Családbarát, felelős foglalkoztató - a Fehérvár Travel kapta idén az elismerést

A Fehérvár Travel Kft. kapta a Családbarát, felelős foglalkoztató elismerést a Székesfehérvári Család és KarrierPonttól 2020-ban.
2020.11.25. 17:56 |

A díjat Berdó- Kovács Erika, a Székesfehérvári CSAK Pont szakmai vezetője adta át Ribi Péter ügyvezető igazgatónak szűk körben az utazási iroda épületében.

Magyarország Kormánya „Nők a családban és a munkahelyen” címmel 2017-ben tett felhívást a költségvetési szervek és civil szervezetek számára a nők munkaerőpiaci helyzetének, és a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából. A projekt keretében megvalósult Székesfehérvári Család és KarrierPont 2018. október 5-én nyitotta meg kapuját az ügyfelek előtt a Fejér Megyei Kormányhivatal épületében. Az elmúlt időszakban több mint 1500 órában nyújtottak munkaerőpiaci és mentálhigiénés tanácsadást, mentorálást, több mint 500 főt vontak be képzéseikbe, továbbá több, mint 1500 főt kommunikációs és szemléletformáló tevékenységük által szólítottak meg.

Céljaik között szerepel az atipikus foglalkoztatással kapcsolatos érzékenyítés is, melynek részeként „Családbarát, felelős foglalkoztató” pályázatot hirdettek, és a szakmai stáb döntése alapján a díjat a 2020-ban a Fehérvár Travel Kft.-nek adományozzák.

A Fehérvár Travel csoportos körutazások, város¬lá¬to¬ga¬tások szervezésére szakosodott utazási iroda. Ebben az ágazatban már körülbelül 15 éve Magyarország piacvezető utazásszervezője. Az utazási irodában 43-an dolgoznak, ezen felül körülbelül 50 idegenvezetőt foglalkoztatnak. A Fehérvár Travel tökéletes példája az atipikus foglalkoztatási formának. "Munkavállalóink számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy részmunkaidőben dolgozhassanak nálunk” – mondta Ribi Péter, a cég ügyvezető igazgatója. „Ez nagy segítséget jelent azoknak, akik szülési szabadságról térnek vissza a munka világába, ők 6 vagy 7 órában dolgoznak így el tudják látni a család körüli teendőket: biztonsággal tudják hozni-vinni a gyermeküket bölcsődébe, óvodába, később pedig iskolába.”

A pandémia ebben az évben a fehérvári cég életében is több mindent felülírt, de igyekeztek alkalmazkodni az új helyzethez, hisz március közepétől leállt egyebek mellett az egzotikus utazás-szervezés is. Több munkatársuk is jelezte, kevesebb óraszámban szeretnének dolgozni, harmincan pedig szerettek volna átállni az otthoni munkavégzésre - számukra laptopokat vásárolt a vállalat. Ribi Péter szerint a homeoffice nem egyszerű, de nem is lehetetlen – ez bebizonyosodott az elmúlt időszakban, a kialakított gyakorlatuknak köszönhetően pedig a munkavállalóik kétharmada továbbra is tud otthonról dolgozni. Így például egy esetleges óvoda vagy iskolabezárás esetén is tudnak gondoskodni családjukról.

A díjátadó a Szegényeket Támogató Alapítvány a Család és KarrierPONT létrehozása és működtetése a Székesfehérvári járásban című, EFOP-1.2.9-17-2017-00067-es kódszámú projektjén belül valósult meg.

Közélet

 1. Járványköltségvetés készült, de idén is garantált a város hitelfelvétel nélküli, stabil gazdálkodása

  Szerdán lépett hatályba Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester „járványköltségvetést” írt alá a Városházán, 75 milliárd forint főösszeggel, amiből 21 milliárd forint az Önkormányzat saját bevétele, működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot számolva. 

  2021.01.20.
 2. Honvédelmi ismeretek és hazafias tradíciók átadását segítő megállapodást kötöttek

  Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola abból a célból, hogy elősegítse a hagyományőrző, hazafias tradíciók és a honvédelmi ismeretek átadását a fiatalok számára.

  2021.01.20.
 3. Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát

  Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.

  2021.01.20.
 4. A Wannsee-i konferenciára emlékeznek Székesfehérváron

  A Wannsee-i konferenciáról emlékezik meg az idei év első Közéleti klubjában a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága. A rendkívüli helyzet miatt idén a hagyományos emlékező program elmarad, helyette egyéni emlékezésre kérik a fehérváriakat. 

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár