Az ország legjobb versenyzői Fehérváron a Regionális Atlétikai Központban

Szombaton kezdődöt az Atlétikai Csapatbajnokság és Serdülő Bajnokság döntője, ahol az ARAK legjobb atlétái mellett többek között a londoni világbajnokság hőseit Márton Anitát és Baji Balázst is láthatjuk Fehérváron.
2017.09.09. 19:11 |

Vasárnap 9:45-től versenyeznek az atléták a Bregyóban a Regionális Atlétikai Központban.

A felnőtteknél tizenkét döntős csapat kezdte meg a küzdelmeket a szabadtéri szezont lezáró Csapatbajnokság döntőjében. A fehérvári ARAK a Tatabányai SC-vel közös formációt alkotva igyekszik javítani tavalyi hetedik helyezésén. A serdülő mezőnyben pedig a házigazdák a címvédők.

A résztvevőket Östör Annamária Egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte: "Nagyon nagy megtiszteltetes hogy otthont adhatunk egy olyan versenynek, amelyre az egész országból érkeznek hozzánk versenyzők, vendégek. Székesfehérvár számára kiemelt fontosságú az atlétika".

A versenyt Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke nyitotta meg: "A szezon végén járunk es nagy örom, hogy ilyen sokan itt vannak. A magyar atlétika számára nagyon sikeres ev 2017. Bízom benne hogy ez csak a kezdet, és ennél is jobb eredményeket fogunk elerni."

Az augusztusi világbajnokság magyar érmeseit, a súlylökő Márton Anita és a 110 gáton történelmi sikert elérő Baji Balázs is versenyez Fehérváron. Érdekesség, hogy előbbi diszkoszvetésben és kalapácsvetésben, utóbbi 100 méteres síkfutásban is megméreti magát.

Sport

 1. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.
 2. Kikapott az Alba Fehérvár KC az utolsó bajnokin, de így is nyolcadik helyen zárta a szezont

  Ugyan a Dunaújváros három góllal felülmúlta a fehérváriakat, de az MTK Debrecen felett aratott győzelmének köszönhetően az Alba a nyolcadik helyen zárta a női kézilabda NBI 2017/18-as szezonját .A fehérváriak helytálltak a szomszédvárban, de a bravúr ezúttal elmaradt. Dunaújváros – Alba Fehérvár KC 30-27 (16-13)

  2018.05.23.
 3. Zack Phillips a Fehérvár AV19 legújabb igazolása

  A 25 éves támadót, Zack Phillips-t 2011-ben első körben draftolta a Minnesota Wild, legutóbbi szezonjában pedig a brit bajnokságban szerepelt, a következőben pedig majd Székesfehérváron riogatja az ellenfelek kapusait.

  2018.05.23.
 4. Több száz fiatalt mozgatott meg a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapja

  Az idén hétéves fennállását ünneplő Székesfehérvári Diáktanács harmadszor hívta sportnapra a város fiataljait azzal a céllal, hogy minél inkább összekovácsolja a város ifjúságát és népszerűsítse az egészséges, sportos életmódot. Szerdán a Bregyó-közi Sportcentrumban több sportágban, így kispályás fociban, streetballban, strandröplabdában és pingpongban is próbára tehette ügyességét a fehérvári diákság.

  2018.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak