Bankszektor a pandémia tükrében - naprakész tudás a Kodolányin

A Kodolányi János Egyetem közel 350 diákjának tartott online előadást Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke, az OTP Bank Budapesti Régiójának ügyvezető igazgatója és az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója. A kooperatív és gyakorlati képzési struktúrába illeszkedően a piac legaktuálisabb trendjeiről ezúttal is első kézből értesülhettek a magánegyetem tanulói.
2020.11.30. 10:56 |

A Docler Holding tulajdonába tartozó Kodolányi János Egyetem innovatív projekt hetének keretében Becsei András, a bankszektor elismert szakembere a bankszféra digitalizációs kihívásairól és innovációs törekvéseiről tartott előadást. Ismertette a Magyar Bankszövetség digitalizációs javaslatait, amelyek segítségével a gördülékeny online ügyintézés feltételrendszerét szeretnék megteremteni.

Becsei András előadásában kiemelte, hogy a járványhelyzet szinte pillanatok alatt átalakította az ügyfelek bankolási szokásait, a korábbiaknál jóval többen kezdték el használni a gyors és kényelmes online csatornákat.

„Magyarországon a járványidőszak első heteinek intenzív készpénzhasználatát követően már egyértelműen az internetes vásárlások domináltak. A digitális tranzakciókra való áttérés már korábban is folyamatosan növekvő tendencia volt világszinten is, ezt a vírushelyzet felgyorsította.” – fejtette ki a szakember.

Becsei András digitális fordulatnak nevezte a folyamatot, amit ma még számos tényező nehezít hazánkban, de ezen nagy erőkkel dolgoznak a szektor munkatársai együttműködésben a jogalkotókkal. A digitális szolgáltatások igénybevételének további növekedése várható a jövőben is, a személyes ügyintézések aránya tovább csökken majd, és ezeknél is a tanácsadói típusú találkozások lesznek a meghatározóak. A változás a bankoktól is folyamatos innovációt és megújulást igényel.

A Bankszövetség alelnöke felvázolta a hallgatóknak, hogy milyen lesz a jövő bankja, amely akár a jövő munkahelye is lehet a ma diákjai számára: nagyrészt készpénzmentesen fog működni,

a folyamatok és eszközök digitalizáltak lesznek, a személyes ügyfélkiszolgálás fókuszába pedig a tanácsadói tevékenység fog kerülni. Az előadást követően a diákoknak lehetőségük volt kérdéseket is feltenni.

A jövő tanévben 30 éves jubileumát ünneplő székesfehérvári alapítású, budapesti és orosházi magánegyetem kiemelt küldetése, hogy diákjait alaposan felkészítse a munkaerőpiacra. Egy pillanatok alatt változó világban a naprakész piaci információk átadása prioritás az oktatásban. A Kodolányi János Egyetem célja, hogy értékes szakembereket nyújtson a piac számára, és a diplomával reális elhelyezkedési lehetőséget adjon végzős hallgatói kezébe. Ez a lényege a kooperatív oktatási modellnek, melynek részként a stratégiai partnercégek munkatársai az oktatásban is részt vesznek. A magánegyetem való életre épülő, egyedi oktatási modelljét (PIQ & Lead) a legmagasabb szintű hazai és nemzetközi szakmai díjakkal méltatták, ennek szellemében valósult meg ez az óriási sikerrel megtartott online interaktív előadás is.

#EgyüttValóraVáltjuk
https://www.facebook.com/kodolanyi
https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem
www.kodolanyi.hu

Gazdaság

 1. Nyolcvanéves múltra tekint vissza a fehérvári kerékgyártás

  Jubileumot ünnepel az Alcoa-Köfém jogutódja, a Howmet-Köfém Kft. Az egyes gyáregységeknek is kerek évfordulója van az idén. A nagy múltú cég a munkavállalóit és a lakosságot érintő programsorozattal készül ebben az évben.

  2021.01.21.
 2. Fehérvári turizmus 2020-ban - itt vannak az első adatok a koronavírus hatásairól

  Mintegy 73.793 vendégéjszakát regisztráltak Székesfehérvár kereskedelmi szálláshelyein 2020-ban. Mint a legtöbb magyar városban, úgy Fehérváron is erősen érződik a turizmusban a koronavírus hatása, a forgalom az előző évhez képest 47%-os volt.

  2021.01.19.
 3. Ifjúsági Tudományos Verseny - száz többletpont jár a dobogósoknak

  Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a húsz év alatti fiataloknak szóló innovációs versenyt, az első fordulóra 140 projektötlet érkezett. A 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen legjobban szereplő fiatalok ösztöndíjban részesülnek, a dobogós helyezettek pedig 100 plusz pontot is kapnak a felsőoktatási felvételin.

  2021.01.19.
 4. Milliárdos japán beruházások - fejleszt a fehérvári DENSO is

  Három japán vállalat összesen 6,5 milliárd forint összegű autóipari beruházást hajt végre Magyarországon, ehhez a kormány 2 milliárd forint támogatást biztosít - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. A székesfehérvári DENSO Manufacturing Hungary mellett a biatorbágyi Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft., és az esztergomi Diamond Electric Hungary Kft. is fejleszt.

  2021.01.12.
 1. Február 10-ig pályázhatnak a vállalkozások a Magyar Innovációs Nagydíjra

  29. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot a Magyar Innovációs Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai partnerségével és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával.

  2021.01.05.
 2. Mérséklődött az ingatlanok rohamos drágulása Székesfehérváron is

  Idén egyre gyorsuló ütemben mérséklődött az ingatlanok drágulása, helyenként még csökkentek is az árak - derül ki az OTP Ingatlanpont összesítéséből. Bár a drágulás lassult, ennek ellenére a székesfehérvári ingatlanok négyzetméter átlagára is átlépte idén a 400 ezer forintos határt.

  2020.12.27.
 3. Stabil évet zárt a VIDEOTON 2020-ban - hétezer főt foglalkoztat a vállalatcsoport

  A 2020-as év rendkívüli kihívásai ellenére várhatóan kiegyensúlyozott évet zár a VIDEOTON: a közel 7000 főt foglalkoztató a vállalatcsoport árbevétele valamennyivel a 2019-es szint felett fog realizálódni, és új üzletek tekintetében még kedvezőbbek a kilátások, mint tavaly ilyenkor.

  2020.12.23.
 4. A Videoton Autóelektronika beruházását is támogatja a kormány

   Négy magyar vállalat - köztük a székesfehérvári Videoton Autóelektronika - támogatásával 8,7 milliárd forintnyi beruházáshoz járul hozzá a kormány - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Az állami támogatás a fejlesztéseken túl 3200 munkahely megtartását és 300 új állás megteremtését is segíti.

  2020.12.18.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár