Czóbel-ihlette művek a Diák – Deák Galériában

Friss alkotásokkal várja a látogatókat a Diák – Deák Galéria a Városi Képtárban. A Czóbel Béla-kiállításhoz kapcsolódóan meghirdetett városi rajzpályázatra beérkezett művekből szeptember 30-án, pénteken 15 órakor nyílik a tárlat, amelyen átadják a díjakat is.
2022.09.28. 11:25 |
Czóbel-ihlette művek a Diák – Deák Galériában

Hatvanhét diák hatvan alkotása érkezett a „Párizs levegőjét hozta – Czóbel Béla” című kiállításhoz kapcsolódó városi rajzpályázatra.

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum, a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Technikum, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI, a Hétvezér Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola és a Vasvári Pál Általános Iskola pedagógusai órai és szakköri kereteken belül foglalkoztak Czóbel festészetével és születtek meg a kiállítótérben látható művek hatására az új alkotások.

A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri véleményezte. A díjakat a kiállítás megnyitóján, szeptember 30-án, pénteken 15 órakor adják át. A tárlatot Szűcs Erzsébet művészettörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe a Szent István Király Múzeum Városi Képtár – Deák Gyűjtemény Diák – Deák Galériájában.