Buborékestet rendeznek a krónikus beteg gyermekeket nevelő családok támogatására

Buborékestet rendez az Aranyeső Alapítvány december 8-án este 6 órakor a Hétpettyes Óvodában. Az est minden bevételét az Alapítvány által 2004 óta támogatott, krónikus beteg gyermekeket nevelő családok életének megsegítésére fordítják.
2022.11.25. 08:03 |
Buborékestet rendeznek a krónikus beteg gyermekeket nevelő családok támogatására

Hátsági-Horváth Miklós, az Aranyeső Alapítvány az Egészséges Emberért kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az általuk támogatott gyermekek súlyos, maradandó betegségben, vagy betegségekben szenvednek és az alapítvány segítsége nélkül nem jutottak volna kerekes székhez vagy a számukra elengedhetetlen gyógykezeléshez, gyógytornához. Idén karácsonykor szeretnék őket is meglepni!

Az est házigazdái Bencze Viktória, a Vikitália megálmodója és Bálint László, a DipWSET borszakértője lesz.

Az Aranyeső Alapítvány korábban évekig szervezője volt a Bregyó Közi Szabadidőközpontban a Szent Rita családi fesztiválnak, amelyen több ezer gyerek vett részt és amelynek célja az egészséges és sérült, fogyatékkal élő gyermekek integrációja és a társadalom fogékonnyá tétele e probléma iránt. Az alapítvány Kárpátalján nemzetközi - kanadai és magyar támogatással - iskolát újított fel, emellett nevelési intézményeket működtetnek gyermekek számára.

A december 8-i esten a támogatók az estén elmerülhetnek a buborékok világában, megtudhatják, hogy mi a különbség a prosecco, a pezsgő és a champagne között? A rendezvényen 5 tétel kerül a poharakba, az egyik a pezsgő világbajnoknág bronzérmese, magyar gyökerekkel. A kóstolás természetesen tartalmazza az italokhoz illő gourmet falatkákat is.

Tételek: 1. Prosecco Superiore Dogarina Valdobiaddene Millesimato Brut 2021 2. Pearl&Z Traditional Method Furmint – Eger 3. Sumarocca Cava Brut Reserve 4. PIERRE-MARIE CHEETTE Crémant de Bourgogne Extra Brut Magnum 5. Champagne Palme Brut Reserve

Az est házigazdái közül Bálint László számára az összes itthon fellelhető bortanfolyam elvégzése után egyenes út vezetett a WSET londoni diploma kurzusára, amelyet 2009-ben végezett el. Azóta oktat a Borkollégiumban; korábban borászatot vezetett, most pedig főleg borászati szaktanácsadással segíti néhány belföldi és külföldi pincészet munkáját. A Winelovers100 zsűrijének elnöke és több, mint 10 éve rendszeresen bírál a BORIGÓ magazinnak.

Bencze Viktória az Olaszországban tartott gasztrokurzusok alatt számos helyi borászattal és gasztronómiával szoros kapcsolatban álló olasz emberrel és céggel került munkakapcsolatba, barátságba, legyen az borász, sajtkészítő, olívaolaj készítő, pesto gyártó vagy szakács. A több éve Toszkánában szerzett gasztronómiai tapasztalatait szeretné átadni minden erre nyitott érdeklődőnek.

A Buborékesten való részvétel díja 24.900 Ft per fő, ami tartalmazza az 5 tételes kóstolást és kísérő falatokat. Nagyon szépen köszönjük, ha eljöttök az Alapítvány eseményére, köszönjük, hogy a részvételetekkel jobbá teszitek a gyerekek karácsonyát!