Családbarát, felelős foglalkoztató a Simon Plastics Kft. 2021-ben

A Simon Plastics Kft. kapta a Családbarát, felelős foglalkoztató elismerést a Székesfehérvári Család és KarrierPonttól 2021-ben. A díjat Berdó- Kovács Erika, a Székesfehérvári CSAKPont szakmai vezetője adta át Simon Péter ügyvezető igazgatónak szűk körben a vállalat telephelyén.
2021.03.18. 14:14 |

Magyarország Kormánya „Nők a családban és a munkahelyen” címmel 2017-ben felhívást tett közzé költségvetési szervek és civil szervezetek számára a nők munkaerőpiaci helyzetének, és a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából.

A projekt keretében megvalósult Székesfehérvári Család és KarrierPont 2018. október 5-én nyitotta meg kapuját az ügyfelek előtt a Fejér Megyei Kormányhivatal épületében. Az elmúlt időszakban több mint 1500 órában nyújtottak munkaerőpiaci és mentálhigiénés tanácsadást, mentorálást, több mint 500 főt vontak be képzéseikbe, továbbá több mint 1500 főt kommunikációs és szemléletformáló tevékenységük által szólítottak meg.

Céljaik között szerepel az atipikus foglalkoztatással kapcsolatos érzékenyítés is, melynek részeként „Családbarát, felelős foglalkoztató” díjat adományoznak. A szakmai stáb döntése alapján a díjat a 2021-ben a Simon Plastics Kft.-nek adományozzák.

A cég 1985-ben alakult, egyszemélyes vállalkozásként, amely azóta is 100%-os magyar tulajdonban lévő cégcsoport.

Telephelyük Kőszárhegyen található. Magyar vállalatként az ország meghatározó műanyagipari gyártó vállalatává váltak. Az autóipari kábelkorbács csatlakozók mellett audio technikai alkatrészeket és esztétikai termékeket állítanak elő. A SIMON cég küldetése, hogy hosszú távon magas minőséget biztosító, vevőközpontú, autó- és más iparági területen, műanyag és fém alkatrészeket magas hozzáadott értékkel, elkötelezett munkatársakkal, csapatmunkával, innovatív és fenntartható, környezettudatos, biztonságos módon állítson elő.

Több mint 400 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Ami példaértékű, hogy mind az ügyintézés, a raktárkezelés, mind pedig az operátori munkálatok területén is alkalmaznak megváltozott munkaképességű munkavállalókat. Részmunkaidős, rugalmas és kötetlen munkavégzésre is lehetőséget biztosítanak.

A GYES-ről visszatérő munkatársak esetében biztosítják a részmunkaidő lehetőségét.

A szerelési területükön, a gerincet alkotó kétműszakos munkarend mellett, létrehozták a kisgyermekes édesanyák részére az egyműszakos munkarendet – hiszen tudják, milyen kihívásokkal megküzdenie a családoknak.

A díjátadó a Szegényeket Támogató Alapítvány a Család és KarrierPONT létrehozása és működtetése a Székesfehérvári járásban című EFOP projektjén belül valósult meg.

További információ a Székesfehérvári Család és KarrierPont honlapján található.

fotó: Orosz Attila

Gazdaság

 1. Tudatosság, likviditás, mobilbankolás – pénz, pénz, pénz!

  Nehéz téma a pénzügy? Mi jellemzi a családok büdzséjét Magyarországon? Hogyan kezdjen gazdálkodni egy fiatal pályakezdő? Számoljunk: albérlet vagy lakáshitel? Az ÖKK Podcast Árva Andrással, a K&H Bank lakossági szegmens marketing vezetőjével beszélgetett.

  2021.04.08.
 2. Gazdasági problémákat is kutatnak a Corvinus új fehérvári kutatólaborjában

  A Corvinus Székesfehérvári Campusán új kutatólabor várja a kutatókat, vállalati partnereket és oktatókat. A Corvinus doktoranduszai és munkatársai térítésmentesen használhatják ezt a sokféleképpen alakítható teret, amely coachingra, stream-rendezvények, konferenciák, gazdasági és társadalomtudományi kutatások és képzések megvalósítására egyaránt alkalmas.

  2021.04.07.
 3. Az 50 év felettiek digitális vállalkozói készségeinek fejlesztését segítik

  Sok szeretettel vár minden érdeklődőt a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynokség és az Innoskart Vállalkozásfejlesztési Nonprofit Kft. arra az április 13-i nemzetközi online konferenciára, ahol az 50 év felettiek digitális vállalkozói készségeinek fejlesztési lehetőségeiről lesz szó.

  2021.04.06.
 4. A Hydro is segíti az OE Alba Regia Műszaki Kar hallgatóinak képzését

  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Hydro Extrusion Kft. együttműködésének részeként a cég ingyenes, 9 hetes PowerShell tréninget hirdetett az ÓE hallgatói számára. A résztvevők olyan szakmai ismeretekhez juthatnak a tanfolyam elvégzésével, amelyeknek nagy hasznát vehetik munkájuk során, a gyakorlati életben is.

  2021.03.31.
 1. 49 milliós tőkeinjekciót biztosított a Székesfehérvár Városi Tőkealap

  A Concrate Style Kft. részesült először a Székesfehérvár Városi Tőkealap támogatásából. Az öt éve stabilan működő cégből a 49 millió forint tőkeinjekcióért cserébe 40 százalékos tulajdonrészt szerzett minimum három évre az RVA. A Concrate Style Kft. által gyártott, egyedi megjelenést biztosító lakberendezési termékekről és a tőkeinjekció fontosságáról Göbölös Krisztián ügyvezető beszélt.

  2021.03.24.
 2. Székesfehérvár áll az országos lakáspiac csúcsán

  A megyeszékhelyek közül jelenleg Székesfehérváron érnek a legtöbbet az eladásra kínált lakások és házak, több mint fele drágább 40 millió forintnál. Az árak nagyon erős korrelációt mutatnak az átlagkeresettel. - számolt be cikkében a g7.hu.

  2021.03.20.
 3. Családbarát, felelős foglalkoztató a Simon Plastics Kft. 2021-ben

  A Simon Plastics Kft. kapta a Családbarát, felelős foglalkoztató elismerést a Székesfehérvári Család és KarrierPonttól 2021-ben. A díjat Berdó- Kovács Erika, a Székesfehérvári CSAKPont szakmai vezetője adta át Simon Péter ügyvezető igazgatónak szűk körben a vállalat telephelyén.

  2021.03.18.
 4. Április 1-től minden számlát lát az adóhivatal

  Április 1-től minden számlát, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is látja az adóhivatal; március 31-én véget ér a zökkenőmentes átállásra biztosított, három hónapos szankciómentes időszak.

  2021.03.18.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár