Az ország legjobb versenyzői Fehérváron a Regionális Atlétikai Központban

Szombaton kezdődöt az Atlétikai Csapatbajnokság és Serdülő Bajnokság döntője, ahol az ARAK legjobb atlétái mellett többek között a londoni világbajnokság hőseit Márton Anitát és Baji Balázst is láthatjuk Fehérváron.
2017.09.09. 19:11 |

Vasárnap 9:45-től versenyeznek az atléták a Bregyóban a Regionális Atlétikai Központban.

A felnőtteknél tizenkét döntős csapat kezdte meg a küzdelmeket a szabadtéri szezont lezáró Csapatbajnokság döntőjében. A fehérvári ARAK a Tatabányai SC-vel közös formációt alkotva igyekszik javítani tavalyi hetedik helyezésén. A serdülő mezőnyben pedig a házigazdák a címvédők.

A résztvevőket Östör Annamária Egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte: "Nagyon nagy megtiszteltetes hogy otthont adhatunk egy olyan versenynek, amelyre az egész országból érkeznek hozzánk versenyzők, vendégek. Székesfehérvár számára kiemelt fontosságú az atlétika".

A versenyt Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke nyitotta meg: "A szezon végén járunk es nagy örom, hogy ilyen sokan itt vannak. A magyar atlétika számára nagyon sikeres ev 2017. Bízom benne hogy ez csak a kezdet, és ennél is jobb eredményeket fogunk elerni."

Az augusztusi világbajnokság magyar érmeseit, a súlylökő Márton Anita és a 110 gáton történelmi sikert elérő Baji Balázs is versenyez Fehérváron. Érdekesség, hogy előbbi diszkoszvetésben és kalapácsvetésben, utóbbi 100 méteres síkfutásban is megméreti magát.

Sport

 1. Scsepovics-mesterhármas, Vidi-kiütés a debreceni Nagyerdőben

  A listavezető Videoton a Debrecen vendége volt az OTP Bank Liga 16. fordulójában. A fehérváriak az utóbbi szezonokban rendre legyőzték a Lokit, és ezúttal is hamar kétgólos előmnyre tettek szert. Gyorsan szépített a hazai csapat, így nyílt maradt a meccs a második félidőre. Abban egyértelműen a Vidi volt jobb. Scsepovics mesterhármast szerzett, remekül játszot Géresi is, és végül kiütéses fehérvári győzelem született.

  2017.11.18.
 2. Kosárlabda: Pakson is győzött a bajnoki címvédő Alba

  Pakson folytatta jó sorozatát az Alba Fehérvár. A bajnokságban a forduló előtt nyolcadik helyen álló Atomerűmű otthonában zsinórban hatodik tétmérkőzését is megnyerte az ezúttal is jól védekező, és szinte végig vezető Alba Fehérvár.Atomerőmű – Alba Fehérvár 60-67 (12-20, 19-17, 16-16, 13-14)

  2017.11.18.
 3. A listavezető otthonában nyert a Fehérvár AV19 az EBEL-ben

  Rövid időn belül másodszor mutatta be azt a bravúrt a Fehérvár AV19, hogy mindössze egy gólt ütve meccset tudott nyerni az osztrák ligában. Ráadásul ezúttal idegenben nullázta le a címvédő és listavezető Vienna Capitalst, azt acsapítot, amelytől a szezon legelején kilenc gólt kapott Fehérváron...

  2017.11.17.
 4. Debrecenben folytatja a bajnokságot a Videoton szombaton

  Debrecenben folytatódik a bajnokság a Videoton számára szombaton. A Nagyerdei Stadionban 19:30 órakor kezdődő mérkőzés rangadó lesz a javából, hiszen a Herczeg András edzette együttes a harmadik, míg a Vidi az első helyről várja az összecsapást. A vendégbelépők ára egységesen 1300 forint. A Debrecen a legutóbbi fordulóban 2-1-re kikapott a Ferencváros vendégeként, előtte azonban 9 meccsen maradt veretlen.

  2017.11.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak