Az ország legjobb versenyzői Fehérváron a Regionális Atlétikai Központban

Szombaton kezdődöt az Atlétikai Csapatbajnokság és Serdülő Bajnokság döntője, ahol az ARAK legjobb atlétái mellett többek között a londoni világbajnokság hőseit Márton Anitát és Baji Balázst is láthatjuk Fehérváron.
2017.09.09. 19:11 |

Vasárnap 9:45-től versenyeznek az atléták a Bregyóban a Regionális Atlétikai Központban.

A felnőtteknél tizenkét döntős csapat kezdte meg a küzdelmeket a szabadtéri szezont lezáró Csapatbajnokság döntőjében. A fehérvári ARAK a Tatabányai SC-vel közös formációt alkotva igyekszik javítani tavalyi hetedik helyezésén. A serdülő mezőnyben pedig a házigazdák a címvédők.

A résztvevőket Östör Annamária Egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte: "Nagyon nagy megtiszteltetes hogy otthont adhatunk egy olyan versenynek, amelyre az egész országból érkeznek hozzánk versenyzők, vendégek. Székesfehérvár számára kiemelt fontosságú az atlétika".

A versenyt Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke nyitotta meg: "A szezon végén járunk es nagy örom, hogy ilyen sokan itt vannak. A magyar atlétika számára nagyon sikeres ev 2017. Bízom benne hogy ez csak a kezdet, és ennél is jobb eredményeket fogunk elerni."

Az augusztusi világbajnokság magyar érmeseit, a súlylökő Márton Anita és a 110 gáton történelmi sikert elérő Baji Balázs is versenyez Fehérváron. Érdekesség, hogy előbbi diszkoszvetésben és kalapácsvetésben, utóbbi 100 méteres síkfutásban is megméreti magát.

Sport

 1. Macedón válogatottat igazolt a Videoton

  Boban Nikolov a fehérváriak harmadik téli igazolása. A huszonhárom éves középpályás hazájából, a Vardar Szkopje együtteséből igazolt a piros-kékekhez. Tujvel és Huszti után Nikolov a harmadik érkező. A Videoton egyébként továbbra is Spanyolországban edzőtáborozik, ahol szombaton játsza le első felkészülési mérkőzését.

  2018.01.19.
 2. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Király Általános Iskolában

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.19.
 3. Országos döntőben a Tóvárosi Általános Iskola

  A Játékos Sorváltó Verseny megyei fordulóját rendezték múlt szombaton a fehérvári Tóvárosi iskolában. Négy csapat mérte össze erejét, ügyességét négy versenyszámban. A győztes a házigazda intézmény csapata lett és bejutott az országos fináléba.

  2018.01.18.
 4. Körmenden nyert az Európa-kupában az Alba

  A FIBA Europe Cup második csoportkörében a Körmend az Albát fogadta. A héten mindkét oldalon volt egy-egy új szerzemény, a MTE-hez Kevin Dillard, míg a Fehérvárhoz Sir’Dominic Pointer érkezett - egyikük sem lépett pályára. A harmadik negyed végére eldöntötte a meccset az Alba, első idegenbeli győzelmét szerezve a második csoportkörben.

  2018.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak