Coop Rally Fehérvári megállóval – a minőségi magyar élelmiszereket népszerűsítik

A COOP üzletlánc a korábbi évek hagyományait követve 17. alkalommal szervezte meg a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító COOP Rallyt. Az állomások között idén is szerepelt a székesfehérvári Alföldi Tej Kft., amely az elmúlt 20 évben kiemelkedő résztvevőjévé vált a magyarországi tejtermelő és tejfeldolgozó piacnak.
2023.09.14. 13:22 |
Coop Rally Fehérvári megállóval – a minőségi magyar élelmiszereket népszerűsítik

A COOP beszállító partnereivel összefogva ismét a népszerű COOP rally-val hívta fel a figyelmet az ország élelmiszeriparának értékeire, a hazai gyártás megtartásának és erősítésének szükségességére.

A cél idén is a tradíciókra épülő korszerű és versenyképes élelmiszer-előállítás bemutatása volt. A rally 2006-ban indult útjára és napjainkig 135 Magyarországon működő gyártót és forgalmazót mutatott be. Az idei szakmai program Nyugat-Magyarország gyártóihoz és forgalmazóihoz látogatott el, köztük a székesfehérvári Alföldi Tej Kft.-hez.

A fehérvári vállalat a Nyugat-Európában hagyományosan jól működő szövetkezeti modellt követi, azaz termékeit közvetlenül a magyar tejtermelő tulajdonosaitól érkező, minőségi alapanyagból készíti. A két üzemben együttesen éves szinten közel 270 millió liter tejet használ fel. A vállalat elsődleges célja, hogy széles és megbízható termékválasztékot nyújtson kereskedelmi partnerei és a fogyasztói számára.

A székesfehérvári sajtótájékoztatón Kelemen János, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja elmondta, hogy 17. alkalommal rendezték meg a hazai termelők támogatására életre hívott rallyt. A házigazda Alföldi Tej Kft.-t bemutatva kiemelte, hogy olyan társaságról van szól, ahol megvalósul a rally fő célja, hiszen a cég a termékeit közvetlenül a tejtermelő tulajdonosaitól érkező minőségi magyar tejből készíti. Szólt arról is, hogy az Alföldi Tej Kft. mintegy 700 embernek ad munkát.

Hang Csaba, az Alföldi Tej Kft. kereskedelmi igazgatója elmondta, büszkék arra, hogy jó partnerkapcsolatot alakítottak ki a Coop üzletlánccal, amellyel közös értékeket vallanak: mindkét cégnek fontos, hogy a vásárlókat megismertesse a minőségi magyar termékekkel, és ezáltal támogassa a magyar gazdákat és a magyar gazdaságot. Hang Csaba kiemelte, hogy a Coop üzletlánc az egyetlen, amelyik a legkisebb magyarországi településekre is eljutnak.

Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón köszönetet mondott a Coop üzletláncnak, mert nem „csábultak el”, hogy olcsóbb és silányabb minőségű importtermékekkel töltsék fel kínálatukat, és elkötelezettek maradtak a magyar élelmiszeripar támogatása mellett. Az államtitkár kiemelte: soha nem látott összeg áll a magyar élelmiszeripar rendelkezésére, ebben az európai uniós ciklusban ez mintegy 750 milliárd forintot jelent. Ezt az összeget arra fogják fordítani, hogy amit csak lehet, Magyarországon állítsanak elő, illetve erősítsék az exportképességet.

Gazdaság

 1. 30 éve Fehérváron

  Harminc évvel ezelőtt, 1994-ben érkezett a városba az Emerson globális technológiai és szoftver vállalat azzal a céllal, hogy kibővítse gyártókapacitását a régióban. A kerek évforduló alkalmából az Emerson telephelyén köszöntötték a vállalat dolgozóit, valamint avattak fel a főbejárat előtt egy erre az alkalomra készült alkotást.

  2024.05.15.
 2. Légiipari Napok Börgöndön

  Kedden és szerdán a Börgöndi Repülőtéren rendezik meg a Légiipari Szakmai Napokat. Itt a pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedhetnek a légiipari köthető hivatásokkal, előadásokat hallgathatnak és akár a szimulátorokat is kipróbálhatják.

  2024.05.14.
 3. VIDEOTON üzleti fórum

  Hagyomány, hogy évente üzleti fórumot szervez a VIDEOTON Holding, melyet ezúttal Kihívások és lehetőségek – 5 év múlva a világ…? címmel rendeztek. Fejér vármegye legjelentősebb cégeinek képviselői beszélgettek a globális és az európai gazdaság elmúlt időszakáról, kilátásairól. Szó volt az energiaválságról, az autóipar jövőjéről, a klímaváltozásról, illetve az infláció várható alakulásáról, hatásairól.

  2024.05.14.
 4. Gazdaságtudományi fórum

  Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdaságtudományi Kar és a székesfehérvári, környékbeli gazdasági szereplők képviselői egy szakmai fórum keretében találkoztak csütörtökön a campuson. A cél az volt, hogy megmutassák azokat a lehetőségeket, amelyeket a felsőoktatási intézmény újabb székesfehérvári kara nyújt a cégek számára.

  2024.05.09.