Czipó Vivien két versenyen három ezüstérmet szerzett

Hétvégén előbb a Hungarian Open Classic, majd a Hungarian Masters nemzetközi verseny keretében mérték össze tudásukat a dartsosok Budapesten. A Sport DC színeiben versenyző iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien összesen három döntőt is vívhatott, a felnőtt és a lány mezőnyben is remekelt.
2018.11.06. 10:25 |

A Hungarian Open Classicon a nők versenyében Czipó Vivien egy nagyon komoly elődöntőt tudhatott le a holland Priscilla Steenberger ellen, akit végül 4-0-ás hátrányból győzött le 5-4 arányban többszörös Európa-bajnokunk. A döntőben egy másik holland klasszis, Aileen de Graaf ellen bizonyíthatott. Próbálta felvenni ellenfele ritmusát, ám ez nem volt egyszerű, ugyanis de Graaf nagyon gyorsan játszott, ezzel pedig Vivien sajnos nem tudott mit kezdeni. A vége 5-2 lett de Graaf javára, de így is megérdemli az elsimerést Czipó Vivien, aki 64,86-os átlagával kitűnően helytállt nevesebb ellenfelével szemben.

Volt egy másik döntője is, ezt a fiatalok, azon belül pedig a lányok mezőnyében vívta, mégpedig a szolnoki Kovács Tamara ellen. A Sport DC fiatalja nagyon jól kezdett, vezetett már 2-0-ra, és 3-1-re is, viszont Tamara ezután összeszedte magát, jobban koncentrált, és végül meg is fordította a találkozót, 4-3 arányban nyert Vivi ellen, aki így a szombati napot két második helyezéssel zárta. (Mindkét versenyző Ziegenhám Medárd tanítványa).

A vasárnapi Hungarian Masters versenyen aztán a fiatal lányok mezőnyében Czipó Vivien és Kovács Tamara újfent egymásra találtak az utolsó találkozón. Tamara ezúttal is végig kezében tartotta a találkozót, és végül 4-2 arányban meg is nyerte , ezzel pedig a Hungarian Classic után a Hungarian Masters lánykategóriájának bajnoka lett, míg Vivien harmadszor is dobogón végzett a hétvége során.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak