Balogh Bálint arany,- Nagy Evelin ezüst,- Lakatos Viktor bronzérmes a junior box ob-n

Az elmúlt héten szerdától szombatig Egerben találkoztak Magyarország legjobb junior korú ökölvívói az országos bajnokságon, ahová Turós Arnold, a Varkocs György Box Club és az Arnold Boxing Team vezetőedzője idén öt versenyzővel indult útnak, akik közül Balogh Bálint magyar bajnok, Nagy Evelin ezüst, Lakatos Viktor pedig bronzérmes lett.
2019.10.21. 14:25 |

Tórizs László (52 kg) élete első versenyén egy nála sokkal rutinosabb hazai versenyzővel öklözött, de sajnos vereséget szenvedett, Major László (60 kg) szintén kikapott.

A 63 kilogrammosok mezőnyébe két versenyzőt nevezett be Turós Arnold, Lakatos Viktort és Balogh Bálintot.

Lakatos Viktor élete első országos bajnokságán meglepetést okozott, ugyanis a verseny legnépesebb súlycsoportjában az elődöntőig verekedte magát, így bronzérmet szerzett.

A hölgyeknél az 57 kilogrammos Nagy Evelin, a magyar bajnoki cím védője is a legnépesebb súlycsoportban öklözött, az első napon egy kick-box Európa-bajnok lánnyal kezdett és jól meg is kellett dolgoznia a győzelemért. Evelin másnap az elődöntőből kimondottan erőszakos ökölvívással jutott a döntőbe, ahol nagy riválisa várta, akit ezúttal nem sikerült legyőznie, de olyan szép meccset vívott a két lány, hogy megkapták a bajnokság legjobb női meccsének járó különdíjat.

Balogh Bálint (63kg) hosszabb sérülését követően egy súlycsoporttal feljebb, a lehető jobb szereplésért indult csatába és „csodát csinált” a székesfehérvári fiatalember:

Az országos bajnokság első napján legyőzte azt a versenyzőt aki idáig mindig megverte őt. A második napon egy a válogatotthoz közeli, rutinos ellenfelet vert meg, egyhangú pontozással, az elődöntőben szintén rutinos riválist tudott maga mögé utasítani.

A napról-napra javuló formában bunyózó Balogh Bálintra a döntőben a miskolciak első számú, magyar válogatott versenyzője várt, aki ráadásul csapattársát, Lakatos Viktort fosztotta meg a döntőbeli szereplés lehetőségétől.

A döntő mérkőzésen Balogh Bálint olyan magas színvonalú ökölvívást mutatott be, amellyel még az edzőjét is sikerült meglepnie, sőt, Erdei „Madár” Zsolt elismerését is besöpörve, egyhangú pontozással magyar bajnoki címet szerzett, ezzel Tóth Adrián (serdülő, 65 kg) után idén már a második magyar bajnoki címet hozta haza Székesfehérvárra a Varkocs György Box Club színeiben.

Sport

 1. Szoros vereséget szenvedtek a Fehérvár SE sakkozói az Esztergom csapatától

  A Nemzeti Sakk Csapatbajnokság második fordulójában az NB II. Breyer csoportban a Fehérvár SE az Esztergom csapatát fogadta, és a sok hibával tarkított mérkőzésen a szerencsésebb vendégcsapat győzött. Fehérvár SE – Esztergom SC: 5,5 – 6,5. Győzött: Szabó Kristóf, Albrecht Gábor, Csordás Dávid, Vicze Kata. Döntetlent ért el: Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán, Nádi Ferenc.

  2019.11.18.
 2. Egy bronz és két ezüstéremmel zárták az ifi országos bajnokságot a fehérvári ökölvívók

  November 13-16-a között rendezték az ifi országos bajnokságot Budapesten, amelyen a Varkocs György Box Club három versenyzővel vett részt, akik közöl mindhárman éremmel tértek haza. Jónás Dominik nehézsúlyban (+91 kg) bronzérmes lett, míg Major Milán (60 kg) és Zsoldos Virág (81 kg) ezüstérmet szereztek.

  2019.11.18.
 3. Kettővel is vezetett, végül szétlövés után győzött a Volán Dornbirnban

  A ligautolsó Dornbirn otthonában próbált javítani rossz sorozatán a Hydro Fehérvár AV19, amely előző három mérkőzését elveszítette. Ezúttal úgy tűnt, összejön a győzelem a rendes játékidőben, hiszen 3-1-re vezettek Kógerék a harmadik harmadban. A hazaiak azonban gyorsan egyenlítettek, így végül büntetők döntöttek és két pontot szerzett az ezeket jobban lövő Fehérvár.

  2019.11.17.
 4. A hajrá döntött a Palota ellen a MÁV Előre javára

  Nagy izgalmak közepette nyert a MÁV Előre-BERICAP a Palota VSN ellen, a női röplabda NB I Liga alapszakaszának 6. fordulójában. A hazai pályán szerepelt fehérvári csapat 3:2-es sikert aratott a nagyot küzdő budapestiek felett.

  2019.11.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak