Csak az ingyenesség lejárta után kezdődik az éves parkolóbérletek cseréje

Továbbra is csak a kiemelt belvárosi övezetbe szóló paroklóbérleteket és behajtási engedélyeket lehet és kell is megújítani január 31-ig Székesfehérváron. A fizető övezetbe szóló bérletek értékesítését csak az ingyenes parkolás lejárta után kezdi meg a Városgondnokság.
2021.01.13. 13:25 |

Továbbra is érvényben van a díjmentes parkolás országszerte a koronavírus-járvány miatt.

Székesfehérvár kiemelt övezetébe, a történelmi Belvárosba ugyanakkor ez idő alatt is csak engedéllyel lehet behajtani és parkolni. Január 4-e óta egyelőre csak az ide szóló bérletek és engedélyek cseréjét intézhetik a lakók a Városgondnokság Parkolási Csoportjánál.

Az ügyfélszolgálaton hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00-15.30 között, szerdán 8.00-18.00 óra között, míg pénteken 8.00-13.00 óra között fogadják az ügyfeleket.

A fizető övezetekbe szóló, tavalyi parkolóbérleteket egyelőre nem kell megújítani, ezek értékesítése átmenetileg szünetel. Érvényességük automatikusan meghosszabbodik az ingyenes időszakok (tavaszi és ősz-téli) időtartamával, azaz még az ingyenes parkolási időszakot követően is használhatóak lesznek. A bérlettulajdonosoknak csak a meghosszabbított érvényesség lejártát követően kell új bérlet váltása miatt a Parkolási Csoportot felkeresniük.

Közlemények

 1. Újabb óvodai csoport került hatósági karanténba

  Újabb intézmény érintett a koronavírus-járvány miatt bevezetett ideiglenes intézkedésekben. Ezúttal a Rákóczi Utcai Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájának egy csoportja került karanténba január 20-ig.

  2021.01.15.
 2. Megváltozik a forgalmi rend és a parkolás a felújított Bartók Béla téren és a Jókai utcában

  A végéhez közeledik a Bartók Béla tér és környezete megújításának második üteme. A téren és a hozzá kapcsolódó Jókai utában megváltozik a forgalmi rend, többek között tilos lesz a téren parkolni. A közlekedési rend pontosítása, a táblák kihelyezése jelenleg is folyamatban van. Székesfehérvár Önkormányzata kéri, egyben köszöni a lakók és a közlekedők fokozott figyelmét, türelmét és megértését!

  2021.01.15.
 3. Szigorúan tilos rálépni a fehérvári tavak jegére!

  A balesetek és veszélyes helyzetek elkerülésének érdekében a fehérvári tavak jégrétegeire SZIGORÚAN TILOS rálépni, azokon korcsolyázni, vagy bármilyen sport- és szabadidős tevékenységet végezni értelemszerűen szintén tilos! - figyelmeztet közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.

  2021.01.15.
 4. Nem szabad rámenni sem a Csónakázó-tó sem a Palotavárosi tavak jegére

  Táblák is jelzik a Vidámparki és a Palotavárosi tavak mellett, hogy nem szabad a jégre menni. Évek óta így van ez télen, a tiltást pedig az indokolja, hogy a város tavainak vízpótlása folyamatos, ezért a befolyásnál és a túlfolyónál vékonyabb a jégpáncél. A nádasok is fokozott veszélyt jelentenek, mert itt is egyenlőtlenül fagy be a tavak vize.

  2021.01.14.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár