Busszal az Ikarusban - üzemlátogatáson mutatták be a gyártást

Üzemlátogatást szervezett a Szent István Király Múzeum és az IKARUS Járműtechnikai Kft. AZ IKARUS - A Busz tárlathoz kapcsolódóan a jelenlegi gyártófolyamatokat mutatták be az üzem területén, ahol éppen rendőri és katonai feladatokat ellátó buszokat készítettek a dolgozók.
2019.07.19. 07:47 |

"Emlékszel?", "Húsz éve nem léptem át a küszöbét", "Te voltál az a sofőr, aki..." - főként ilyen mondatfoszlányokat csíptünk el a IKARUS gyárlátogatás gyülekezőjénél.

A Szent István Király Múzeum és az IKARUS Járműtechnikai Kft. közös programján a buszrajongó gyerekek és felnőttek mellett nagyon sok volt Ikarus-dolgozó vett részt, akiknek az üzembejárás egyben egy munkatársi találkozó is volt.

  Stílszerűen busszal szállították a látogatókat a gyáregységek között. Az "idegenvezető" Moór Gyula műszaki és minőségbiztosítási főmérnök volt, aki elmondta, hosszú szünet után három éve kezdődött újra a buszgyártás, és azóta töretlenül folyik. Ott tartózkodásunkkor éppen rendőrségi és katonai feladatokra szánt járműveket készítettek.

Mint Bányai Balázstól, a Szent István Király Múzeum történészétől megtudtuk, ez egyben az Országzászló téri IKARUS - A Busz című kiállítás egyik záróeseménye is: a tárlat még vasárnapig látható, és május végi nyitása óta már több ezren nézték meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeummal közös tárlatot.

Gazdaság

 1. Online élő tanácsadást tart a bértámogatásról a kamara

  Június 3-án szerdán és június 9-én kedden 10 és 11 óra között online élő tanácsadást tart a bértámogatás igénybe vételéről a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

  2020.05.25.
 2. Mintegy 3800 fehérvári munkahelyet véd meg az állami bértámogatás a DENSO-nál

  Mintegy 3800 ember munkahelyének megőrzését segíti a székesfehérvári DENSO-nál a Kormány munkahelyvédelmi bértámogatási programja, az erről szóló okiratot pénteken Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adta át. A miniszter ismertette a Gazdaságvédelmi Akcióterv eddigi eredményeit is, amelynek kiemelt célja a magyar emberek munkahelyeinek védelme és új munkahelyek teremtése.

  2020.05.22.
 3. Így változtak eddig Fehérvár ingatlanpiaci árai a koronavírus alatt

  A járvány az ingatlanpiacot is befolyásolja, ami alól hazánk egyetlen települése sem képez kivételt. Mivel még a koronavírus hatásai most jelennek meg az ingatlanpiacon, ezért egyelőre nagy változások nem mentek végbe. Székesfehérváron viszont az már most látszik, hogy az áremelkedés kezd mérséklődni, illetve a panellakásoknál már némi áresés is felfedezhető - irja az ingatlannet.hu legfrissebb jelentése.

  2020.05.21.
 4. Ötmilliárdos városi tőkealap a fehérvári fejlesztésekért

  A tavaly októberi bejelentést követően az MFB Csoporthoz tartozó, elsősorban közepes méretű vállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest elindította a vállalkozásfejlesztési magántőke alapját Székesfehérváron.

  2020.05.21.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V