Bajnokok a Városházán - az Alba Fehérvár U18-as kosárlabdázóit ünnepelték

Megismételte 2018-as teljesítményét az Alba Fehérvár U18-as csapata, amikor ismét hazahozta a bajnoki aranyat a junior korosztályban. A példaértékű csapatteljesítmény mellett Kass Balázs lett a torna MVP-je, Lukács Norbert pedig bekerült a torna allstar csapatába. Csütörtökön, Városháza Dísztermében a polgármester fogadta a fiatalokat, illetve az Alba Fehérvár szakmai stábját.
2019.05.09. 18:01 |

Egyedülálló eredményt értek el az Alba Fehérvár U18-as kosárlabdázói, amikor megismételték 2018-as nyíregyházi eredményüket, és idén is elhozták, ezúttal Szolnokról a junior bajnoki címet és a vele járó aranyérmeket. A bajnokság folyamán végig kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapat ezzel beírta magát a székesfehérvári kosárlabda nagykönyébe, hiszen egymás utáni két évben még nem sikerült egy fiatal csapatnak sem ilyen magas címet szereznie.

A nagyszerű csapatteljesítményt több kiemelkedő egyéni produkció is segítette: Lukács Norbert bekerült a torna allstar csapatába, Kass Balázs pedig az MVP címmel tért haza a piros-feketék otthonából.

A bajnokcsapat tagjai, valamit a felkészülésüket segítő szakmai stáb és a klub vezetői csütörtökön a város polgármesterének meghívására látogattak a Városházára. Dr. Cser-Palkovics András az Alba játékosait a Díszteremben várta, ahol a körbevezetés előtt, kicsit hivatalosabb hangon köszöntötte őket: „A város elképzelhetetlen a sportélete nélkül, amiből mindig is kiemelkedett a kosárlabda. Nagy optimizmusra ad okot a jövőre nézve, hogy a felnőtt csapat kapujában van egy korosztályos csapat, tele tehetségesebbnél, tehetségesebb fiatallal." – emelte ki a polgármester. Reményét fejezte ki, hogy pár év múlva a padsorokban ülők közül többen is az új csarnokban már mint profi, az Alba Fehérvár játékát meghatározó sportolóként fognak pattogtatni. Az elhivatott atlétaszellem mellett a városvezető arra buzdította a fiatalokat, hogy karrierjük szempontjából is legyen központi helyen a nyelvtanulás és a továbbtanulás.

A program városházi körbevezetéssel folytatódott, a polgármester mesélt az épület történetéről, a kistanácsteremben található műtárgyakról és emlékekről, megmutatta a Magyar Korona hiteles másolatát, és ismertette a tavaly megtalált limouge-i korpusz történetét is.

Az albások, mint ilyenkor szokás, még a polgármester mindennapjaiba is bepillantást nyerhettek, megnézték irodáját és alkalmuk volt a székét is kipróbálni.

A csapat MVP-je, Kass Balázs értékelte a szezont. „Az Alba mindig favorit, különösen készülnek ránk. Bár a szezon eleje nehézkesen indult a sérültek miatt, belejöttünk a meccsbe. Mindig nehéz a címvédés, nagyobb a nyomás és a figyelem rajtunk, azonban ennél jobban nem alakulhatott volna a torna.” - fogalmazott a 17-es mezben játszó irányító. Mint mondta, a tavalyi szezonból többen maradtak a korosztályos csapatban, jól összeszokott a banda. Legemlékezetesebb meccsnek a szolnoki döntőt mondta, amikor a harmadik negyedben 28–9-es futásukkal eldöntötték a bajnoki cím sorsát.

Sport

 1. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

  A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

  2019.05.23.
 2. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

  2019.05.22.
 3. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

  A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

  2019.05.22.
 4. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak