Demeter Bence egyéniben bronz-, csapatban aranyérmes az Európa-bajnokságon

Az olimpiai keretben tartalékként számításba vett Demeter Bence Nyizsnij Novgorodban, az öttusa-Európa-bajnokságon Kardos Bencével és Bereczki Richárddal egy csapatban aranyérmet szerzett. A Volán Fehérvár versenyzője egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
2021.07.10. 20:44 |

Csalódott volt az olimpiai kerethirdetést követően Demeter Bence, hiszen hiába volt a legrégebben kvótája, végül Marosi Ádám és Kasza Róbert utazhat Tokióba, a fehérvári öttusázó tartalékként készül. Ráadásul korábbi lábsérülése miatt a felkészülése sem volt ideális, mégis jól szerepelt az Eb-n. Akárcsak Kardos Bence, aki megnyerte az egyéni versenyt. Demeter harmadik lett, a magyar csapat pedig (Bereczki ötödik helyével) uralta a csapatversenyt és megszerezte az Európa-bajnoki címet.

Örülök, hogy sikerült dobogóra állnom azok után, hogy a világbajnokságot követően nem engem jelöltek az olimpiára. Sajnos az elmúlt időszakban nem igazán tudtam érdemleges munkát végezni a futópályán, ami meg is látszott a kombinált számomon. Ennek ellenére a másik három számban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam, ami nagyban hozzásegített ehhez a sikerhez. Ez a teljesítmény most sovány vigasz, de meg kell becsülni és tovább kell menni az úton- nyilatkozta a döntő után Demeter Bence.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak