Demeter Bence hetedik - Tokióban szoríthatunk a fehérvári öttusázónak

Demeter Bence a hetedik helyen végzett a bath-i öttusa Európa-bajnokságon, ezzel olimpiai kvótát szerzett. "Az idei év fő célja szerintem ezzel megvan, de persze még a világbajnokság hátra van" - utalt az év fő versenyére, melyet szeptember elején rendeznek Budapesten, amikor az MTI-nek nyilatkozott a fehérvári öttusázó.
2019.08.10. 21:55 |

A kvalifikáció névre szól, de mivel egy országból nemenként csak két öttusázó indítható a nyári játékokon, amennyiben ennél több versenyzőnek lesz kvótája, a szövetség dönt.

A Volán Fehérvár versenyzője Demeter Bence a 200 méteres úszás után a középmezőnyben állt, de vívásban remekelt, 22 ellenfelét legyőzte, miközben 13-tól kapott ki, ráadásul a bónuszvívásban további három pontot szerzett három sikeres párharccal. Ebben a számban negyedik lett, amivel összetettben feljött az ötödik helyre.

A lovaglásban - melynek rajtját az előre jelzett, viharos lökésekkel tarkított erős szél miatt két órával elhalasztották - négy akadályt vert le, és volt időtúllépése is, az így megszerzett 268 pontjával pedig visszacsúszott a hetedik helyre.

A négy lövészettel megszakított 3200 méteres futásra némileg javult az idő, nem esett az eső, de a szél időnként továbbra is élénken fújt, emiatt biztonsági megfontolásból a lőállásokat fedő sátrat előzőleg lebontották.

A csapatban világ- és Európa-bajnok, egyéniben 2012-ben Eb-harmadik Demeter Bence szereplése már csak azért is értékes, mert a bal bokáját novemberben és márciusban is megműtötték, emiatt csak májusban kezdte el a versenyzést.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült. Ahogyan indult az évem, nem nézett ki annyira folyamatosnak a két bokaműtéttel, de szerencsére aztán tudtam rendesen edzéseket végezni és fokozatosan felkészülni az Európa-bajnokságra" - mondta az MTI-nek. "A lovaglást leszámítva minden számmal elégedett vagyok, sajnos ott félig az én hibámból, félig a lóéból több mint harminc pontot vesztettem, ami kicsit megnehezítette a dolgomat." Elmondta még, hogy a fegyvere markolatából letört egy kis darab, emiatt nem volt annyira stabil, mint máskor, de ezt is tudta "nagyjából kontrollálni". "Taktikusan csináltam a kombinált számot, a selejtezőből levontam a tanulságot, hogy még nem vagyok top formában. Az első két kört próbáltam kicsit visszafogottabban futni. A hajrában erős vagyok, most ugyan valamivel előbb indítottam, mint szoktam, de szerencsére a végéig kitartott" - mondta.

 Az Eb-n a hagyományos versenyben nyolc olimpiai kvóta talált gazdára. 

Sport

 1. Lénárt Péter ötödik helyen zárta az ökölvívók országos bajnokságát

  Idén is kiváló teljesítményt nyújtott, de tavalyi kiugró eredményét, az ezüstérmet nem tudta megismételni Lénárt Péter a felnőtt ökölvívók országos bajnokságán, Budapesten. A selejtezőben egyoldalú mérkőzésen diadalmaskodott, a négy közé jutásért vívott mérkőzésen - edzője, Turós Arnold szerint kiváló formát mutatva, nagyszerű ökölvívással - 3:2-es megosztott pontozásos vereséget szenvedett egy korábbi válogatott versenyzőtől.

  2019.12.05.
 2. Az év utolsó hazai bajnokija - a Paksi FC gárdáját látja vendégül szombaton a Vidi

  A 2019-es esztendő utolsó hazai mérkőzésére december 7-én 17 órai kezdettel kerül sor a MOL Aréna Sóstóban. A MOL Fehérvár FC ellenfele a jelenleg tizedik helyezett Paksi FC gárdája lesz. Belépőt online, a VidiShopban, a Fehérvári Jegyirodában és a Petőfi Kultúrtanszéken is lehet váltani. 

  2019.12.05.
 3. A Vác vagy az Újpest lesz a MOL Fehérvár következő ellenfele a Magyar Kupában

  Szerda este az M4 Sport stúdiójában sorsolták ki a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítását. Ebben a körben a MOL Fehérvár a Vác-Újpest párharc továbbjutójával találkozik majd jövő februárban. A nyolcaddöntők már két mérkőzésen dőlnek el.

  2019.12.04.
 4. Hosszabbítás és öngól kellett a Vidinek a továbbjutáshoz Szegeden

  A tizenhat közé jutásért játszott Szegeden a labdarúgó Magyar Kupában a MOL Fehérvár. Az NB II-es hazaiak a második félidőben emberhátrányba kerültek, a Vidi büntetőt is rúghatott, mégsem született gól a rendes játékidőben. A hosszabbításban egy öngól hozta meg a nehezen kiharcolt győzelmet.

  2019.12.03.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak