Civil tabló 2020 - Székesfehérvári Civil Nap a Zichy ligetben

Az idei évben különleges szabályokkal és minden egészségügyi intézkedést betartva rendezték meg a Székesfehérvári Civil Napot. Az eddiginél jóval nagyobb területen közel hatvan civil szervezet jókedvűen várta színes, játékos programokkal a Zichy ligetbe érkezőket.
2020.09.12. 15:14 |

Székesfehérvár Önkormányzata tizenharmadik alkalommal hirdette meg a civilbörzét, amelyen idén közel hatvan szervezet mutatkozott be.

Tornával és Pitypang-koncerttel indult a nap a Zichy ligetben. A Székesfehérvári Civil Napon dudaszóval, énekkel és sok-sok színes lufival, játékos foglalkozásokkal, kisállat-bemutatóval várták az érdeklődőket. 

Ez a nap jó lehetőséget ad arra, hogy a civilek és a székesfehérváriak találkozzanak, beszélgessenek, megismerjék a lehetőségeket, a szervezetek új tagokat toborozzanak, hangsúlyozta a megnyitón Molnár Tamás. A környezetvédelmi és civil tanácsnok köszönetet mondott a civil szervezeteknek azért a munkáért, amelyet az elmúlt hat hónapban végeztek, hiszen a Polgármesteri Hivatal és a város intézményei mellett nagyon sok civil szervezet tagja nap mint nap ment, és nyújtott segítséget a karanténidőszakban.

A nap során a civil szervezetek tanácsadások és szolgáltatások kínálatával, továbbá interaktív, érzékenyítő, prevenciós foglalkozásokkal és kézműves, illetve képzőművészeti programokkal, közös játékkészítéssel, hangszerbemutatóval, egészségközpontú, történelmi tematikájú, környezet- és természetvédelmi aktivitásokkal, kisállat-kiállítással, valamint kulturális előadásokkal és különleges sportbemutatókkal is várták a Zichy ligetbe látogatókat.

Közélet

 1. Prémium kategóriás szint a cél - új fejezet a Kodolányi életében

  Az új tanévvel együtt új fejezet is kezdődött a Kodolányi János Egyetem életében, hiszen a székesfehérvári alapítású felsőoktatási intézmény fenntartója ez tavaszától kezdve hivatalosan is a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa, Gattyán György. Az új tulajdonossal, aki maga is a Kodolányi hallgatója volt, illetve az egyetem rektorával Dr. Szabó Péterrel a Kodolányisok Világa készített beszélgetést.

  2020.09.25.
 2. Közel 200 millió forintból újult meg az Alba Regia Műszaki Kar internetes hálózata és számítógépparkja

  Befejeződött az az uniós projekt, amelynek köszönhetően közel 200 millió forintból megújult az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának internetes hálózata és számítógépparkja. A fejlesztés eredményeként jelentősen javult a felsőoktatási intézmény szolgáltatásainak minősége.

  2020.09.25.
 3. Közgyűlés - kezdődik a volt mozi felújítása, érkezik még 8 új busz és 14 km kerékpárút épül

  A héten átadott 10 és a hamarosan érkező 5 új autóbusz mellé további 8 érkezik - többek között erről is döntött a pénteki közgyűlés. Kiválasztották a képviselők a kivitelezőt és hosszú várakozás után teljes kormányzati finanszírozássa kezdődik a volt Köztársaság Mozi teljes felújítása, melyből a Nemzeti Emlékhely látogatóközpontja lesz. Arról is döntés született, hogy további 14 kilométernyi kerékpárút épül Székesfehérváron.

  2020.09.25.
 4. Az igazi szeretet a titka - 95. születésnapján köszöntötték Málits György Ferencnét

  Éppen csütörtökön töltötte be a 95. életévét a székesfehérvári Málits György Ferencné Gabrovits Terézia. Székesfehérvár Önkormányzata nevében Östör Annamária önkormányzati képviselő köszöntötte fel őt öreghegyi otthonában a város ajándékával és a miniszterelnöki emléklappal.

  2020.09.24.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4