Bemutatkoztak a Grundfos Magyarország új gyárigazgatói Székesfehérváron

Több hónapos előkészítő munka után új szervezeti struktúrában működnek Grundfos Magyarország Kft. magyarországi gyárai. Csütörtökön délelőtt a székesfehérvári gyárban tartott tájékoztatót a két gyárigazgató a vállalat hazai működéséről.
2019.09.05. 10:49 |

Kiemelt feladatnak tekintjük, hogy a gazdaság szereplőivel, főbb foglalkoztatókkal jó kapcsolatot ápoljunk – mondta Dr. Simon László kormánymegbízott. Hangsúlyozta, hogy a Grundfos élen jár a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában és csak Fehérváron mintegy ötven megváltozott munkaképességű ember dolgozik a cégnél.

Az ország egyik legjelentősebb ipari parkjában talált otthonra a Grundfos Fehérváron – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, aki arról is beszélt a találkozón, hogy a város és az állam közös adóssága a körforgalom kérdése, melynek átalakításához megszülettek már a döntések és hamarosan véget ér a tervek engedélyeztetési eljárása, így 2020-ban megtörténik a kivitelezés. Mint mondta a negyedik sztráda lejáró megvalósításán is dolgoznak, ami párhuzamos a már eldöntött 81-es út négysávosításával. Kiemelte, hogy a Grundfos régóta partnere Székesfehérvárnak, mely a világ legmodernebb technológiáját alkalmazza a városban. "Nagyon fontos partner a vállalat a munkaerőpiacon és élen jár a hulladékgazdálkodás tekintetében is, továbbá a társadalmi felelősségvállalásban, ami az oktatáson kívül a város sportjában is megjelenik."

A Székesfehérvár Gyáregység igazgatói megbízását Udvar Csaba kapta meg, a Tatabánya Gyáregység igazgatója pedig Szurdy Olivér lett. Mindkét egység legfontosabb célja 2020-ban a termelékenység és a folyamat megfelelőség javítása. Jövőbeni terveik között szerepel még a moderált növekedés, a termelés hatékonyabbá tétele és a termelési portfolió magasabb hozzáadott érték irányába való fejlesztése. Mindkét igazgató Niels Möller Jensen európai termelési alelnöknek fog jelenteni.

Mint elhangzott a továbbiakban is aktív részese lesz a cég a városok életének. Ide tartozik például az együttműködés folytatása Tatabányán a Grundfos Kézilabda Clubbal, Székesfehérváron a Hydro Fehérvár AV19 hokiklubbal, de fontosnak tartják a helyi rendezvények támogatását, és az azokon való aktív részvételt, a helyi közép- és felsőoktatási intézményekkel való aktív kapcsolattartást és a kölcsönös partneri viszony fenntartása is céljaik között szerepel.

Udvar Csaba a Székesfehérvári gyáregység igazgatója, aki 12 éve dolgozik a Grundfos Magyarországnál elmondta, hogy több mint kétezer munkavállalója van a Grundfosnak Magyarországon, közülük mintegy hetven mérnök dolgozik a kutatás-fejlesztési területen. Székesfehérváron 735-en dolgoznak. Szundy Olivér a tatabányai gyár igazgatója arról beszélt, hogy az elmúlt 12 éves fehérvári sikertörténet nem lett volna lehetséges, ha nem kapunk meg minden segítséget a várostól, az államtól és a helyi közösségtől. Mint mondta ugyanazt az értékrendet és vállalati kultúrát folytatjuk majd, mint ami Török László igazgatósága alatt volt jellemző a Grundfosnál.

A Grundfos minden évben aktív résztvevője a Kutatók Éjszakája programjainak.

A Grundfos vállalatcsoport a világ legnagyobb szivattyúgyártó cége, 43 országban 74 vállalata van. 

