Azonnali gazdasági mentőcsomagot hoz létre a helyi vendéglátóipar számára Székesfehérvár

Rendkívüli online sajtótájékoztatón jelentette be Fehérvár polgármestere a vendéglátószektor önkormányzati támogatásáról szóló határozatot, továbbá azt, hogy minden önkormányzati ingatlant bérlő vendéglátóhelynek visszamenőleges hatállyal elengedik 2020 november 1-től a teljes bérleti díjat egészen az újranyitásig. Tájékoztatott arról is, hogy a teraszdíjakat az idei teljes évre elengedi az önkormányzat.
2021.01.28. 17:50 |

A sajtótájékoztató elején Cser-Palkovics András elmondta, hogy pénteken kezdődik a fehérvári szociális intézményekben az oltás és összesen 393 főt oltanak be a koronavírus elleni vakcinával a Kossuth Zsuzsana Szociális Intézményben, a Kríziskezelő Központban és a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban. „Elkezdhetjük talán a visszaszámlálást ezekben a nehéz időkben, de így is komoly kihívásokkal teli társadalmi és gazdasági következményei vannak a járványnak.”

Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András a sajtótájékoztatón írta alá a helyi vendéglátóipar számára készült gazdasági mentőcsomagot.

Vendéglátóipar és szállodaipar van nagyon nehéz helyzetben, hiszen hosszú ideje nem tudnak szolgáltatni ezek az egységek. Nekik ez azt jelenti, hogy nem juthatnak bevételhez és ha bajban vannak, nekünk is tennünk kell azért, hogy megmentsük kedvenc helyeinket. Ebben szerepet vállal az önkormányzat is az államon kívül.

Az önkormányzat minden önkormányzati tulajdonban lévő vendéglátóhely teljes bérleti díját 2020 november 1-től a korlátozások végéig visszamenőleg elengedi. Ugyancsak elengedi az önkormányzat a teljes 2021-es évre a teraszdíjat a vendéglátósoknak.

A város polgármestere hangsúlyozta, fontos, hogy támogassuk azokat a vállalkozásokat, akik munkavállalóikat a nehéz helyzetben is foglalkoztatják. Éppen ezért egy “Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot” hoz létre az önkormányzat 30 millió forintos kezdeti összeggel, amivel azokat a vállalkozásokat támogatják, akik megőrzik a munkahelyeket. Cser-Palkovics András arról is beszélt, hogy szükség van a vállalkozások egymás közötti szolidaritására is. Mint mondta a kkv-szektor számára biztosított adókedvezmény várhatóan mintegy 2,5 milliárd forintot hagy a székesfehérvári vállalkozásoknál, amiből ha valaki megteheti befizethet ebbe az alapba segítve kedvenc cukrászdáját vagy éttermét, továbbá a kamarát is arra kérik, hogy segítsen népszerűsíteni ezt az akciót. Arra kérte a támogatásra jogosultakat, Fehérvár vendéglátósait és szállásadóit, hogy a mentőcsomag részleteiről és a pályázati feltételekről mindenképpen tájékozódjanak a 22/531-141-es telefonszámon!

 • Az önkormányzati helyiségben üzemelő vendéglátó üzletek teljes bérleti díját elengedik 2020. november 1-ig visszamenőleg és a korlátozások teljes időtartamára.
 • A teraszdíjat a teljes 2021-es évre 100%-ban elengedik Székesfehérváron, a korlatozások időtartamától függetlenül.

 • A vendéglátóipari vállalkozások számára bevezetik az “Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot” 30 millió forintos, de szükség esetén bővíthető pályázati kerettel. A támogatás vissza nem térítendő lesz és igazodni fog a megtartott munkahelyek számához.

 •  A vendéglátóiparban dolgozó, állásukat vesztett és legalább 30 napig munkanélküli emberek számára rendkívüli, egyszeri 100 ezer forintos támogatást ad a város.

Gazdaság

 1. Fehérvári gazdasági mentőcsomag - tíz szállásadó vállalkozás igényelt segítséget

  Lezárult a szállásadók számára meghirdetett pályázat a gazdasági mentőcsomag keretében Székesfehérváron. A programot az Önkormányzat hirdette meg, hogy segítse a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, köztük a szállásadókat is. A részletekről a közösségi oldalán számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2021.03.03.
 2. Székesfehérváron is ingyenesen szállít ki két hétig a Coop Online

  A tisztán magyar tulajdonú Coop Online élelmiszer-webáruház március 1-től 15-ig ingyenesen szállít házhoz az ország bármely pontjára, akár egy munkanapon belül.

  2021.03.03.
 3. Ilyen árakkal indították az évet a székesfehérvári ingatlanok

  Székesfehérvár ingatlanpiaca kevésbé mozgalmas évet tudhat maga mögött. Az idei év viszont más lehet. A harmadik hullám, valamint a kormányzati intézkedések és támogatások újabb változásokat hozhatnak magukkal. Az Ingatlannet.hu statisztikai adatait felhasználva mutatja meg, hogyan indultak útnak a 2021-es ingatlanárak és hogy mire lehet számítani a jövőben.

  2021.03.01.
 4. Idén is kérhetjük a NAV-tól az szja-bevallási tervezet postázását

  Akinek még nincs KAÜ azonosítója (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, telefonos azonosító), és nem is szeretne a digitalizáció útjára lépni, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.

  2021.03.01.
 1. Munkába álltak a Videoton EAS Kft. automatizált gépei

  A Gazdaság-újraindítási Akcióterv harmadik ütemének egyik fontos eleme a magyar gazdaság teljes digitalizálása - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a közösségi oldalán. A tárcavezető közösségimédia-posztjában jelezte, hogy a Videoton EAS Kft. kormányzati támogatással vásárolt automatizált gépei már munkába álltak.

  2021.02.23.
 2. Digitális professzionális mérőeszközöket kapott a HTM-től a Széchenyi Technikum

  A HTM Zrt. közel 11 ezer euro összegben ajánlott fel digitális professzionális mérőeszközöket a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum számára. Ezekkel már az alapozó oktatás során megismerkedhetnek a diákok, így mire 11. évfolyamon a cég duális képzőhelyként bekapcsolódik az oktatásukba, már teljes rálátásuk lesz az ipari eszközökre.

  2021.02.22.
 3. Az Alba Plaza felújításával teljesen átalakul Fejér megye legnagyobb bevásárlóközpontja

  Megkezdődik a belvárosi Alba Plaza nagyszabású korszerűsítésének és bővítésének előkészítése, amelynek köszönhetően a bevásárlóközpont kívül és belül is jelentősen megújul. A teljes körű felújítás keretében a mostani tetőparkoló helyére egy újabb kereskedelmi szint épül, ezzel csaknem megduplázódik a pláza alapterülete, továbbá kialakításra kerül egy rendezvénytér a földszinten, illetve új bejáratot kap a mozi. 

  2021.02.22.
 4. Március 15-től lesz elérhető az szja bevallás tervezete a NAV oldalán

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is elkészíti a személyijövedelemadó(szja)-bevallási tervezeteket, amelyeket március közepétől érhetnek el az adózók a NAV eSZJA oldalán.

  2021.02.17.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4