Demeter Bence hetedik - Tokióban szoríthatunk a fehérvári öttusázónak

Demeter Bence a hetedik helyen végzett a bath-i öttusa Európa-bajnokságon, ezzel olimpiai kvótát szerzett. "Az idei év fő célja szerintem ezzel megvan, de persze még a világbajnokság hátra van" - utalt az év fő versenyére, melyet szeptember elején rendeznek Budapesten, amikor az MTI-nek nyilatkozott a fehérvári öttusázó.
2019.08.10. 21:55 |

A kvalifikáció névre szól, de mivel egy országból nemenként csak két öttusázó indítható a nyári játékokon, amennyiben ennél több versenyzőnek lesz kvótája, a szövetség dönt.

A Volán Fehérvár versenyzője Demeter Bence a 200 méteres úszás után a középmezőnyben állt, de vívásban remekelt, 22 ellenfelét legyőzte, miközben 13-tól kapott ki, ráadásul a bónuszvívásban további három pontot szerzett három sikeres párharccal. Ebben a számban negyedik lett, amivel összetettben feljött az ötödik helyre.

A lovaglásban - melynek rajtját az előre jelzett, viharos lökésekkel tarkított erős szél miatt két órával elhalasztották - négy akadályt vert le, és volt időtúllépése is, az így megszerzett 268 pontjával pedig visszacsúszott a hetedik helyre.

A négy lövészettel megszakított 3200 méteres futásra némileg javult az idő, nem esett az eső, de a szél időnként továbbra is élénken fújt, emiatt biztonsági megfontolásból a lőállásokat fedő sátrat előzőleg lebontották.

A csapatban világ- és Európa-bajnok, egyéniben 2012-ben Eb-harmadik Demeter Bence szereplése már csak azért is értékes, mert a bal bokáját novemberben és márciusban is megműtötték, emiatt csak májusban kezdte el a versenyzést.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült. Ahogyan indult az évem, nem nézett ki annyira folyamatosnak a két bokaműtéttel, de szerencsére aztán tudtam rendesen edzéseket végezni és fokozatosan felkészülni az Európa-bajnokságra" - mondta az MTI-nek. "A lovaglást leszámítva minden számmal elégedett vagyok, sajnos ott félig az én hibámból, félig a lóéból több mint harminc pontot vesztettem, ami kicsit megnehezítette a dolgomat." Elmondta még, hogy a fegyvere markolatából letört egy kis darab, emiatt nem volt annyira stabil, mint máskor, de ezt is tudta "nagyjából kontrollálni". "Taktikusan csináltam a kombinált számot, a selejtezőből levontam a tanulságot, hogy még nem vagyok top formában. Az első két kört próbáltam kicsit visszafogottabban futni. A hajrában erős vagyok, most ugyan valamivel előbb indítottam, mint szoktam, de szerencsére a végéig kitartott" - mondta.

 Az Eb-n a hagyományos versenyben nyolc olimpiai kvóta talált gazdára. 

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.19.
 2. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 3. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.
 4. A Diósgyőri VTK együttese látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Az OTP Bank Liga 3. fordulójában ismét hazai környezetben, a MOL Aréna Sóstóban lép pályára a Vidi. Az ellenfél ezúttal a Diósgyőri VTK együttese lesz, a találkozó augusztus 17-én 19:30-kor kezdődik. A VidiShopban minden munkanap, a MOL Aréna Sóstó főpénztárban pedig hétfőn, szerdán és pénteken lehet belépőt váltani.

  2019.08.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak