Dévay Márk tizenegyedik lett a triatlon világbajnokságon

Kiváló versenyzéssel lett tizenegyedik Dévay Márk az Alba Triatlon SE sportolója az ausztráliai világbajnokságon az U23-asok mezőnyében.

2018.09.14. 08:53 |

Remek szezont fut Dévay Márk, a fehérvári triatlonista a Sprint Európa-bajnokságon tizenegyedik, az olimpiai távú Eb-n pedig minden idők második legjobb felnőtt magyar eredményét elérve lett hetedik kicsit több mint egy hónapja Glasgowban. Márk ezúttal pedig Ausztráliában, a világbajnokságon bizonyította, ott helye a legjobbak között. Magyar idő szerint pénteken hajnalban rajtolt az U23-asok mezőnye, az 1500 méter úszást követően Márk ismét a legjobbak között, harmadik helyen jött ki a vízből. A 40 kilométer kerékpározás során Dévay Márk sokat dolgozott, annak érdekében, hogy az üldözők ne érjenek fel rájuk. A 10 kilométer futást végül 33:55 perc alatt teljesítette Márk, így pedig végül az igen előkelő tizenegyedik helyen zárta a világbajnokságot az Alba Triatlon SE versenyzője. Az aranyérmet az új-zélandi Tayler Reid szerezte meg, megelőzve a brit Samuel Dickinsont, míg a bronzérmes a pécsi Bicsák Bence lett.

Dévay Márk öccse, a szintén albás Zsombor szombaton hajnalban ugrik vízbe a juniorok versenyében.

Sport

 1. "Mikulásváró" tollaslabda versenyt rendeznek szombaton Seregélyesen

  Kezdőktől a gakorlott játékosokig várja a résztvevőket a Pelikán Diáksport Egyesület szombati tollaslabda versenyére, a seregélyesi iskola tornacsarnokába. Az amatőr versenyen tudásszint szerinti csoportokban játszhatnak az indulók, alsó tagozatos kicsiktől a rutinos felnőttekig.

  2018.11.20.
 2. Ismét lesz Fehérvári Futballfesztivál a két ünnep között a VOK-ban

  December 27-én, csütörtökön reggel 8 órakor kezdődik az idén a XIX. Videoton Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport-és Egészségnapok Határok Nélkül nevet viselő hagyományos év végi eseménye. December 27. és 30-a között ismételten aktív, tartalmas és élménydús kikapcsolódási lehetőség várja mindazokat, akik ellátogatnak a Videoton Oktatási Központba. A tornára december 10-ig lehet jelentkezni.

  2018.11.19.
 3. A Delfin SE is jól szerepelt a rövidpályás úszó országos bajnokságon

  A százhalombattai rövidpályás úszó OB hozott fehérvári aranyérmet, ahogy arról már beszámoltunk. A Delfin SE számra nem ez volt a cél, a fiatalok komoly megmérettetésen igazolhatták, hogy jó munkát végeztek ebben az évben is. Az utóbbi évek egyik legeredményesebb versenye volt az idei az egyesület számára.

  2018.11.19.
 4. Háromból három - pontveszteség nélkül vezeti a tabellát a fehérvári sakkcsapat

  A Nemzeti Sakk Csapatbajnokság hétvégi fordulójában az NB II Breyer csoportban a Fehérvár SE Kisbéren vendégszerepelt, és tartalékosan is magabiztosan győzött. Kisbér-Ászár SE - Fehérvár SE: 4,5 – 7,5. Győzött: Kiss Viktor, Papagorasz Takisz, Csire Bence, Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán és Pais Nimród. Döntetlent ért el: Rabi-Nagy Dániel, Gazdag Péter és Somos Máté. Mivel a Fehérvár SE az előre hozott harmadik fordulóban is győzött, így jelenleg pontveszteség nélkül vezeti a tabellát.

  2018.11.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak