Dévay Márk tizenegyedik lett a triatlon világbajnokságon

Kiváló versenyzéssel lett tizenegyedik Dévay Márk az Alba Triatlon SE sportolója az ausztráliai világbajnokságon az U23-asok mezőnyében.

2018.09.14. 08:53 |

Remek szezont fut Dévay Márk, a fehérvári triatlonista a Sprint Európa-bajnokságon tizenegyedik, az olimpiai távú Eb-n pedig minden idők második legjobb felnőtt magyar eredményét elérve lett hetedik kicsit több mint egy hónapja Glasgowban. Márk ezúttal pedig Ausztráliában, a világbajnokságon bizonyította, ott helye a legjobbak között. Magyar idő szerint pénteken hajnalban rajtolt az U23-asok mezőnye, az 1500 méter úszást követően Márk ismét a legjobbak között, harmadik helyen jött ki a vízből. A 40 kilométer kerékpározás során Dévay Márk sokat dolgozott, annak érdekében, hogy az üldözők ne érjenek fel rájuk. A 10 kilométer futást végül 33:55 perc alatt teljesítette Márk, így pedig végül az igen előkelő tizenegyedik helyen zárta a világbajnokságot az Alba Triatlon SE versenyzője. Az aranyérmet az új-zélandi Tayler Reid szerezte meg, megelőzve a brit Samuel Dickinsont, míg a bronzérmes a pécsi Bicsák Bence lett.

Dévay Márk öccse, a szintén albás Zsombor szombaton hajnalban ugrik vízbe a juniorok versenyében.

Sport

 1. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 2. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 3. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.
 4. Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

  A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak