Bemutatkoztak a Grundfos Magyarország új gyárigazgatói Székesfehérváron

Több hónapos előkészítő munka után új szervezeti struktúrában működnek Grundfos Magyarország Kft. magyarországi gyárai. Csütörtökön délelőtt a székesfehérvári gyárban tartott tájékoztatót a két gyárigazgató a vállalat hazai működéséről.
2019.09.05. 10:49 |

Kiemelt feladatnak tekintjük, hogy a gazdaság szereplőivel, főbb foglalkoztatókkal jó kapcsolatot ápoljunk – mondta Dr. Simon László kormánymegbízott. Hangsúlyozta, hogy a Grundfos élen jár a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában és csak Fehérváron mintegy ötven megváltozott munkaképességű ember dolgozik a cégnél.

Az ország egyik legjelentősebb ipari parkjában talált otthonra a Grundfos Fehérváron – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, aki arról is beszélt a találkozón, hogy a város és az állam közös adóssága a körforgalom kérdése, melynek átalakításához megszülettek már a döntések és hamarosan véget ér a tervek engedélyeztetési eljárása, így 2020-ban megtörténik a kivitelezés. Mint mondta a negyedik sztráda lejáró megvalósításán is dolgoznak, ami párhuzamos a már eldöntött 81-es út négysávosításával. Kiemelte, hogy a Grundfos régóta partnere Székesfehérvárnak, mely a világ legmodernebb technológiáját alkalmazza a városban. "Nagyon fontos partner a vállalat a munkaerőpiacon és élen jár a hulladékgazdálkodás tekintetében is, továbbá a társadalmi felelősségvállalásban, ami az oktatáson kívül a város sportjában is megjelenik."

A Székesfehérvár Gyáregység igazgatói megbízását Udvar Csaba kapta meg, a Tatabánya Gyáregység igazgatója pedig Szurdy Olivér lett. Mindkét egység legfontosabb célja 2020-ban a termelékenység és a folyamat megfelelőség javítása. Jövőbeni terveik között szerepel még a moderált növekedés, a termelés hatékonyabbá tétele és a termelési portfolió magasabb hozzáadott érték irányába való fejlesztése. Mindkét igazgató Niels Möller Jensen európai termelési alelnöknek fog jelenteni.

Mint elhangzott a továbbiakban is aktív részese lesz a cég a városok életének. Ide tartozik például az együttműködés folytatása Tatabányán a Grundfos Kézilabda Clubbal, Székesfehérváron a Hydro Fehérvár AV19 hokiklubbal, de fontosnak tartják a helyi rendezvények támogatását, és az azokon való aktív részvételt, a helyi közép- és felsőoktatási intézményekkel való aktív kapcsolattartást és a kölcsönös partneri viszony fenntartása is céljaik között szerepel.

Udvar Csaba a Székesfehérvári gyáregység igazgatója, aki 12 éve dolgozik a Grundfos Magyarországnál elmondta, hogy több mint kétezer munkavállalója van a Grundfosnak Magyarországon, közülük mintegy hetven mérnök dolgozik a kutatás-fejlesztési területen. Székesfehérváron 735-en dolgoznak. Szundy Olivér a tatabányai gyár igazgatója arról beszélt, hogy az elmúlt 12 éves fehérvári sikertörténet nem lett volna lehetséges, ha nem kapunk meg minden segítséget a várostól, az államtól és a helyi közösségtől. Mint mondta ugyanazt az értékrendet és vállalati kultúrát folytatjuk majd, mint ami Török László igazgatósága alatt volt jellemző a Grundfosnál.

A Grundfos minden évben aktív résztvevője a Kutatók Éjszakája programjainak.

A Grundfos vállalatcsoport a világ legnagyobb szivattyúgyártó cége, 43 országban 74 vállalata van. 

A három magyarországi gyártóegység közel 65 ezer négyzetméteres: az elsőben villanymotorokat, a másodikban nagyméretű keringető és szennyvíz-szivattyúkat, a harmadikban szennyezettvíz-szivattyúkat és nyomásfokozó szivattyúkat állítanak elő. A vállalat hetven mérnökkel segíti a dán anyacég kutatás-fejlesztési tevékenységét, a néhány éve átadott új fehérvári gyárban megannyi fejlesztőmérnököt foglalkoztatnak. Egy közel 5000 négyzetméteres laboratórium mellett Székesfehérváron épült meg Európa legmodernebb és legnagyobb szivattyú tesztberendezése. Az 1500 köbméteres tesztmedence legmélyebb pontja 14 méterrel van a padlószint alatt és a legnagyobb tesztelhető szivattyúcsonk átmérője egy méter.

Gazdaság

 1. Négy új üzemcsarnokkal bővült az Alba Ipari Zóna

  Újabb négy épülettel bővült az Alba Ipari Zóna, és további három beruházás kezdődött el az elmúlt időszakban – hangzott el azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet a Printer Service Kft. csarnokában tartottak. 

  2020.05.28.
 2. Online élő tanácsadást tart a bértámogatásról a kamara

  Június 3-án szerdán és június 9-én kedden 10 és 11 óra között online élő tanácsadást tart a bértámogatás igénybe vételéről a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

  2020.05.25.
 3. Mintegy 3800 fehérvári munkahelyet véd meg az állami bértámogatás a DENSO-nál

  Mintegy 3800 ember munkahelyének megőrzését segíti a székesfehérvári DENSO-nál a Kormány munkahelyvédelmi bértámogatási programja, az erről szóló okiratot pénteken Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adta át. A miniszter ismertette a Gazdaságvédelmi Akcióterv eddigi eredményeit is, amelynek kiemelt célja a magyar emberek munkahelyeinek védelme és új munkahelyek teremtése.

  2020.05.22.
 4. Így változtak eddig Fehérvár ingatlanpiaci árai a koronavírus alatt

  A járvány az ingatlanpiacot is befolyásolja, ami alól hazánk egyetlen települése sem képez kivételt. Mivel még a koronavírus hatásai most jelennek meg az ingatlanpiacon, ezért egyelőre nagy változások nem mentek végbe. Székesfehérváron viszont az már most látszik, hogy az áremelkedés kezd mérséklődni, illetve a panellakásoknál már némi áresés is felfedezhető - irja az ingatlannet.hu legfrissebb jelentése.

  2020.05.21.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V