-
A gyógyítás közös ügy
A héten véget ér a Fehérvár Televízió és a Szent György Kórház közös kampánya, mely az intézmény alapítványára, valamint a gyógyító közösségre irányítja a figyelmet. Az adventi műsorfolyam negyedik, befejező részében a szervezet támogatói mesélnek arról, miért álltak a kezdeményezés mellé, bízva abban, hogy az adakozásban másoknak is példát mutatnak.
2025.12.18. -
50 éves a Bugát
Fontos jubileumi esemény helyszíne volt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Technikum, szerdán délután ünnepelték az iskola fennállásának 50. évfordulóját. Az intézmény életében mérföldkőnek számító rendezvényen Székesfehérvár Önkormányzata és közössége nevében Mészáros Attila alpolgármester gratulált és köszöntötte az iskolát.
2025.12.17. -
Tovább zöldül Fehérvár
Új korszak kezdődik Székesfehérvár távhőellátásában. Villanykazánok és egy hatalmas hőtároló segíti majd, hogy a város fűtése biztonságosabb és környezetkímélőbb legyen. A beruházást az E.ON valósítja meg, a fejlesztés több ezer fehérvári háztartást támogat majd.
2025.12.17. -
Adomány a kórháznak
Újabb támogatás érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházhoz. A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Rend, Kórházas Lovagok Magyarországi Parancsnoksága és a Kórházas Lovagok Alapítvány rendezett jótékonysági koncertet, amelynek bevételét felajánlotta a Szent György Kórház Alapítványnak.
2025.12.17.
Az ország 10 legjobbja között a fehérvári 67 Étterem
Az ország 10 legjobbja közé került be a fehérvári Hiemer-házban található 67 Étterem megelőzve olyan neves helyeket, mint az Alabárdos, vagy a balatonszemesi Kistücsök. Herczeg Zoltán tulajdonos elmondta, hogy nagy örömmel tölti el az, hogy vidéki étteremként szerepelnek a Dining Guide toplistáján, hiszen kezdetektől fogva bizonyítani szeretnék, hogy nemcsak a fővárosban lehetséges a csúcsgasztronómia.
2011.03.29. 13:41 |
Az ország 10 legjobbja közé került be a fehérvári Hiemer-házban található 67 Étterem megelőzve olyan neves helyeket, mint az Alabárdos, vagy a balatonszemesi Kistücsök. Herczeg Zoltán tulajdonos elmondta, hogy nagy örömmel tölti el az, hogy vidéki étteremként szerepelnek a Dining Guide toplistáján, hiszen kezdetektől fogva bizonyítani szeretnék, hogy nemcsak a fővárosban lehetséges a csúcsgasztronómia.
A 67 Étterem konyhájában csak kiváló minőségű, friss alapanyagokat dolgoznak fel, és modern konyhatechnológiai eljárásokkal készítik az ételeket. Herczeg Zoltán elmondta, hogy sajnos az alapanyagok nagy részét csak Nyugat-Európából szerezhetik be, mert a magas minőségű nyersanyag itthon még csak ritkáll áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben. A Dining Guide étteremkalauz listája Magyarország 10. legjobb éttermeként tünteti fel a fehérvári éttermet, csak olyan helyek előzik meg, mint a Nobu, vagy a Michelin csillagos Costes és Onyx. A 67 Étterem a kritikusok szerint „a magyar konyha sajátosságait igyekszik európai köntösben, némi könnyed mediterrán érintéssel közel hozni a vidék kissé konzervatívabb közönségéhez... Elszántságuk a kifogástalan alapanyagok felkutatását és adekvát feldolgozását illetően példamutató.”
Cser-Palkovics András polgármester a rangos elismerés kapcsán elmondta, óriási siker, hogy a fehérvári étterem a magyar gasztronómia zászlóshajói közé került. A polgármester szerint figyelemreméltó a fejlődés a tavalyi pontszámhoz képest (8,5 pontról 9 pontra) és az is, hogy a 15. helyről a 10. helyre lépett elő az étterem. „A gasztronómiai elismerés a város szempontjából is komoly városmarketing értékkel bír, hiszen sokan ülnek autóba egy-egy étterem kedvéért” - tette hozzá a polgármester, aki szerint sok közéleti szereplő és médiaszemélyiség már kimondottan az 67 miatt érkezik a városba.
A 67 Étterem a helyezéssel az Év Étterme 2011 címért zajló versenyben is indul. A zsűri először tízre szűkítette a díjra esélyes éttermek listáját, majd év végéig, a TOP 10 többszöri tesztelése után hozza meg a döntését. Herczeg Zoltán elmondta, hogy minél nagyobb számban szeretnének fehérvári vendégeket látni az étteremben.


