Az ország legjobb versenyzői Fehérváron a Regionális Atlétikai Központban

Szombaton kezdődöt az Atlétikai Csapatbajnokság és Serdülő Bajnokság döntője, ahol az ARAK legjobb atlétái mellett többek között a londoni világbajnokság hőseit Márton Anitát és Baji Balázst is láthatjuk Fehérváron.
2017.09.09. 19:11 |

Vasárnap 9:45-től versenyeznek az atléták a Bregyóban a Regionális Atlétikai Központban.

A felnőtteknél tizenkét döntős csapat kezdte meg a küzdelmeket a szabadtéri szezont lezáró Csapatbajnokság döntőjében. A fehérvári ARAK a Tatabányai SC-vel közös formációt alkotva igyekszik javítani tavalyi hetedik helyezésén. A serdülő mezőnyben pedig a házigazdák a címvédők.

A résztvevőket Östör Annamária Egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte: "Nagyon nagy megtiszteltetes hogy otthont adhatunk egy olyan versenynek, amelyre az egész országból érkeznek hozzánk versenyzők, vendégek. Székesfehérvár számára kiemelt fontosságú az atlétika".

A versenyt Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke nyitotta meg: "A szezon végén járunk es nagy örom, hogy ilyen sokan itt vannak. A magyar atlétika számára nagyon sikeres ev 2017. Bízom benne hogy ez csak a kezdet, és ennél is jobb eredményeket fogunk elerni."

Az augusztusi világbajnokság magyar érmeseit, a súlylökő Márton Anita és a 110 gáton történelmi sikert elérő Baji Balázs is versenyez Fehérváron. Érdekesség, hogy előbbi diszkoszvetésben és kalapácsvetésben, utóbbi 100 méteres síkfutásban is megméreti magát.

Sport

 1. Sima Volán-vereség, utolsó helyre csúszott a csapat

  Nem sikerült jól a Fehérvár AV19 hétvégi hosszú túrája, mert Innsbruck után az eddigi sereghajtó Bolzano otthonában is vereséget szenvedett a magyar EBEL-csapa. A vasárnapi meccs már az első harmadban eldőlt, amikor öt gólt kapott a Volán. A másik kettőt döntetlenre hozta, Hári János is betalált, de ez már nem szépített a vereségen. A Fehérvár hat mérkőzés után öt ponttal áll és jelenleg utolsó a táblázaton.

  2017.09.24.
 2. Röplabda: győzelemmel kezdték a szezont az újonc fehérvári csapatok

  Közel tíz év után győzelemmel tértek vissza az NBI-be a fehérvári férfi röplabdázók. A MÁV Előre pécsi ellenfelét, az elmúlt szezont az alsóházban záró PEAC-ot, a hasonló néven szereplő lány csapat az NBII Nyugati csoportjában a Kaposvári Röplabda-akadémiát verte 3:0-ra.

  2017.09.24.
 3. Hétfőtől országos bajnokság a Kiskút Tenisz Klubban

  Hétfőn kezdődik a Kiskút Tenisz Klubban az 5 millió forint összdíjazású országos bajnokság. A férfiaknál biztosan nem lesz címvédés, Balázs Attila a tavalyi győztes idén nem indul, a hölgyeknél Bukta Ágnes azonban ismét bajnok lehet.

  2017.09.24.
 4. Tizenöttel is vezetett, de végül vereséget szenvedett Tallinban az Alba

  A Bajnokok Ligája selejtezőjében Észtországban lépett pályra az Alba Fehérvár. A magyar bajnok jól kezdte a meccset, vezetett szünetben, sőt, a harmadik negyedet egy remek szakasszal nyitotta és tizenöt pontos előnybe került. Ekkor azonban teljesen leblokkoltak a mieink, a Kalev Tallin már ebben a negyedben fordított, és a negyedikben is jobb volt. Még az utolsó pillanatban is triplát kapott az Alba, amelynek hétpontos hátrányt kell ledolgoznia a keddi visszavágón.

  2017.09.24.

Mobilitási Hét

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak