Dévay Márk tizenegyedik lett a triatlon világbajnokságon

Kiváló versenyzéssel lett tizenegyedik Dévay Márk az Alba Triatlon SE sportolója az ausztráliai világbajnokságon az U23-asok mezőnyében.

2018.09.14. 08:53 |

Remek szezont fut Dévay Márk, a fehérvári triatlonista a Sprint Európa-bajnokságon tizenegyedik, az olimpiai távú Eb-n pedig minden idők második legjobb felnőtt magyar eredményét elérve lett hetedik kicsit több mint egy hónapja Glasgowban. Márk ezúttal pedig Ausztráliában, a világbajnokságon bizonyította, ott helye a legjobbak között. Magyar idő szerint pénteken hajnalban rajtolt az U23-asok mezőnye, az 1500 méter úszást követően Márk ismét a legjobbak között, harmadik helyen jött ki a vízből. A 40 kilométer kerékpározás során Dévay Márk sokat dolgozott, annak érdekében, hogy az üldözők ne érjenek fel rájuk. A 10 kilométer futást végül 33:55 perc alatt teljesítette Márk, így pedig végül az igen előkelő tizenegyedik helyen zárta a világbajnokságot az Alba Triatlon SE versenyzője. Az aranyérmet az új-zélandi Tayler Reid szerezte meg, megelőzve a brit Samuel Dickinsont, míg a bronzérmes a pécsi Bicsák Bence lett.

Dévay Márk öccse, a szintén albás Zsombor szombaton hajnalban ugrik vízbe a juniorok versenyében.

Sport

 1. Takács Boglárka két országos csúccsal lett bajnok, Siskó Zsófia rúdugrásban megvédte címét

  Az ARAK ifjúsági olimpikonja, Eb ezüstérmese, Takács Boglárka fedett pályán is kirobbanó formában versenyez. A még csak 17 éves sprinter a Felnőtt Magyar Bajnokságon 60 méteren és 200 méteren is új junior rekordot ért el. Siskó Zsófia rúdugrásban második éve verhetetlen.

  2019.02.18.
 2. Jól szerepeltek a fehérvári rögbi utánpótlás csapatok a hétvégi felvidéki teremtornán

  A Terem Rögbi Országos Bajnokság harmadik fordulójában, a felvidéki Párkányban szerepeltek hétvégén a Fehérvár Rugby Club által felkészített iskolai csapatok, akik a február 23-i záróforduló előtt nagyszerű eredményeket értek el.

  2019.02.18.
 3. Továbbra is nyeretlen a középszakaszban a Fehérvár AV 19

  A hasonlóan gyengén szereplő Bolzanótól is kikapott a Volán az EBEL-ben, így továbbra is nulla ponttal áll a hatodik helyen. A címvédő hazaiak már az első negyedben megszerezték a vezetést, de igazán a középső játékrészben hagyták állva Hannu Jarvenpaa együttesét.

  2019.02.17.
 4. Nem sokon múlt a győzelem sem - értékes pontot szerzett Kisvárdán az Alba Fehérvár KC

  Ezúttal is izgalmas, szoros meccset játszott egymással az Alba Fehérvár KC és a Kisvárda. Nascimentóék négy góllal is vezettek az elsősorban légiósokra építő Kisvárda otthonában, végül azonban ismét döntetlen lett a két alakulat találkozója.Kisvárda – Alba Fehérvár KC 22-22 (11-12)

  2019.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak