Ma kezdődik az öttusa világkupa-döntő Székesfehérváron

Csütörtökön kezdetét veszi a 2021. évi öttusa Világkupa-sorozatot lezáró döntő, amelyet zárt kapuk mögött Székesfehérváron rendeznek majd. A 36 férfi és 36 női versenyző részvételével zajló világesemény az utolsó előtti lehetőség arra, hogy az öttusázók kvalifikálhassanak a tavalyról idénre halasztott tokiói ötkarikás játékokra.
2021.05.13. 08:09 |

A szurkolók sem maradnak le az eseményről: bár sem a Csitáry G. Emil Uszoda, sem az MKOSZ csarnokban, sem pedig a Bregyó közi Regionális Atlétikai Centrum helyszínein nem látogathatók a versenyszámok, élő streamen keresztül bárki követheti majd kedvencei szereplését.

Utolsó előtti olimpiai kvótaszerző állomásához érkezik az öttusa sportág Tokió előtt, ugyanis május 13-án, csütörtökön kezdődik az idei Világkupa-sorozat döntője, amelyen a világ legjobb 36 női és 36 férfi versenyzője méri össze tudását vasárnapig Székesfehérváron. A magyar csapat – Németországhoz, Nagy-Britanniához és Mexikóhoz hasonlóan – a nemzetközi szövetség által előírt maximális, 6 fős létszámmal vesz majd részt, így Kasza Róbert, Marosi Ádám és Kardos Bence, valamint Gulyás Michelle, Alekszejev Tamara és Guzi Blanka foghatnak neki az olimpiai kvótaszerzésnek a vk-versenyeken elért eredményeik alapján.

A vívás az MKOSZ-csarnokban, az úszás a városi uszodában lesz, az atlétikai centrumban pedig egy helyről lesz látható a bónusz-vívás, a lovaglás és a lézer-run is, vagyis a Bregyó közvetlen közelében zajlik majdnem minden. A verseny a vívás selejtezőivel kezdődik csütörtökön, ezt május 14-én a női, majd május 15-én, szombaton a férfi döntő követi, végül vasárnap a mix váltó zárja a viadalt, amelyet a lelkes közönség ezúttal csak élő online streamen keresztül követhet a nemzetközi szövetség oldalán.

A székesfehérvári közönség a már kvótával rendelkező Demeter Bence és a sérüléséből felépülő Kovács Sarolta távollétében sem marad „hazai” versenyző nélkül: az Alba Öttusa SE versenyzőjéért, Alekszejev Tamaráért is szoríthatunk, aki nyert már világkupa-döntőt.

Sport

 1. Demeter Bence világbajnok lett a magyar férfi öttusa válogatottal!

  A kairói világbajnokság ferfi versenye dupla magyar sikert hozott: Marosi Ádám és a Marosi, Demeter, Bereczki összetételű csapat is aranyérmes lett. A Volán Fehérvár versenyzője, Demeter Bence egyéniben kilencedik helyen végzett.

  2021.06.13.
 2. Újabb győzelmével már biztosan Hungarian Bowl-résztvevő a Fehérvár Enthroners

  Ismét legyőzte a Győr Sharks csapatát a Fehérvár Enthroners, ezúttal 28-7-re. Ezzel eldőlt, hogy a hazai ameikai-futball liga döntőjében a fehérváriak lesznek az egyik résztvevők. Másodszor jutott be a Hungarian Bowlba az Enthroners.

  2021.06.12.
 3. Csapatban ezüstérmes lett Alekszejev Tamara az öttusa világbajnokságon

  A Kairóban zajló világbajnokság női döntője a pénteki vívással kezdődött, ebben remekelt az Alba Öttusa versenyzője, Alekszejev Tamara. A szombati folytatásban az úszás után még harmadik helyen állt, lovaglásban és a laser-runban viszont többen is jobbak voltak. A magyar versenyzők közül Gulyás Michelle harmadikként zárt, ezzel olimpiai kvótát szerzett. Csapatban második lett a magyar válogatott.

  2021.06.12.
 4. Sportos, játékos táborba várja a gyerekeket a Videoton Baráti Kör Egyesület

  Három turnusból álló nyári tábort szervez a Videoton Baráti Kör Egyesület. Sportos, játékos programokkal várják a focizni, mozogni szerető gyerekeket júniusban és júliusban a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

  2021.06.11.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak