Balogh Bálint arany,- Nagy Evelin ezüst,- Lakatos Viktor bronzérmes a junior box ob-n

Az elmúlt héten szerdától szombatig Egerben találkoztak Magyarország legjobb junior korú ökölvívói az országos bajnokságon, ahová Turós Arnold, a Varkocs György Box Club és az Arnold Boxing Team vezetőedzője idén öt versenyzővel indult útnak, akik közül Balogh Bálint magyar bajnok, Nagy Evelin ezüst, Lakatos Viktor pedig bronzérmes lett.
2019.10.21. 14:25 |

Tórizs László (52 kg) élete első versenyén egy nála sokkal rutinosabb hazai versenyzővel öklözött, de sajnos vereséget szenvedett, Major László (60 kg) szintén kikapott.

A 63 kilogrammosok mezőnyébe két versenyzőt nevezett be Turós Arnold, Lakatos Viktort és Balogh Bálintot.

Lakatos Viktor élete első országos bajnokságán meglepetést okozott, ugyanis a verseny legnépesebb súlycsoportjában az elődöntőig verekedte magát, így bronzérmet szerzett.

A hölgyeknél az 57 kilogrammos Nagy Evelin, a magyar bajnoki cím védője is a legnépesebb súlycsoportban öklözött, az első napon egy kick-box Európa-bajnok lánnyal kezdett és jól meg is kellett dolgoznia a győzelemért. Evelin másnap az elődöntőből kimondottan erőszakos ökölvívással jutott a döntőbe, ahol nagy riválisa várta, akit ezúttal nem sikerült legyőznie, de olyan szép meccset vívott a két lány, hogy megkapták a bajnokság legjobb női meccsének járó különdíjat.

Balogh Bálint (63kg) hosszabb sérülését követően egy súlycsoporttal feljebb, a lehető jobb szereplésért indult csatába és „csodát csinált” a székesfehérvári fiatalember:

Az országos bajnokság első napján legyőzte azt a versenyzőt aki idáig mindig megverte őt. A második napon egy a válogatotthoz közeli, rutinos ellenfelet vert meg, egyhangú pontozással, az elődöntőben szintén rutinos riválist tudott maga mögé utasítani.

A napról-napra javuló formában bunyózó Balogh Bálintra a döntőben a miskolciak első számú, magyar válogatott versenyzője várt, aki ráadásul csapattársát, Lakatos Viktort fosztotta meg a döntőbeli szereplés lehetőségétől.

A döntő mérkőzésen Balogh Bálint olyan magas színvonalú ökölvívást mutatott be, amellyel még az edzőjét is sikerült meglepnie, sőt, Erdei „Madár” Zsolt elismerését is besöpörve, egyhangú pontozással magyar bajnoki címet szerzett, ezzel Tóth Adrián (serdülő, 65 kg) után idén már a második magyar bajnoki címet hozta haza Székesfehérvárra a Varkocs György Box Club színeiben.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tőzsgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak