Családi programok szombat délután: Piknik a belvárosban, a Városház téren

A pünkösdi hétvégén, május 18-án, szombaton délután a belvárosi lakókat várja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Városház térre egy közös piknikezésre. Játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is szerepel a kínálatban, a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket Gájer Bálint szórakoztatja, közös programként pedig az ARTE ARAMI Junior csoporttal lehet táncolni. A rendezvény ingyenes.
2024.05.15. 10:58 |
Családi programok szombat délután: Piknik a belvárosban, a Városház téren

Délután három órától várják a szervezők a családokat, gyerekeket a Városház térre, ahol ki lehet próbálni a talán kissé már elfelejtett népi játékokat és fajátékokat, lesz népi hangszerbemutató, társasjáték-sátor és kincsmosás is – mindez egészen este hét óráig.

A színpadnál fél négykor az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Junior csoportja hívja táncba a jelenlévőket.

A Táncolj velünk! program keretén belül egy rögtönzött táncházat varázsolnak a Sipos Dániel és Palánki Réka által vezetett néptáncos fiatalok. Ezután négy órától a Pitypang zenekar énekelteti és táncoltatja meg az aprótalpú közönséget és családjaikat. A népszerű zenekar saját szerzeményekkel és ismert gyermekslágerekkel is készül.

Este hatkor, a program zárásaként Gájer Bálint, a „swing hercege” szórakoztatja majd a közönséget, aki a mai magyar „Swing’n pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja. Fellépésein saját szerzeményeket és feldolgozásokat egyaránt hallhatunk, talán nem túlzás kijelenteni, hogy Michael Bublé és Frank Sinatra slágereit Magyarországon ő adja elő a legjobban. A program ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

Fehérvári színes

 1. Nyugdíjasok segítettek

  Ismét a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai szépítették meg a Nyitra ABC környékét. Több órán át dolgoztak, így a bolt melletti zöldfelületek látványosan gondozottabbak, tisztábbak lettek. A szépkorúak munkáját az akciót kezdeményező önkormányzati képviselő, Östör Annamária méltatta a helyszínen.

  2024.05.22.
 2. Ingyenes vizsgálatok

  Az idei esztendőben Székesfehérváron tartja országos kongresszusát a Magyar Sporttudományi Társaság. A rendezvényhez kapcsolódóan Székesfehérvárra érkezik az országot járó szűrőkamion is, amelyben számos vizsgálat és mérés elvégeztethető. A férőhelyek száma korlátozott, ezekre május 23-án, csütörtökön lehet regisztrálni!

  2024.05.22.
 3. Napközis tábor a KEMPP-ben

  Idén nyáron is megszervezi nyári napközis táborát általános iskolások számára a pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely. Mind a négy turnus júliusban indul, jelentkezni legkésőbb a turnusok kezdése előtt 10 nappal lehet.

  2024.05.22.
 4. Barátság és Fehérvár

  Üzletei partnerek, kivitelezők, szomszédok és barátok jelenlétében nyitották meg az Aranyfésű Vegán Szalont kedden. Az öreghegyi városrész új vállalkozásának megnyitóján részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő is. Nem mindennapi történet az, hogy ma Fehérváron nyílhatott meg ez az új egészség- és szépségszalon.

  2024.05.21.