Csapatmunka jó levegőn - Medve Matek a Királyok parkjában

Mintegy ezren vettek részt ma a Királyok parkjában rendezett Medve Szabadtéri Matekversenyen. Az általános iskolás és középiskolás diákok mellett vállalkozó kedvű felnőttek háromfős csapatokban neveztek, hogy egy mozgalmas, fejtörőkben gazdag délutánt töltsenek együtt a szabadban.
2024.04.26. 18:04 |
Csapatmunka jó levegőn - Medve Matek a Királyok parkjában

Matematika tudással felvértezve koalák, medvebocsok, kismedvék, nagymedvék, jegesmedvék ugráltak, hajlongtak, melegítették be izmaikat a nagy kihívás előtt a Királyok parkjában pénteken délután.

A Medve Szabadtéri Matekversenyre jelentkezett diákok öt (medve)kategóriában mutathatták meg, hogyan tudnak csapatban dolgozni, együtt gondolkodni, csavaros észjárással megoldani „terepen” a különböző nehézségi fokozatú matematika feladatokat.

A mintegy ezer fehérvári és városkörnyéki általános iskolást és középiskolás diákot és az őket kísérő pedagógusokat, szülőket Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte.

Az immár negyed évszázados verseny nagy előnye, hogy játékos formában foglalkozhatnak alsósok, felsősök, középiskolások vagy akár felnőttek is a matematikával. Nagyon fontos, hogy nélkülözhetetlen a csapatmunka, a feladatokat közösen fejtik meg és mindeközben végig járnak itt a Királyok parkjában, a friss levegőn egy „akadálypályát”. „A feladatok is jól tükrözik, hogy az élet minden területén nélkülözhetetlen a matematika, mondta az alpolgármester, aki jó versenyzést kívánt a résztvevőknek.

A köszöntőt és egy barna medve vezette bemelegítőt követően elindult a verseny. A csapatok a Királyok parkjában vándoroltak állomásról állomásra, hogy a kapott feladatokat "akadályverseny" jelleggel oldják meg.

A csapat a megoldás helyességétől függően haladhatott tovább, és gyűjtötte a pontokat. Minden kategóriában a helyes válaszok számától függően bronz-, ezüst- és aranymedve rangot érhettek el a diákok, amelyet már a verseny közben megtudtak, így a sikerélmény már menet közben mindenkinek garantált volt.  Ezen felül kategóriánként a legjobb csapatok oklevelet és tárgyjutalmat kapnak. A legjobbak bejutnak a sorozat országos döntőjébe. A szervezők elismerték továbbá a legnagyobb távolságot megtett csapatokat, valamint a legtöbb csapattal érkező iskolákat is.

Fehérvári színes