Csak tánc és jazz - ötszáz középiskolás a Városi Diákbálon

A nagy érdeklődésre való tekintettel új helyszín, a MOL Aréna Sóstó modern rendezvényterme adott otthont a farsangi szezont indító Városi Diákbálnak. Az immár ötödik alkalommal megrendezett mulatságba a nagy Gatsby korszakát, az 1920-30-as éveket idéző öltözékben érkeztek a középiskolások.
2019.01.11. 22:39 |

Glenn Miller legismertebb, „In The Mood” és a „Chattanoga Choo” szerzeményeivel idézte meg a Fehérvár Big Band a “Nagy Gatsby korszakát” a Városi Diákbálon. Az eseményre - a várossal és a Fehérvári Programszervező Kft-vel közösen - idén is nagy lelkesedéssel készült a Székesfehérvári Diáktanács. A diáktanácstagok által az idei évre kitalált téma, a ’20-as és ’30-as évek Chicago-ja különösen inspirálónak bizonyult. A fiatal hölgyek rojtos koktélruhában, fejükön tollal díszített pánttal vagy filckalappal, míg a fiatal urak öltönyben, csokornyakkendőben, kalappal a fejükön, igen elegánsan érkeztek a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermébe.

Az ünnepélyes megnyitón Magyaródi Anett, a Városi Diáktanács elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a vendégeket. A városvezető örömét fejezte ki, hogy a középiskolás korosztályból évről évre egyre többen vesznek részt a bálon. A város új rendezvényterme pedig jó lehetőséget adott arra, hogy immár ötszázan - a tavalyi évhez képest mintegy kétszer annyian - bulizzanak egy jót.

A Székesfehérvári Diáktanács kapcsolatépítésre is felhasználja minden évben a Városi Diákbál rendezvényét. Idén Debrecenből és Győrből érkezett 16 diák és kísérőjük, akik az ottani diákszervezeteket képviselték.

A báli nyitótáncot idén is a diáktanácstagok által szervezett 30 fős alkalmi tánckar mutatta be, amelyben a város szinte minden iskolájából képviseltették magukat egyesületi vagy hobbi szinten táncoló, lelkes diákok. A korhű frizurák elkészítésében az Árpád Szakképző fodrásztanulói segítettek. A koreográfiát a 2018-ban első ízben megrendezett tehetségkutató verseny, a Fehérvár Táncosa nyertese, Tátrai Réka készítette és tanította be, aki a diáktanácsnak is aktív tagja. Munkáját segítette a Fehérvár Táncosa döntőjéből ismert Mészáros Marci és Jenei Márton is, akik szintén részt vettek a produkcióban.

A Székesfehérvári Diáktanács nevében a bál díszvendégeként meghívást kaptak a Vörösmarty Színház diákbérleteiben is futó Chicago darab tehetséges fiatal színésznői, Kiss Diána Magdolna és Varga Lili, akikkel közös fotókat is készíthettek a bálozó diákok, és az élelmesebbek autogramot is begyűjthettek tőlük. A bál nagy részében a Fantom zenekar szórakoztatta a fiatalokat, és Pixa pörgette a lemezeket. Természetesen idén is volt bálkirálynő- és bálkirály-választás, valamint tombola, emellett fotófal, greenbox és szelfitükör is várta azokat, akik képes emléket szerettek volna hazavinni. A bál éjfélig tart, de a buli nem ér véget, csak helyet változtat. Fél egytől ugyanis after partyra várják a vendégsereget a Petőfi Kultúrtanszékre, ahol hajnalig szórakozhatnak majd együtt a diákok.

Fehérvári színes

 1. Fedde Le Grand a zárónapon - teljes a FEZEN programja

  Fedde Le Granddal lett teljes az idei FEZEN program. A világ dj-elitjéhez tartozó holland sztár szombaton táncoltatja a fehérvári közönséget. Fedde Le Granddal egyidőben mintegy 50 név került fel a FEZEN honlapjára, így a július 24-27. között rendezett fesztiválon idén is több mint 120 fellépővel találkozhatunk.

  2019.06.26.
 2. Kezdődik a jelentkezés a XV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra

  Megkezdődött a regisztráció az idei, XV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. Kedden estig a cégek regisztrálhatnak az eseményre, június 25-én, kedden 22.00 órától pedig mindenki számára nyitott a jelentkezés. A szervezők kérik, hogy regisztráció után a főzőhelyet személyesen foglalhatják le!

  2019.06.25.
 3. Panorámabuszos és kisvonatos programok június utolsó hétvégéjén a Tourinformmal

  Június utolsó hétvégéjén újra panorámabuszos és kisvonatos programjainkra invitálja az érdeklődőket a Tourinform Iroda. A panorámabusszal gasztrokalandozásra és kultúrkalandra, a kisvonattal pedig  a Bory vár meglátogatására invitálnak.

  2019.06.25.
 4. Tűzugrással és néptánccal ünnepelték Szent Iván éjszakáját a Prohászka ligetben

  Hétfőn este, alkonyatkor tűzugrással, néptánccal és a jeles naphoz kötődő hagyományok felelevenítésével kezdődött a Szent Iván éj Fehérváron, a Prohászka ligetben, ahol fellépett a Kákics Együttes és a Táncol”KODO” Táncegyüttes. A moldvai táncokba a közönség is bekapcsolódhatott, a bátrabbak pedig a tűzugrást is kipróbálhatták.

  2019.06.24.
 1. Szent Iván-éji tűzugrás lesz hétfőn este a Prohászka ligetben

  Június 24-én, hétfőn este Szent Iván-éji tűzugrás kerül megrendezésre a Prohászka ligetben. A 20:30-kor kezdődő eseményen fellép a Kákics Együttes és a Táncol”KODO” Táncegyüttes, akik bemutatják a jeles naphoz kötődő hagyományokat. A részvétel díjtalan.

  2019.06.24.
 2. Látogatók százait fogadta a hetedik Fehérvári Egészségpiac a Jancsárkertben

  Idén is népszerű volt a látogatók körében a Fehérvári Egészségpiac, melyet hetedik alkalommal rendeztek meg a Jancsárkert termelői és biopiacon az egészséges életmód és a korszerű, környezetbarát életvitel népszerűsítésére. A szervezők minden évben igyekeznek újdonságot „becsempészni” a programok közé.

  2019.06.22.
 3. Fúvószene a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekarral a Múzeumok Éjszakáján

  A 30 éves Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar ebben az esztendőben is fellép a Múzeumok Éjszakáján, a Városház téren, 21:30 órai kezdettel. Idén a pop és rock zenék legnagyobb slágereit hallhatja a közönség az esti koncerten, amely ingyenesen látogatható.

  2019.06.21.
 4. Az Apostol együttes koncertje a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban

  Június 21-én, pénteken az Apostol együttes ad koncertet a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A 19 órakor kezdődő eseményre a belépő 1000 forintba kerül, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.06.21.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek