Bajnok lett a Fehérvár Rugby Club U14 lány csapata

Szombaton a Budapesten rendezett gyerektornán adták át az U14 lány korosztály részére a bajnoki érmeket. A legfényesebb érem a Fehérvár Rugby Club és a Velence nagykoalíció csapatának jutott.
2021.06.07. 10:52 |

A vírus idején törölt, de későbbiekben lejátszott nyolc fordulós bajnokságban olykor hiányos volt a mezőny, így az a csapat győzött, amelyik mindegyiken részt tudott venni.

A régiós csapatból a Fehérvár Rugby Club négy, a nádasdladányi kihelyezett edzés és a Velencei Rögby Club egyaránt két-két főt delegált a bajnokcsapatba.

Az edzők valamennyien Fehérvár Rugby Clubos kötődéssel rendelkeznek; a Velencén dolgozó Hollósi Gábor korábban a Fehérvár Rugby Club férficsapatának tagja, csapatkapitánya volt. Lazareszku Zsolt a 90-es évek talán legeredményesebb csapatának tízes számú játékosa volt.

Jelenleg Csörgei István edző (FRC férficsapat tagja) vezeti a régiós lány bajnokcsapatot. A lányok szinte valamennyien tagjai lesznek akövetkező bajnoki évad U14 korosztályának is.

A fehérvári szakvezetés legfontosabb feladatának tekinti, hogy a járvány miatt elmaradt iskolai toborzásokat ősztől újból folytassa a korosztályos női játékosok bevonásával. Az edzések nyáron sem állnak le, kedden és pénteken 17 órakor az utánpótlás női edzések folytatódnak a Köfém rögbi pályán

A bajnokcsapat névsora:

Állnak: Borsányi Luca (Nádasdladány), Somogyi Teodolina, Kovács Réka (Velence) Csörgei István edző

Térdelnek: Grüll Virág (FRC), Völgyi Boglárka (FRC), Molnár Melina (FRC), Szűcs Kinga (FRC) a képről hiányzik a sérült Váci Eszter Nádasdladány

Fotó: FRC

Sport

 1. Demeter Bence világbajnok lett a magyar férfi öttusa válogatottal!

  A kairói világbajnokság ferfi versenye dupla magyar sikert hozott: Marosi Ádám és a Marosi, Demeter, Bereczki összetételű csapat is aranyérmes lett. A Volán Fehérvár versenyzője, Demeter Bence egyéniben kilencedik helyen végzett.

  2021.06.13.
 2. Újabb győzelmével már biztosan Hungarian Bowl-résztvevő a Fehérvár Enthroners

  Ismét legyőzte a Győr Sharks csapatát a Fehérvár Enthroners, ezúttal 28-7-re. Ezzel eldőlt, hogy a hazai ameikai-futball liga döntőjében a fehérváriak lesznek az egyik résztvevők. Másodszor jutott be a Hungarian Bowlba az Enthroners.

  2021.06.12.
 3. Csapatban ezüstérmes lett Alekszejev Tamara az öttusa világbajnokságon

  A Kairóban zajló világbajnokság női döntője a pénteki vívással kezdődött, ebben remekelt az Alba Öttusa versenyzője, Alekszejev Tamara. A szombati folytatásban az úszás után még harmadik helyen állt, lovaglásban és a laser-runban viszont többen is jobbak voltak. A magyar versenyzők közül Gulyás Michelle harmadikként zárt, ezzel olimpiai kvótát szerzett. Csapatban második lett a magyar válogatott.

  2021.06.12.
 4. Sportos, játékos táborba várja a gyerekeket a Videoton Baráti Kör Egyesület

  Három turnusból álló nyári tábort szervez a Videoton Baráti Kör Egyesület. Sportos, játékos programokkal várják a focizni, mozogni szerető gyerekeket júniusban és júliusban a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

  2021.06.11.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak