Continest Defence Industry Day – Nemzetközi workshop Székesfehérváron

Az összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúraegységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest Technologies Zrt. először rendezte meg a Continest Defence Industry Day-t, amelyre három kontinensről, több mint 15 országból érkeztek védelmi ipari képviselők, gyártók és innovátorok.
2024.04.09. 16:44 |
Continest Defence Industry Day – Nemzetközi workshop Székesfehérváron

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Continest Védelmi Ipari Napokat a székesfehérvári Continest Technologies Zrt.

A kétnapos esemény nyitónapján a cég központjában rendezett workshopon az elmúlt évek leginnovatívabb magyar védelmi ipari fejlesztései, a Magyar Honvédség és a Continest védelmi ipar együttműködésének eredményei, a Continest NATO és nemzetközi humanitárius projektjei mutatkoztak be. Mint azt Kis-Márton Vidor vezérigazgató elmondta, az esemény a partnerhálózat megerősítése és a kapcsolatépítés mellett lehetőséget ad arra, hogy bemutassák a Magyar Honvédség és a magyar védelmi ipar releváns képességeit a cég nemzetközi partnerei számára.

Az esemény hivatalos kapcsolatépítő napján Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszöntötte a nemzetközi szakmai közönséget.

Székesfehérvár a magyar ipar egyik legfontosabb központja. „A világ számos tájáról érkező cég működik itt, de nagyon fontos, hogy vannak olyan magyar vállalatok, amelyek idehozzák a világot. Ilyen a Continest Technologies Zrt. is, amely nagyon fontos partnere a városnak is. Folyamatos bővülésével munkahelyeket teremt, számunkra fontos, hogy iparűzési adót fizet, emellett innovációval, kutatással foglalkozik és a város mindennapjaiban is tevékenyen részt vesz. A konténerek láthatók fesztiválokon, kulturális programokon, de szorosan együttműködünk a kultúra, sport és környezetvédelem területén is.” Ez a workshop jó lehetőséget teremt a már meglévő kapcsolatok erősítésére, újak kötésére. Ezek az együttműködések is egy kicsit biztonságosabbá teszik a világot – tette hozzá a polgármester.

A Continest fejlesztései mellett a szervezők lehetőséget biztosítottak több magyar innovátornak – családi cégektől a legnagyobb gyártókig, hogy a nemzetközi szakmai közönség előtt bemutathassák legújabb fejlesztéseiket.

A szentendrei LoxoLock gyors hozzáférésű fegyvertároló eszközeit és fegyverazonosító rendszereit hozta el a székesfehérvári eseményre. A gödöllői székhelyű Sero International Kft. a brit és az amerikai piacon már ismert speciális high-tech GM6 fegyverét mutatta be. A Continest régi partnerei közül a SME Spechmech Hungary Kft. képviseletében a dél-afrikai Eddie Weideman prezentálta speciális, konténerekhez gyártott mobil légkezelőrendszerét. A rendezvényen bemutatkozott a kompozit repülőgépeiről ismert baranyai székhelyű Magnus Aircraft Zrt., a polgári és légvédelmi rendszereket fejlesztő BPNE dróntechnológia gyártója, a Blue Planet New Energy Zrt., a fenntartható víztisztítási technológiákat gyártó Pureco és szimulátorrendszereivel a szegedi Wysio.

Az eseményen jelen volt Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és több NATO-ország katonai attaséja.

Gazdaság

 1. 30 éve Fehérváron

  Harminc évvel ezelőtt, 1994-ben érkezett a városba az Emerson globális technológiai és szoftver vállalat azzal a céllal, hogy kibővítse gyártókapacitását a régióban. A kerek évforduló alkalmából az Emerson telephelyén köszöntötték a vállalat dolgozóit, valamint avattak fel a főbejárat előtt egy erre az alkalomra készült alkotást.

  2024.05.15.
 2. Légiipari Napok Börgöndön

  Kedden és szerdán a Börgöndi Repülőtéren rendezik meg a Légiipari Szakmai Napokat. Itt a pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedhetnek a légiipari köthető hivatásokkal, előadásokat hallgathatnak és akár a szimulátorokat is kipróbálhatják.

  2024.05.14.
 3. VIDEOTON üzleti fórum

  Hagyomány, hogy évente üzleti fórumot szervez a VIDEOTON Holding, melyet ezúttal Kihívások és lehetőségek – 5 év múlva a világ…? címmel rendeztek. Fejér vármegye legjelentősebb cégeinek képviselői beszélgettek a globális és az európai gazdaság elmúlt időszakáról, kilátásairól. Szó volt az energiaválságról, az autóipar jövőjéről, a klímaváltozásról, illetve az infláció várható alakulásáról, hatásairól.

  2024.05.14.
 4. Gazdaságtudományi fórum

  Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdaságtudományi Kar és a székesfehérvári, környékbeli gazdasági szereplők képviselői egy szakmai fórum keretében találkoztak csütörtökön a campuson. A cél az volt, hogy megmutassák azokat a lehetőségeket, amelyeket a felsőoktatási intézmény újabb székesfehérvári kara nyújt a cégek számára.

  2024.05.09.