Csak tánc és jazz - ötszáz középiskolás a Városi Diákbálon

A nagy érdeklődésre való tekintettel új helyszín, a MOL Aréna Sóstó modern rendezvényterme adott otthont a farsangi szezont indító Városi Diákbálnak. Az immár ötödik alkalommal megrendezett mulatságba a nagy Gatsby korszakát, az 1920-30-as éveket idéző öltözékben érkeztek a középiskolások.
2019.01.11. 22:39 |

Glenn Miller legismertebb, „In The Mood” és a „Chattanoga Choo” szerzeményeivel idézte meg a Fehérvár Big Band a “Nagy Gatsby korszakát” a Városi Diákbálon. Az eseményre - a várossal és a Fehérvári Programszervező Kft-vel közösen - idén is nagy lelkesedéssel készült a Székesfehérvári Diáktanács. A diáktanácstagok által az idei évre kitalált téma, a ’20-as és ’30-as évek Chicago-ja különösen inspirálónak bizonyult. A fiatal hölgyek rojtos koktélruhában, fejükön tollal díszített pánttal vagy filckalappal, míg a fiatal urak öltönyben, csokornyakkendőben, kalappal a fejükön, igen elegánsan érkeztek a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermébe.

Az ünnepélyes megnyitón Magyaródi Anett, a Városi Diáktanács elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a vendégeket. A városvezető örömét fejezte ki, hogy a középiskolás korosztályból évről évre egyre többen vesznek részt a bálon. A város új rendezvényterme pedig jó lehetőséget adott arra, hogy immár ötszázan - a tavalyi évhez képest mintegy kétszer annyian - bulizzanak egy jót.

A Székesfehérvári Diáktanács kapcsolatépítésre is felhasználja minden évben a Városi Diákbál rendezvényét. Idén Debrecenből és Győrből érkezett 16 diák és kísérőjük, akik az ottani diákszervezeteket képviselték.

A báli nyitótáncot idén is a diáktanácstagok által szervezett 30 fős alkalmi tánckar mutatta be, amelyben a város szinte minden iskolájából képviseltették magukat egyesületi vagy hobbi szinten táncoló, lelkes diákok. A korhű frizurák elkészítésében az Árpád Szakképző fodrásztanulói segítettek. A koreográfiát a 2018-ban első ízben megrendezett tehetségkutató verseny, a Fehérvár Táncosa nyertese, Tátrai Réka készítette és tanította be, aki a diáktanácsnak is aktív tagja. Munkáját segítette a Fehérvár Táncosa döntőjéből ismert Mészáros Marci és Jenei Márton is, akik szintén részt vettek a produkcióban.

A Székesfehérvári Diáktanács nevében a bál díszvendégeként meghívást kaptak a Vörösmarty Színház diákbérleteiben is futó Chicago darab tehetséges fiatal színésznői, Kiss Diána Magdolna és Varga Lili, akikkel közös fotókat is készíthettek a bálozó diákok, és az élelmesebbek autogramot is begyűjthettek tőlük. A bál nagy részében a Fantom zenekar szórakoztatta a fiatalokat, és Pixa pörgette a lemezeket. Természetesen idén is volt bálkirálynő- és bálkirály-választás, valamint tombola, emellett fotófal, greenbox és szelfitükör is várta azokat, akik képes emléket szerettek volna hazavinni. A bál éjfélig tart, de a buli nem ér véget, csak helyet változtat. Fél egytől ugyanis after partyra várják a vendégsereget a Petőfi Kultúrtanszékre, ahol hajnalig szórakozhatnak majd együtt a diákok.

Fehérvári színes

 1. Média- és rajzfoglalkozás lesz leendő elsősöknek a Bory Jenő iskolában

  Szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a következő beiskolázós programjára a Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola. A játékos média- és rajzirányultságú foglalkozás március 20-án, szerdán 15.15 órakor kezdődik. A program ideje alatt az érdeklődő szülőknek tájékoztatást tartanak az intézmény életéről és oktató-nevelő munkájáról.

  2019.03.18.
 2. Közel ezer diák nevezett a Fejér Megyei Diáknapokra

  Idén is közel ezer diák nevezett a Fejér Megyei Diáknapokra: április 12–14. között a megye középiskolásai tizenkét művészeti kategóriában, 525 produkcióval és alkotással mérik össze tudásukat Székesfehérváron. A legnépszerűbb kategória a vers- és prózamondás: a zsűri hetvenhat produkciót fog elbírálni.

  2019.03.18.
 3. Stand-up, kabaré és zenés paródiák szerdán este a Köfémben

  Jövő szerdán este a két Karinthy-gyűrűs humorista, Aradi Tibor és Varga Ferenc József lépnek fel a Köfém Művelődési Házban. A Mondom a Ferinek, Tibi! című műsorra a stand-up és zenés paródiák kedvelőit várják.

  2019.03.17.
 4. Meglovagoltatták a gyerekeket a Fehérvári Huszárok március 15-én

  Hagyománynak számít már évek óta a március 15-i hagyományőrző huszárbemutató, mely annak a huszárságnak állít emléket, amely az ország legrangosabb fegyverneme volt. Március 15-én reggeltől a Palotavárosban, a Halász utca és a Rác utca közti parkban lovagoltatással és patkolással várták a közönségét a Fehérvári Huszárok.

  2019.03.15.
 1. Fel, fel vitézek! - bátorságpróba óvodásoknak Fehérváron

  Ágyúgolyó-gurítás, kardforgatás, ügyességi feladatok szerepeltek a Felsővárosi Óvoda és az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvoda közös projekthetének szerdai programján. A március 15-i ünnephez kapcsolódóan a katonai élet mindennapjaival ismerkedtek meg az óvodások szerdán Felsővárosban.

  2019.03.13.
 2. A Kalevala-napot ünnepelte a Finnbarátok Köre a Tóvárosi Iskolában

  Az öt éves SAMPO Finnbarátok Köre rendhagyó módon ünnepelte a Kalevala-napot: vetélkedőt rendeztek gyerekeknek a Tóvárosi Általános Iskolában. Megjelentek a finn kultúra jellemző alakjai, mint a kedves Múminok, Jolupukki, és voltak feladványok a testvérvárossal, a nyelvvel és a Kalevalával kapcsolatban is.

  2019.03.13.
 3. Ünnepi Kákics csángó táncház lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  Március 16-án, szombaton a szokásos helyen, a Felsővárosi Közösségi Házban lesz a Kákics együttes csángó táncháza. 17 órakor kezdődik a gyerektáncház Gula Miklós vezetésével, melyben Miki bácsi mint huszárkapitány is megjelenik, majd 18 órától Nedvig Bendegúzzal a felnőttek lépnek parkettre. A belépő 500 forint.

  2019.03.13.
 4. Föl, föl vitézek a csatára - vitézi próba felsővárosi óvodásokkal

  Erőt, egészséget – köszöntek kórusban a Felsővárosi Óvoda óvodásai a március 12-i vitézi próbán, majd sípszóra, ha kellett egy kis segítséggel hegyet másztak, árokban gurultak és kivont karddal megszerezték a zászlót.

  2019.03.12.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek