Bemutatkoztak a Grundfos Magyarország új gyárigazgatói Székesfehérváron

Több hónapos előkészítő munka után új szervezeti struktúrában működnek Grundfos Magyarország Kft. magyarországi gyárai. Csütörtökön délelőtt a székesfehérvári gyárban tartott tájékoztatót a két gyárigazgató a vállalat hazai működéséről.
2019.09.05. 10:49 |

Kiemelt feladatnak tekintjük, hogy a gazdaság szereplőivel, főbb foglalkoztatókkal jó kapcsolatot ápoljunk – mondta Dr. Simon László kormánymegbízott. Hangsúlyozta, hogy a Grundfos élen jár a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában és csak Fehérváron mintegy ötven megváltozott munkaképességű ember dolgozik a cégnél.

Az ország egyik legjelentősebb ipari parkjában talált otthonra a Grundfos Fehérváron – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, aki arról is beszélt a találkozón, hogy a város és az állam közös adóssága a körforgalom kérdése, melynek átalakításához megszülettek már a döntések és hamarosan véget ér a tervek engedélyeztetési eljárása, így 2020-ban megtörténik a kivitelezés. Mint mondta a negyedik sztráda lejáró megvalósításán is dolgoznak, ami párhuzamos a már eldöntött 81-es út négysávosításával. Kiemelte, hogy a Grundfos régóta partnere Székesfehérvárnak, mely a világ legmodernebb technológiáját alkalmazza a városban. "Nagyon fontos partner a vállalat a munkaerőpiacon és élen jár a hulladékgazdálkodás tekintetében is, továbbá a társadalmi felelősségvállalásban, ami az oktatáson kívül a város sportjában is megjelenik."

A Székesfehérvár Gyáregység igazgatói megbízását Udvar Csaba kapta meg, a Tatabánya Gyáregység igazgatója pedig Szurdy Olivér lett. Mindkét egység legfontosabb célja 2020-ban a termelékenység és a folyamat megfelelőség javítása. Jövőbeni terveik között szerepel még a moderált növekedés, a termelés hatékonyabbá tétele és a termelési portfolió magasabb hozzáadott érték irányába való fejlesztése. Mindkét igazgató Niels Möller Jensen európai termelési alelnöknek fog jelenteni.

Mint elhangzott a továbbiakban is aktív részese lesz a cég a városok életének. Ide tartozik például az együttműködés folytatása Tatabányán a Grundfos Kézilabda Clubbal, Székesfehérváron a Hydro Fehérvár AV19 hokiklubbal, de fontosnak tartják a helyi rendezvények támogatását, és az azokon való aktív részvételt, a helyi közép- és felsőoktatási intézményekkel való aktív kapcsolattartást és a kölcsönös partneri viszony fenntartása is céljaik között szerepel.

Udvar Csaba a Székesfehérvári gyáregység igazgatója, aki 12 éve dolgozik a Grundfos Magyarországnál elmondta, hogy több mint kétezer munkavállalója van a Grundfosnak Magyarországon, közülük mintegy hetven mérnök dolgozik a kutatás-fejlesztési területen. Székesfehérváron 735-en dolgoznak. Szundy Olivér a tatabányai gyár igazgatója arról beszélt, hogy az elmúlt 12 éves fehérvári sikertörténet nem lett volna lehetséges, ha nem kapunk meg minden segítséget a várostól, az államtól és a helyi közösségtől. Mint mondta ugyanazt az értékrendet és vállalati kultúrát folytatjuk majd, mint ami Török László igazgatósága alatt volt jellemző a Grundfosnál.

A Grundfos minden évben aktív résztvevője a Kutatók Éjszakája programjainak.

A Grundfos vállalatcsoport a világ legnagyobb szivattyúgyártó cége, 43 országban 74 vállalata van. 

A három magyarországi gyártóegység közel 65 ezer négyzetméteres: az elsőben villanymotorokat, a másodikban nagyméretű keringető és szennyvíz-szivattyúkat, a harmadikban szennyezettvíz-szivattyúkat és nyomásfokozó szivattyúkat állítanak elő. A vállalat hetven mérnökkel segíti a dán anyacég kutatás-fejlesztési tevékenységét, a néhány éve átadott új fehérvári gyárban megannyi fejlesztőmérnököt foglalkoztatnak. Egy közel 5000 négyzetméteres laboratórium mellett Székesfehérváron épült meg Európa legmodernebb és legnagyobb szivattyú tesztberendezése. Az 1500 köbméteres tesztmedence legmélyebb pontja 14 méterrel van a padlószint alatt és a legnagyobb tesztelhető szivattyúcsonk átmérője egy méter.

