadó(szja)-bevallási tervezeteket, amelyeket március közepétől érhetnek el az adózók a NAV eSZJA oldalán.

  2021.02.17.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4