Bajnokok a Városházán - az Alba Fehérvár U18-as kosárlabdázóit ünnepelték

Megismételte 2018-as teljesítményét az Alba Fehérvár U18-as csapata, amikor ismét hazahozta a bajnoki aranyat a junior korosztályban. A példaértékű csapatteljesítmény mellett Kass Balázs lett a torna MVP-je, Lukács Norbert pedig bekerült a torna allstar csapatába. Csütörtökön, Városháza Dísztermében a polgármester fogadta a fiatalokat, illetve az Alba Fehérvár szakmai stábját.
2019.05.09. 18:01 |

Egyedülálló eredményt értek el az Alba Fehérvár U18-as kosárlabdázói, amikor megismételték 2018-as nyíregyházi eredményüket, és idén is elhozták, ezúttal Szolnokról a junior bajnoki címet és a vele járó aranyérmeket. A bajnokság folyamán végig kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapat ezzel beírta magát a székesfehérvári kosárlabda nagykönyébe, hiszen egymás utáni két évben még nem sikerült egy fiatal csapatnak sem ilyen magas címet szereznie.

A nagyszerű csapatteljesítményt több kiemelkedő egyéni produkció is segítette: Lukács Norbert bekerült a torna allstar csapatába, Kass Balázs pedig az MVP címmel tért haza a piros-feketék otthonából.

A bajnokcsapat tagjai, valamit a felkészülésüket segítő szakmai stáb és a klub vezetői csütörtökön a város polgármesterének meghívására látogattak a Városházára. Dr. Cser-Palkovics András az Alba játékosait a Díszteremben várta, ahol a körbevezetés előtt, kicsit hivatalosabb hangon köszöntötte őket: „A város elképzelhetetlen a sportélete nélkül, amiből mindig is kiemelkedett a kosárlabda. Nagy optimizmusra ad okot a jövőre nézve, hogy a felnőtt csapat kapujában van egy korosztályos csapat, tele tehetségesebbnél, tehetségesebb fiatallal." – emelte ki a polgármester. Reményét fejezte ki, hogy pár év múlva a padsorokban ülők közül többen is az új csarnokban már mint profi, az Alba Fehérvár játékát meghatározó sportolóként fognak pattogtatni. Az elhivatott atlétaszellem mellett a városvezető arra buzdította a fiatalokat, hogy karrierjük szempontjából is legyen központi helyen a nyelvtanulás és a továbbtanulás.

A program városházi körbevezetéssel folytatódott, a polgármester mesélt az épület történetéről, a kistanácsteremben található műtárgyakról és emlékekről, megmutatta a Magyar Korona hiteles másolatát, és ismertette a tavaly megtalált limouge-i korpusz történetét is.

Az albások, mint ilyenkor szokás, még a polgármester mindennapjaiba is bepillantást nyerhettek, megnézték irodáját és alkalmuk volt a székét is kipróbálni.

A csapat MVP-je, Kass Balázs értékelte a szezont. „Az Alba mindig favorit, különösen készülnek ránk. Bár a szezon eleje nehézkesen indult a sérültek miatt, belejöttünk a meccsbe. Mindig nehéz a címvédés, nagyobb a nyomás és a figyelem rajtunk, azonban ennél jobban nem alakulhatott volna a torna.” - fogalmazott a 17-es mezben játszó irányító. Mint mondta, a tavalyi szezonból többen maradtak a korosztályos csapatban, jól összeszokott a banda. Legemlékezetesebb meccsnek a szolnoki döntőt mondta, amikor a harmadik negyedben 28–9-es futásukkal eldöntötték a bajnoki cím sorsát.

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.19.
 2. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 3. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.
 4. A Diósgyőri VTK együttese látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Az OTP Bank Liga 3. fordulójában ismét hazai környezetben, a MOL Aréna Sóstóban lép pályára a Vidi. Az ellenfél ezúttal a Diósgyőri VTK együttese lesz, a találkozó augusztus 17-én 19:30-kor kezdődik. A VidiShopban minden munkanap, a MOL Aréna Sóstó főpénztárban pedig hétfőn, szerdán és pénteken lehet belépőt váltani.

  2019.08.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak