Továbbra is ingyenes, de biztonsági okok miatt beléptetőkapu üzemel a sóstói kilátónál

A fehérváriak körében is kedvelt sétahelyszín a Sóstó Természetvédelmi Terület, és sokan lépcsőznek fel a stadion melletti kilátóba, hogy madártávlatból is megcsodálják a környéket. Hétvégétől beléptetőkapun keresztül lehet majd felmenni a létesítménybe, ami azt biztosítja, hogy egyszerre ne legyenek fent 15 főnél többen. A kilátó továbbra is ingyenesen látogatható.
2021.05.21. 10:53 |
Továbbra is ingyenes, de biztonsági okok miatt beléptetőkapu üzemel a sóstói kilátónál

Beléptetőkaput építettek ki a MOL Aréna Sóstó melletti kilátónál. A kedvelt torony továbbra is ingyenesen lesz látogatható, a berendezésre biztonsági okok miatt van szükség, hogy egyszerre 15 főnél többen semmiképpen ne tartózkodjanak fent.

A kapu a belépő személyeket számolja, valamint a későbbiekben mellette kijelzőn is megjelenik majd, hogy hányan vannak már fent a toronyban – ez a többszemélyes csoportok és családok esetében a tervezhetőség miatt fontos. Áramszünet esetén a kapu be már senkit nem enged, ám a kifelé menőknek nyitva áll. A Városfejlesztési Kft. tájékoztatása szerint hétvégétől egy hónapon keresztül próbaüzemben működik a beléptető, amelyet addig folyamatosan tesztelnek. Várják a visszajelzéseket is a stadion@proalbaregia.hu címre, hogy az igényekhez legjobban igazodó működési rendben tegye biztonságossá mindenki számára a kilátó használatát a kapurendszer.

A kilátó nyitvatartása:

Április 1-től szeptember 30-ig naponta 08.00 és 20.00 óra között.
Október 1-től március 31-ig naponta 08.00 és 18.00 óra között.

Fontos, hogy a nyitvatartás az időjárási körülmények figyelembevételével – veszélyes erősségű szél stb. – módosulhat!