A három magyarországi gyártóegység közel 65 ezer négyzetméteres: az elsőben villanymotorokat, a másodikban nagyméretű keringető és szennyvíz-szivattyúkat, a harmadikban szennyezettvíz-szivattyúkat és nyomásfokozó szivattyúkat állítanak elő. A vállalat hetven mérnökkel segíti a dán anyacég kutatás-fejlesztési tevékenységét, a néhány éve átadott új fehérvári gyárban megannyi fejlesztőmérnököt foglalkoztatnak. Egy közel 5000 négyzetméteres laboratórium mellett Székesfehérváron épült meg Európa legmodernebb és legnagyobb szivattyú tesztberendezése. Az 1500 köbméteres tesztmedence legmélyebb pontja 14 méterrel van a padlószint alatt és a legnagyobb tesztelhető szivattyúcsonk átmérője egy méter.

Gazdaság

 1. Innováció és kreativitás - tizenegy csapat versenyzett a PROAStartUP workshopon

  PROAStartUP workshopot szervezett középiskolásoknak a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar. A kétfordulós verseny döntőjében tizenegy csapat mérte össze kreativitását, tudását pénteken a Hiemer-házban. 

  2019.11.08.
 2. Szijjártó Péter kitüntette a Denso magyar leányvállalatának japán vezetőjét

  A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést adta át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tokióban Takeucsi Kacuhikónak, a Denso Corporation dízelinjektorokat gyártó üzletága vezető tisztségviselőjének.

  2019.11.06.
 3. Mérséklődött a drágulás mértéke a fehérvári ingatlanpiacon is

  A lakásárak az elmúlt években országszerte meredeken íveltek felfelé. Az idei évben azonban már több helyen mérsékeltebb a drágulás mértéke és néhány hónapban kisebb-nagyobb visszaeséseket is tapasztalhattunk a négyzetméter árakban. Igaz ez a Székesfehérváron eladásra kínált lakásokra is - írja elemzésében az ingatlannet.hu.

  2019.10.24.
 4. Kétkezi szakmáktól a mesterséges intelligenciáig - átalakul a szakképzés

  Fontos tájékoztatóra került sor hétfőn a Városháza Dísztermében, ahol a szakképzési rendszer átalakításáról volt szó a Székesfehérvári Szakképzési Centrum szervezésében a következő évi beiskolázáshoz kapcsolódóan. A rendezvényen elhangzott, hogy olyan horderejú változásról van szó, ami alapjaiban változtatja meg a szakképzési rendszert.

  2019.10.21.
 1. Öt milliárd forintos Városi Tőkealap segíti a fehérvári vállalkozásokat

  Öt milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes terveik megvalósításához.

  2019.10.07.
 2. Mindenki számára nyitott az E.ON CNG kútja a Gáz utcában

  Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. telephelyén létesített CNG-kút mostantól bárki számára hozzáférhető. A hagyományos üzemanyagoknál olcsóbb és sokkal környezetkímélőbb sűrített földgázt egy teljesen automata töltő segítségével tankolhatják az autósok.

  2019.09.27.
 3. Az Arconic-Köfém Kft. kapta a 2019-es Chain Bridge Budapest Award-ot

  A 2017-ben útjára indított díjat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ítéli oda minden évben egy olyan vállalatnak, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi üzleti közösség és a társadalom egészének fejlődéséhez. Az Arconic mintegy 2200 embert foglalkoztat Székesfehérváron és Nemesvámoson.

  2019.09.26.
 4. Új logisztikai központ épült a DENSO-nál kormányzati támogatással

  A DENSO Gyártó Magyarország Kft. új logisztikai központjának ünnepélyes átadására került sor pénteken Székesfehérváron. A közel 5000 főt foglalkoztató vállalat folyamatos növekedése tette szükségessé, hogy új, minden igényt kielégítő logisztikai központ kormányzati támogatással a „Technológia-intenzív beruházási program” keretében megépüljön.

  2019.09.20.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek