December első hetében is folytatódik az IX. Adni Jó Kupa adománygyűjtés

December első hetében is folytatódik az IX. Adni Jó Kupa adománygyűjtő kampány Székesfehérváron. A támogatók három székesfehérvári adományponton, vagy hétköznapokon a SZETA Had utcai központjában, illetve az Adni Jó Kupa Baráti Kör tagjaival egyeztetett helyszínen és időpontban adhatják le adományaikat a rászoruló székesfehérvári családok megsegítésére.
2020.11.27. 13:15 |

Az első Adni Jó Kupa focitornát 2016-ban rendezték meg egy szűk baráti kör kezdeményezésére. 

fotó: Fehér Gábor

A folyamatosan szélesedő nemes gesztus keretében, az elmúlt években több alkalommal segítettek kisállatokon, rászoruló családokon, hátrányos helyzetű gyermeken, de támogattak beteg gyereket, mozgássérült személyt és mentősöket is.

A járvány miatt a torna idén elmarad, azonban az Adni Jó Kupa Baráti Kör Tagjai így is gyűjtésbe kezdtek, ami december első hetében még folytatódik. Jó szívvel fogadnak tartós élelmiszereket, kizárólag gyárilag csomagolt, bontatlan édességeket, tisztító és tisztálkodó szereket, illetve új játékokat.

Az adományokat több módon is le lehet adni. Jelentkezhetnek a segítők a Hunter Cafe & Restaurant-ban, (Berényi út 1.), a Chameleona Ételbárban (Prohászka Ottokár u. 2.), a Köszörülde-Kulcsmásolda Bt-ben, (Gáz u. 11.), illetve a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) Had utca 5. szám alatti központjában hétköznapokon 9 és 16 óra között. Az alábbi elérhetőségeken hívhatják a Baráti Kör tagjait is, akik előre egyeztetett helyszínen és időpontban át tudják venni az adományokat.

Horváth Péter 70/3225-880
Belegrai Tibor 20/354-3830
Szontaghné Kovács Erika 30/458-4926

A COVID miatt adományátadó esemény idén nem lesz, a támogatásokat közvetlenül juttatják el a családok számára.

Közélet

 1. Speciális védőmaszkokat adományozott az Önkormányzatnak a Karsai Holding Zrt.

  A cseppfertőzés és a levegőben terjedő fertőzés ellen is megbízható védelmet nyújtanak azok a speciális arcmaszkok, melyeket a Karsai Holding Zrt. gyárt Székesfehérváron. A cégcsoport elnöke, Karsai Béla 100 darabot adományozott az egyedi felszerelésből Székesfehérvár Önkormányzatának a járvány elleni hatékony védekezés érdekében.

  2021.01.28.
 2. Átadták az adományokat a fehérvári Anyaotthon számára

  Szerdán adták át a Családok Átmeneti Otthona számára azt az adományt, amelyet a Sikerativ Életmód Egyesület decemberben meghirdetett felhívására gyűjtöttek össze a segítő szándékú fehérváriak. Az egyesület adventkor hirdette meg akcióját azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a fehérvári Anyaotthonban élők következő évét.

  2021.01.27.
 3. Elkezdődött az építkezés – méltó helyre kerülnek a magyarság szent kövei

  Hosszú idő után az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulójára olyan kiállítótérbe kerülnek a 38 királykoronázást látott kőfaragványok, mely segít elképzelni a korabeli Európa egyik legnagyobb és a középkori Magyar Királyság legfontosabb templomát. Az egykori királyi bazilika kövei négyszáz év után méltó elhelyezést kapnak, valamint a volt Köztársaság mozi épületét is sikerül megmenteni és kulturális-tudományos célokra felújítani.

  2021.01.27.
 4. Ma van a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja

  Az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén nyilvánította január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává, annak emlékére, hogy az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel. Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza „az emlékezés és a tanítás kötelességét”, hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.

  2021.01.27.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár