Csóboréké a nagy aranyérem a rangos borversenyen

Rangos borverseny eredményhirdetésének adott otthont a pákozdi Lics Pincészet. A megmérettetésen a Noé-hegyi Szent István és a velencei Szent Benedictus Borlovagrend borászai mellett az adonyi Duna-menti Szent Orbán Borrend tagjai mérettettek meg nemes nedűikkel.
2021.07.22. 07:58 |

Dinnyés Ferenc, a Szent István Borrend nagymestere fontos eseménynek tartja, hogy a járvány enyhülésével újra találkozhattak a borászatok képviselői, és megelégedéssel nyugtázta, hogy kiváló minőségű borokat díjazhatott a szakértő bizottság: 

„A tapasztalataim nagyon jók! Körülbelül nyolcvan tételt vizsgáltunk meg. Nyolcvan százalékuk forgalomban lévő bor, így az idén nagyon magas színvonalú versenyt tudtunk rendezni. Külön öröm, hogy a Szent István Borrend gazdái megállták a helyüket, számos aranyérmes bort adtak, illetve az egyik nagy aranyérmet is a mi borlovagrendünk tagja vehette át.”

Csóbor-Kisari Linda, a Csóbor Pincészet főborásza a borászat megújulásának egyik kulcsembere országos szinten is, amit megannyi elismerés is megerősít. A Noé-hegyiek zászlósbora cím után a 2020-as chardonnay-val a nagy aranyérmet is elnyerte:

 „Úgy tűnik, ez a chardonnay valóban remek évjárat. Nagyon büszkék vagyunk, hogy kiérdemeltük ezt a két díjat! Már a szüretkor feltűnt, hogy nagyon szép a szőlőmag, talán ennek is köszönhető, hogy kiváló bort sikerült készítenünk.”   

Fehérvári színes

 1. Vadvirágok után kutatva folytatódik vasárnap a Herbarius túra

  Augusztus 1-jén szombaton Bodajkra látogathatunk a Herbarius túra keretében, ahol vadvirágok után kutatva tehetünk sétát. Apróbojtorjánt, zsályát, kakukkfüvet, csalánt, aranyvesszőt, cickafarkat, útifüvet gyűjthetnek a résztvevők.

  2021.07.30.
 2. Pénteken Halott Pénz, WellHello, Dzsúdló, szombaton Road, Lord a Ligetben

  Az Újváralja sor végén található fesztivál területen kialakított LIGET-ben júliusban fellépett a hazai zenei élet színe-java. Minden hétvégén élőzenés koncertek és party váltották egymást. Július 30-án pénteken Halott Pénz, WellHello és Dzsúdló koncert lesz este, július 31-én szombaton pedig Road, Lord, Down For Whatever és az I'm Dorothy zárja majd a Ligetet.

  2021.07.30.
 3. KAMU, ami nem kamu - podcast a székesfehérvári fiatalok összművészeti csoportjáról

  Az a kijelentés, hogy a fiatalok nem akarnak, és nem is csinálnak semmit, az kamu. Ezt is képviseli a KAMU, a fiatalokból álló székesfehérvári összművészeti csoport, akik joggal büszkék rá, hogy a rendezvényeik teltházasak, mint legutóbb a Museum Caféban szervezett tanévzáró buli is.

  2021.07.29.
 4. Őskori szövőszék, amelyen „lenből szőtt köd” készült

  Nemezből készült bábok és virágok, gyöngyből fűzött- varrott ékszerek, szőtt faliképek és használati tárgyak, valamint egy őskori szövőszék is készült a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett táborban. A Kézműves Alkotó Hetek programsorozat második turnusában új technikákat is megismerhettek a résztvevők.

  2021.07.29.
 1. Érezd a ritmust! - Főnix Rock and Roll a Belvárosban

  Könnyed, nyáriesti kikapcsolódásra várják a tánc szerelmeseit augusztus első napján. A Főnix Rock and Roll SE táncosai vasárnap 16 órától a Fő utcán, a Hotel Magyar Király előtti téren várják az érdeklődőket.

  2021.07.28.
 2. Gyerekprogramok és táborozás négy héten keresztül a SZÉNA Egyesülettel

  A járványhelyzet miatt sok családnak okoz nehézséget a nyári időszakban a gyermekfelügyelet megszervezése, hiszen a szabadságok nagy részét már felhasználták. A SZÉNA Egyesület - Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával - az idei évben négy héten át szervezett napközis tábort.

  2021.07.28.
 3. Ismeretterjesztő séták a Sóstón a Gyöngyvirág Egyesülettel

  Két ismeretterjesztő sétára invitálja az érdeklődőket a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület a Sóstó és a Homokbánya Természetvédelmi Területre. A most szombaton és jövő héten szerdán megvalósuló programokon bárki ingyenesen vehet részt.

  2021.07.28.
 4. Városszerte csodálatosan virágba borultak az egynyári növények

  Csodálatosan virágoznak a Petőfi parkban is az egynyári virágok. A Városgondnokság kertészei idén is rendkívül változatosan ültették be az ágyásokat. Kannarózsa, begónia, díszgyertya, kakassarkanytyú, zsálya, kakastarély, díszdohány, díszbazsalikom, vasfű és sétányrózsa díszíti a parkot, összesen több mint tízezer elültetett virág.

  2021.07.28.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1