Gazdaság

 1. Új logisztikai központ épült a DENSO-nál kormányzati támogatással

  A DENSO Gyártó Magyarország Kft. új logisztikai központjának ünnepélyes átadására került sor pénteken Székesfehérváron. A közel 5000 főt foglalkoztató vállalat folyamatos növekedése tette szükségessé, hogy új, minden igényt kielégítő logisztikai központ kormányzati támogatással a „Technológia-intenzív beruházási program” keretében megépüljön.

  2019.09.20.
 2. Őszi üzem-, és tanműhely látogatásokat szerveznek a diákoknak

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara folytatva az előző évek pályaorientációs tevékenységét, a 2019/2020-as tanévben újra megszervezi üzem-, és tanműhely látogatásait a különböző szakmákban érdekelt gazdálkodóknál és iskolák tanműhelyében a 6-7-8. osztályos diákoknak, tanáraiknak és a szüleiknek.

  2019.09.19.
 3. Szakmai konferencián mutatták be a külügyi és külgazdasági tudásbázist Fehérváron

  „A Külgazdasági és Külügyminisztérium humánerőforrás-gazdálkodásának és belső képzési rendszerének fejlesztése” című, a tudástranszfert elősegítő kiemelt programjához kapcsolódó szakmai workshopot tartottak hétfőn, Székesfehérváron, a Novotel Hotelben, ahol bemutatták a „Külügyi és külgazdasági tudásbázist”. A konferenciát követő, a külgazdaság-ösztönzéssel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen Fehérvár alpolgármestere is részt vett.

  2019.09.16.
 4. Megnyílt az Alba Innovár 2 - harmanos csoporttal indul a felnőttképzési tanév

  Hétfőn már a Kossuth utcai Alba Innovár 2-ben köszönthették a digitális élményközpont által indított felnőttképzésben résztvevő harmanos csoport tagjait. Az országosan egyedülálló, digitális felnőttképzési program keretében öt hónapon keresztül sajátíthatják el a résztvevők az intelligens gyártási technológiák kezelését.

  2019.09.16.
 1. Fehérváron is bemutatták az Országos Vállalkozói Mentorprogramot

  Csütörtökön a Gazdaság Háza adott otthont az Országos Vállalkozói Mentorprogram Fejér megyei nyitórendezvényének. A program lehetőséget biztosít térségünk magyar tulajdonú kis- és középvállalkozóinak, hogy a beszállítóvá válás és a nemzetközi piacra lépés terén fejlődjenek, piacképes tudásra tegyenek szert.

  2019.09.05.
 2. Bemutatkoztak a Grundfos Magyarország új gyárigazgatói Székesfehérváron

  Több hónapos előkészítő munka után új szervezeti struktúrában működnek Grundfos Magyarország Kft. magyarországi gyárai. Csütörtökön délelőtt a székesfehérvári gyárban tartott tájékoztatót a két gyárigazgató a vállalat hazai működéséről.

  2019.09.05.
 3. Megújuló energia Fehérváron - már működik a Videoton Holding Naperőmű

  Közel 200 millió forintos beruházással hozta létre napelemparkját a Videoton Holding. Az naperőmű éves szinten várhatóan 650 – 700 MWh villamosenergiát biztosít, ami 225-245 tonna/év CO2 kibocsátás megtakarításnak felel meg. Ez egyenértékű egy 41 hektáros tölgyerdő CO2 elnyelésével.

  2019.08.06.
 4. Busszal az Ikarusban - üzemlátogatáson mutatták be a gyártást

  Üzemlátogatást szervezett a Szent István Király Múzeum és az IKARUS Járműtechnikai Kft. AZ IKARUS - A Busz tárlathoz kapcsolódóan a jelenlegi gyártófolyamatokat mutatták be az üzem területén, ahol éppen rendőri és katonai feladatokat ellátó buszokat készítettek a dolgozók.

  2019.07.19.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek