Csak tánc és jazz - ötszáz középiskolás a Városi Diákbálon

A nagy érdeklődésre való tekintettel új helyszín, a MOL Aréna Sóstó modern rendezvényterme adott otthont a farsangi szezont indító Városi Diákbálnak. Az immár ötödik alkalommal megrendezett mulatságba a nagy Gatsby korszakát, az 1920-30-as éveket idéző öltözékben érkeztek a középiskolások.
2019.01.11. 22:39 |

Glenn Miller legismertebb, „In The Mood” és a „Chattanoga Choo” szerzeményeivel idézte meg a Fehérvár Big Band a “Nagy Gatsby korszakát” a Városi Diákbálon. Az eseményre - a várossal és a Fehérvári Programszervező Kft-vel közösen - idén is nagy lelkesedéssel készült a Székesfehérvári Diáktanács. A diáktanácstagok által az idei évre kitalált téma, a ’20-as és ’30-as évek Chicago-ja különösen inspirálónak bizonyult. A fiatal hölgyek rojtos koktélruhában, fejükön tollal díszített pánttal vagy filckalappal, míg a fiatal urak öltönyben, csokornyakkendőben, kalappal a fejükön, igen elegánsan érkeztek a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermébe.

Az ünnepélyes megnyitón Magyaródi Anett, a Városi Diáktanács elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a vendégeket. A városvezető örömét fejezte ki, hogy a középiskolás korosztályból évről évre egyre többen vesznek részt a bálon. A város új rendezvényterme pedig jó lehetőséget adott arra, hogy immár ötszázan - a tavalyi évhez képest mintegy kétszer annyian - bulizzanak egy jót.

A Székesfehérvári Diáktanács kapcsolatépítésre is felhasználja minden évben a Városi Diákbál rendezvényét. Idén Debrecenből és Győrből érkezett 16 diák és kísérőjük, akik az ottani diákszervezeteket képviselték.

A báli nyitótáncot idén is a diáktanácstagok által szervezett 30 fős alkalmi tánckar mutatta be, amelyben a város szinte minden iskolájából képviseltették magukat egyesületi vagy hobbi szinten táncoló, lelkes diákok. A korhű frizurák elkészítésében az Árpád Szakképző fodrásztanulói segítettek. A koreográfiát a 2018-ban első ízben megrendezett tehetségkutató verseny, a Fehérvár Táncosa nyertese, Tátrai Réka készítette és tanította be, aki a diáktanácsnak is aktív tagja. Munkáját segítette a Fehérvár Táncosa döntőjéből ismert Mészáros Marci és Jenei Márton is, akik szintén részt vettek a produkcióban.

A Székesfehérvári Diáktanács nevében a bál díszvendégeként meghívást kaptak a Vörösmarty Színház diákbérleteiben is futó Chicago darab tehetséges fiatal színésznői, Kiss Diána Magdolna és Varga Lili, akikkel közös fotókat is készíthettek a bálozó diákok, és az élelmesebbek autogramot is begyűjthettek tőlük. A bál nagy részében a Fantom zenekar szórakoztatta a fiatalokat, és Pixa pörgette a lemezeket. Természetesen idén is volt bálkirálynő- és bálkirály-választás, valamint tombola, emellett fotófal, greenbox és szelfitükör is várta azokat, akik képes emléket szerettek volna hazavinni. A bál éjfélig tart, de a buli nem ér véget, csak helyet változtat. Fél egytől ugyanis after partyra várják a vendégsereget a Petőfi Kultúrtanszékre, ahol hajnalig szórakozhatnak majd együtt a diákok.

Fehérvári színes

 1. A szépség és a szörnyeteg - a Koch László utca 11. titka

  A Koch László utca villái az 1930-as években épültek, azt követően, hogy a belváros északi oldalán húzódó vizesárok lefedésre került. Bánó kötélverő mester sátortetős háza közelébe a Somogyi család építette fel csinos villáját.

  2019.01.17.
 2. Magbörze lesz szerdán este a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban

  Szerdán este 18 órakor magbörzét szervez a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület. A tagok elviszik a felkínálható magkészletüket, melyek között különleges növények szaporítóanyagai is megtalálhatók lesznek. A rendezvényre minden kertbarátot szeretettel várnak!

  2019.01.16.
 3. Horvát táncház lesz a Kolo együttes és a tököli Délszláv Táncegyüttes tagjaival

  Január 17-én, csütörtökön 17.30 órától horvát táncházba hívja az érdeklődőket a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A táncházat vezeti Rodekné Blahó Márta, a tököli Délszláv Táncegyüttes vezetője, harmonikán közreműködik Halász László a Kolo együttes vezetője. A belépés ingyenes.

  2019.01.16.
 4. Farsangi táncház lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  Január 19-én, szombaton farsangi táncház lesz a Felsővárosi Közösségi Házban, a Kákics együttessel. A 17 órakor kezdődő eseményen Gula Miklós gyerekeknek tanít táncokat, majd 18 órától Nedvig Bendegúzzal a felnőttek lépnek a parkettre. A belépő 500 forint.

  2019.01.16.
 1. Tavaly több mint 600 madarat látott el a székesfehérvári Vadmadárkórház

  Tavaly több mint hatszáz madarat gyógyítottak a székesfehérvári Vadmadárkórházban. Berkényi Tamás állatorvos, a Vadmadárkórház alapítója elmondta, fő céljuk, hogy egy sérült madarat minél hamarabb visszajuttathassanak a természetbe. 

  2019.01.14.
 2. Januárban is Queen - újabb előadások a Bohém rapszódiából

  A nézői igényeknek eleget téve további előadásokat hirdettek meg a Bohém rapszódiából: a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó történetét januárban még hat alkalommal vetítik a Barátság moziban.

  2019.01.14.
 3. Suliváró programok a Talentum Református Általános Iskolában

  A Talentum Református Általános Iskola szeretettel hívja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket iskolaváró foglalkozásaira. Február 4-én játékos matematikai foglalkozásra várják a gyerekeket, február 18-án pedig mesés délutánnal várják az iskolába készülő óvodásokat. Mindegyik foglalkozást a Széchenyi utca 20. alatt található iskolában tartják délután fél öttől.

  2019.01.14.
 4. Székesfehérvár biciklis hőtérképét is elkészítette a Magyar Kerékpárosklub

  A Magyar Kerékpárosklub tavaly, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával ismét megszervezte a Bringázz a Munkába kampányt. Újításuk volt a Bike Citizens alkalmazás, ami majdnem 6000 regisztrált felhasználó tekeréseinek útvonalát rögzítette. Minden felhasználó térképen láthatta a saját tekeréseit, melyek alapján összesített hőtérképek is készültek a mérésekből. Az adatok összevetésével látszik, hogy milyen útvonalakon tekertek a résztvevők.

  2019.01.13.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek