Csapatban ezüstérmes, egyéniben tizenharmadik lett Demeter Bence

A Demeter Bence, Marosi Ádám, Kasza Róbert összetételű magyar csapat második helyen végzett a budapesti öttusa világbajnokságon. Egyéniben Kasza volt a legjobb magyar ötödik helyével, a Volán Fehérvár öttusázója, Demeter Bence pedig tizenharmadikként ért célba a Kincsem Parkban.
2019.09.07. 20:18 |

Demeter Bence pénteken pozitív mérleggel, de nem kiemelkedő eredménnyel zárta a vívást, szombaton pedig a mezőny második felében végzett úszásban, 2:05.95 perces idővel. Ezt követte a lovaglás, amelyben hibátlan, 300 pontos pályával zárt, és megnyerte ezt a tusát. De a nagyon erős és sűrű mezőnyben nem volt esélye nagy előrelépésre a záró számban, a laser-runban. Sérüléssel nehezített felkészülése után nem volt elégedetlen a teljesítményével, lövészetben kijavította korábbi hibáit, végül a tizenharmadik helyen zárta a versenyt.

Kasza Róbert ötödik, Marosi Ádám tizenegyedik lett, a csapat pedig a koreaiak mögött ezüstérmes. Egyéniben a francia Valentin Belaud lett a világbajnok. A magyar férfi öttusázók közül továbbra is csak Demeternek van olimpiai kvótája, Európa-bajnoki hetedik helyének köszönhetően.

Sport

 1. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 2. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.
 3. Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

  A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.

  2020.06.29.
 4. Karantén utáni első úszóverseny Győrben, delfinesekkel

  A koronavírus utáni első meghívásos úszóversenyt rendezték Győrben, a Covid-19 miatt előírt szabályok fokozott betartása mellett. A fedett uszodában lebonyolított versenyen igen népes mezőny állt rajthoz, az utánpótlás legjobbjai mellett olimpiai kerettagok is. A székesfehérvári Delfin SE fiataljai is most először mutatták meg magukat a nehéz időszak után.

  2020.06.29.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak