Közszolgáltatásban dolgozók vehettek át civil elismerést a közösségért végzett munkáért

Idén is átadta a közszolgáltatásban dolgozók munkáját elismerő okleveleit az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. Az oklevelet a székesfehérvári civil szervezetek és a helyi közösség munkájának önzetlen segítéséért, fejlődésük támogatása elismeréseként kapta Heim Ildikó, Schneider Istvánné és Csete Gábor.
2020.09.17. 12:26 |

Az elismerést olyan magánszemély kaphatja meg, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál, és munkájával, hozzáállásával elkötelezetten segíti a helyi civil szférát.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2017-től adományoz elismerő oklevelet. A javaslatokat augusztus 20-ig bárki megtehette az alapítvány honlapján. A véleményeket értékelve született meg a döntés, hogy 2020-ban Heim Ildikó, a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Közművelődési és Civil Kapcsolatok Irodája munkatársa, Schneider Istvánné, a Székesfehérvári Járási Hivatal járási hivatalvezető- helyettese és Csete Gábor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. természetvédelmi szakmai vezetője kapja az elismerést. 

Csütörtökön a Hiemer-házban került sor az oklevelek átadására, melyen részt vett Róth Péter alpolgármester, Németh László, az alapítvány elnöke és Domokos Tamás kuratóriumi tag.

Róth Péter alpolgármester elmondta, hogy már negyedik éve adják át azt az oklevelet, mellyel a civil szektor ismeri el azoknak az embereknek az erőfeszítéseit, akik a "közért" dolgoznak a közszolgáltatásban. Hozzátette, hogy ilyen díj ritkaságnak számít az országban, szerencsére Fehérváron van ilyen és idén is olyan személyek kapják meg, akik tevékenységükkel rászolgáltak az elismerésre és akik sokat tettek ezért a városért.

Domokos Tamás, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kuratóriumi tagja szerint ezekben a rendkívüli időkben még inkább megmutatkozik, hogy akkor tudunk kilábalni a társadalmi, egészségügyi, gazdasági, vagy az életünk bármely területét érintő hullámvölgyből, ha összefogunk: "Ez az év rávilágított arra, hogy az ágazatok és szektorok közötti kooperáció nélkül nincs problémamegoldás a XXI. században. Ahogy a civil szektor működésképtelen az állami, önkormányzati szektor és a piaci szektor nélkül, ugyanúgy az önkormányzati szektornak is szüksége van a jól működő gazdaságra. Láthattuk azt is, hogy egy jól működő gazdaság is meg tud roppanni és szüksége lehet az állami, önkormányzati beavatkozásra, segítségre." - fogalmazott Domokos Tamás, aki szerint Székesfehérvár ilyen szempontból példaértékű település, mert szoros partnerség van a civil -, az önkormányzati - és vállalkozói szféra között közös ügyeink érdekében.

Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke az elismerés kapcsán kiemelte, hogy egyedülálló az a díj, amelyet negyedik alkalommal ítélnek oda. Szólt arról is, hogy Székesfehérváron kiváló együttműködés van a civil szervezetek és az Önkormányzat között. Hozzátette, hogy az Önkormányzatnál olyan emberek dolgoznak, akik a kötelezőn felül is próbálják mindenben segíteni a civilek munkáját. Németh László méltatta a díjazottak személyét is, akik minden tekintetben rászolgáltak az elismerésre. 

Az oklevelet a székesfehérvári civil szervezetek és a helyi közösség munkájának önzetlen segítéséért, fejlődésük támogatása elismeréseként kapta Heim Ildikó, Schneider Istvánné és Csete Gábor.

Heim Ildikó a Polgármesteri Hivatal Közművelődési és Civil Kapcsolatok Irodájának munkatársa

Heim Ildikó 2007 óta végzi a civil szervezeti rendszerrel kapcsolatos feladatokat, ellátja a különféle szervezetek működésének, tevékenységének támogatásával és szakszerű tájékoztatásával kapcsolatos teendőket. Rendszeres kapcsolatot tart az önkormányzati fenntartású intézményekkel, az egyházi és civil szervezetekkel, valamint a társadalmi felelősségvállalási tevékenységet folytató vállalkozásokkal, ezen felül segíti az egyes szektorok közötti partnerség kialakítását, erősítését. Segítséget nyújt a civil szervezetek részére ügyeik gyors és hatékony intézésében. Szakmaisága, lelkiismeretessége kedves, előzékeny természettel párosul, nagyon jó kapcsolatot ápol az ügyfelekkel. A szervezetek és intézmények vezetői, képviselői, valamint a hivatali munkatársai egyaránt bizalommal fordulhatnak hozzá!

Schneider Istvánné, a Székesfehérvári Járási Hivatal járási hivatalvezető- helyettes

Schneider Istvánné több mint 20 éve dolgozik a közigazgatásban. Fogyasztóvédelmi területen vezetőként különböző beosztásokat töltött be. Valamennyi munkaterületen törekedett a civil szervezetekkel való együttműködésre, kapcsolattartásra. Több alkalommal maga is tartott szakmai tájékoztatót különböző nonprofit szervezet tagjainak, illetve vezetőként nemcsak lehetővé tette, hanem támogatta, elősegítette azt, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai minél szélesebb körben tudják ismertetni a fogyasztókkal az alapvető jogaikat. Jelenlegi beosztásába, a Székesfehérvári Járási Hivatal járási hivatalvezető-helyetteseként is elsődleges szempont a számára a civil szervezetekkel való együttműködés, a székesfehérvári járásban élők problémáinak megoldása.

Csete Gábor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. természetvédelmi szakmai vezető

Csete Gábor a munkáját hivatásának tekinti. A civil szférában is otthonosan mozog, fő célja egy olyan ökoháló kiépítése, amelyben a civil szervezetek és kezdeményezések szoros összhangban tarthatók. Többek között az ökológiai folyosók felmérésében, a védetté nyilvánítási folyamatok levezénylésében aktív szerepet vállal, erdészekkel, vadásztársaságokkal szoros kapcsolatot ápol. Nevével, munkásságával a Völgyhíd Alapítvány élőhely felmérési munkáiban, a Fecskebarát Fehérvár programban, a 10 millió fa programban, a Madárbarát Kert programban, egyetemek oktatási programjaiban és a Turisztikai Ügynökség szakmai stábjában is találkozhatunk. Aktívan részt vesz az illegális hulladéklerakások felszámolásában, állatmentésben. A Sóstó Természetvédelmi Terület ökotúráinak megálmodója.

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1