Dévay Márk tizenegyedik lett a triatlon világbajnokságon

Kiváló versenyzéssel lett tizenegyedik Dévay Márk az Alba Triatlon SE sportolója az ausztráliai világbajnokságon az U23-asok mezőnyében.

2018.09.14. 08:53 |

Remek szezont fut Dévay Márk, a fehérvári triatlonista a Sprint Európa-bajnokságon tizenegyedik, az olimpiai távú Eb-n pedig minden idők második legjobb felnőtt magyar eredményét elérve lett hetedik kicsit több mint egy hónapja Glasgowban. Márk ezúttal pedig Ausztráliában, a világbajnokságon bizonyította, ott helye a legjobbak között. Magyar idő szerint pénteken hajnalban rajtolt az U23-asok mezőnye, az 1500 méter úszást követően Márk ismét a legjobbak között, harmadik helyen jött ki a vízből. A 40 kilométer kerékpározás során Dévay Márk sokat dolgozott, annak érdekében, hogy az üldözők ne érjenek fel rájuk. A 10 kilométer futást végül 33:55 perc alatt teljesítette Márk, így pedig végül az igen előkelő tizenegyedik helyen zárta a világbajnokságot az Alba Triatlon SE versenyzője. Az aranyérmet az új-zélandi Tayler Reid szerezte meg, megelőzve a brit Samuel Dickinsont, míg a bronzérmes a pécsi Bicsák Bence lett.

Dévay Márk öccse, a szintén albás Zsombor szombaton hajnalban ugrik vízbe a juniorok versenyében.

Sport

 1. Fehérvár AV19: szétlövéses győzelem a Klagenfurt ellen

  Két harmad után 2-0-ra vezetett a Fehérvár a Klagenfurt ellen az EBEL harmadik körében, az utolsó percben azonban egyenlített a KAC. A hosszabbítás nem hozott döntést, Hári János második büntetője azonban igen, győzött a Volán.

  2018.09.21.
 2. Itt nézhetik a Fehérvár AV19 - Klagenfurt EBEL-meccset!

  Péntek este 18.45-kor kezdődik az EBEL-ben a Fehérvár AV19 hazai rangadója, ellenfél a rekordbajnok KAC. A találkozót országos televíziós csatorna nem közvetíti, élőben honlapunkon lesz követhető!

  2018.09.21.
 3. Új vezetőedző és védelmi koordinátor a Fehérvár Enthronersnél

  Nemzetközi szinten is igen magasan jegyzett új vezetőedzőt igazolt a Fehérvár Enthroners, a texasi Jim Ward irányításával készül a csapat a hazai és az osztrák liga mérkőzéseire. Emellett Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke is a fehérvári gárdát erősíti a jövőben védőkoordinátorként. Pénteken dr. Cser-Palkovics András polgármester jelenlétében, sajtótájékoztató keretében írta alá szerződését a két szakember, ahol Pál Tibor Kornél elnök beszélt a kitűzött célokról és feladatokról is.

  2018.09.21.
 4. Hétvégén a Magyar Kupa küzdelmei is elkezdődnek - Cigándra látogat a Vidi

  Hosszú idő után először kerül sor Magyar Kupa-hétvégére a magyar labdarúgásban. Minden NB I-es együtteshez hasonlóan a MOL Vidi FC is a legjobb 128 csapat között kezdi meg szereplését az idei kiírásban. A szeptember 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapás során a Vidi ellenfele az NB III-as Cigánd SE gárdája lesz.

  2018.09.21.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak