Csapatban ezüstérmes, egyéniben tizenharmadik lett Demeter Bence

A Demeter Bence, Marosi Ádám, Kasza Róbert összetételű magyar csapat második helyen végzett a budapesti öttusa világbajnokságon. Egyéniben Kasza volt a legjobb magyar ötödik helyével, a Volán Fehérvár öttusázója, Demeter Bence pedig tizenharmadikként ért célba a Kincsem Parkban.
2019.09.07. 20:18 |

Demeter Bence pénteken pozitív mérleggel, de nem kiemelkedő eredménnyel zárta a vívást, szombaton pedig a mezőny második felében végzett úszásban, 2:05.95 perces idővel. Ezt követte a lovaglás, amelyben hibátlan, 300 pontos pályával zárt, és megnyerte ezt a tusát. De a nagyon erős és sűrű mezőnyben nem volt esélye nagy előrelépésre a záró számban, a laser-runban. Sérüléssel nehezített felkészülése után nem volt elégedetlen a teljesítményével, lövészetben kijavította korábbi hibáit, végül a tizenharmadik helyen zárta a versenyt.

Kasza Róbert ötödik, Marosi Ádám tizenegyedik lett, a csapat pedig a koreaiak mögött ezüstérmes. Egyéniben a francia Valentin Belaud lett a világbajnok. A magyar férfi öttusázók közül továbbra is csak Demeternek van olimpiai kvótája, Európa-bajnoki hetedik helyének köszönhetően.

Sport

 1. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 2. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 3. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.
 4. Székesfehérvári súlyemelő hölgyek és urak sikerei Tatabányán

  Szombaton Tatabányán mérték össze erejüket a súlyemelők, többek között a Fehérvár Rugby Club súlyemelői is dobogóra léptek, aki eredményeit az alábbiakban közöljük.

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak