Barokk év Székesfehérváron - ezek lesznek a programok

A barokk év fehérvári programjait ismertették délután a Hiemer-házban, mely az egyik legszebb barokk épület a Belvárosban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Szent István Király Múzeum, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, a Városi Levéltár, a Szabadművelődés Háza, a Fehérvári Tourinform és a Vörösmarty Mihály Könyvtár.
2018.04.23. 13:52 |
Barokk év Székesfehérváron - ezek lesznek a programok

Amikor az EKF pályázatot összeállította Székesfehérvár, akkor a barokk is egy felvezető, tematikus emlékév lett, amit függetlenül a pályázat eredményétől mindenképpen megrendeznek.

A programokról Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester, Kulcsár Mihály múzeumigazgató, Smohai András az Egyházmegyei Múzeum vezetője,  Ifj. Major István a szimfonikusok igazgatója, Kiss Dorottya A Szabadművelődés Háza vezetője, Szegő Krisztina a Tourinform igazgatója, Vasné Borsos Beáta Bíborka könyvtárigazgató és Csurgai Horváth József levéltárigazgató közösen tartott sajtótájékoztatót a Hiemer-ház csodálatos Moskovszky termében

Nagyon izgalmas és érdekes lesz a fehérváriaknak és azoknak is, akik Fehérvárra érkeznek. Nagyon sok kincsünk van a belvárosi épületekben és az is nagyon izgalmas, hogy Fehérvár korabeli újjáépítéséről is beszélhetünk, ami a mai napig üzen nekünk és izgalmas a szakembereink számára – mondta Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere. „Minden emlékév akkor igazán jó, ha sok emberre hatást gyakorol, jöjjenek és vegyünk részt a barokk év fehérvári programjain!”