Bevezetés a japán kalligráfiába - felnőtteket és gyerekeket várnak a programra

Két hétvégén, négy alkalommal csatlakozhatnak a japán kalligráfia iránt érdeklődők ahhoz a foglalkozáshoz, amelyet Adrián Lóránt tart a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Június 15-én és június 22-én, szombaton 9 és 10.45 órától tanulhatják meg az ecsetfogás technikáját és készíthetnek el egy kandzsit a résztvevők. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
2024.06.13. 12:56 |
Bevezetés a japán kalligráfiába - felnőtteket és gyerekeket várnak a programra

A japán kalligráfia, másnéven sodó egyike a japán művészeti ágaknak. A művészet ezen ágát tapasztalat útján kevésbé lehet elsajátítani, a művészek inkább érzelmeikre hagyatkoznak alkotás közben. E különleges írástechnikát ismerhetik meg mindazok, akik regisztrálnak Adrián Lóránt foglalkozásaira.

A Bevezetés a japán kalligráfiába foglalkozásra június 15-én, szombaton 9 és 10.45 órától, valamint rá egy hétre, június 22-én, szombaton szintén ezekben az időpontokban kerül sor a VMK Széna téri Tagkönyvtárában.

A hétfős csoportokba felnőtteket és gyerekeket várnak (10 éves kortól), az eszközöket a szervezők biztosítják. A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a szena@vmk.hu e-mail címen, vagy a 22/313-045 telefonszámon lehet.    

Fehérvári színes

 1. Érdemes időben jelentkezni

  Két hete lehet jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek fele már elkelt. A céges csomagok zöme is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.

  2024.07.15.
 2. Csicsergő a Felsővárosban

  A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

  2024.07.15.
 3. Animóka a Felsővárosban

  Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.

  2024.07.15.
 4. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.14.